Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Másnak is ilyenek a szülei?

Másnak is ilyenek a szülei?

Figyelt kérdés

Világéletemben duci voltam. Ez kisgyerekként nem zavart, a felnőttek szerettek, abajgattak , mert "kis cuki" voltam. Nem is zavart engem sem a tinikor kezdetéig, amikor ugye bennem is megszületett az elhatározás - lefogyok. Sikerült is közel 10 kilótól megszabadulnom ( sok sportolással,plusz nőttem is), jobban éreztem magam ,de tudtam , hogy ez közel sem a cél, még mindig van mit leadni. Már ezzel a súllyal sem vagyok nevezhető ducinak, de mivel kicsit maximalista vagyok szeret még csiszolni magamon. Pár évig nem is foglalkoztam vele, jól éreztem magam aztán mikor megint kicsit híztam, eldöntöttem, hogy itt az ideje hogy befejezzem amit évekkel ezelőtt elkezdtem. Érettebb lettem, többet utána olvastam és rájöttem életmódot kell váltanom. Amit a napokban meg is kezdtem. A sportolás mellett , sokkal jobban odafigyelek az étkezésemre, teljesen rákattantam a salátára, zöldségekre, gyümikre úgyhogy nincs is semmi gond. Úgy gondoltam , hogy amíg elérem a kívánt eredményt mérséklem a nassolást (persze eszek én tk kenyeret, meg csokit is de tényleg mértékkel). Az egyetlen dolog amivel baj az az anyám. Kezdi azt hinni , hogy anorexiás lettem. Ma ezt közölte is velem ( mellesleg jelenleg 160cm és 61 kiló vagyok, csakhogy érzékeljétek a kijelentés abszurditását). Szinte látom , hogy kicsit csalódott amikor a boltban nem veszem a szokásos péksütiket , tésztákat. Érhető , hogy szkeptikus mert régebben volt egy hánytatós korszakom, de már tudom, hogy rettenetesen buta voltam. Újra elmondom , sportolok és egészségesen étkezem ( nem éhezek!), ő mégis állandóan méreget és megjegyzéseket tesz, miszerint már így is túl vékony vagyok. Próbáltam vele beszélni erről, látja, hogy eszek és mozgok, mégis úgy érzem azt hiszi még mindig hánytatom magam.

Másoknak is meggyűlt már a gondjuk ehhez hasonló szülőkkel?

19/L

2011. szept. 30. 17:03
1 2
 1/15 anonim válasza:
100%

Ha elfogadsz egy tanácsot:

Nagyon ne fogyj le, ne essél át a ló túloldalára... sokan szeretjük ha van mit fogni, szóval érted a kicsit teltebb :P

F

2011. szept. 30. 17:16
 2/15 A kérdező kommentje:
Persze, hogy elfogadok :D Nem is tervezek ilyen mértékben lefogyni, szóval nincs itt probléma :)
2011. szept. 30. 17:22
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

én 23éves vagyok,de eleinte nekem is magyaráztak hogy ugye eszel rendesen,nem koplalsz stbstb.

Ezért én úgy eszek hogy mindíg lássák,és olyat ami szemre sok,pl 150g karfiol,150g brokkoli,70g répa,100g csirkemell,50g gomba ezt mindet serpenyőben megpárolom. Nagyon minimális kalória de két nagy tányéron fér csak el.

Ekkor meg is jegyezték anyámék mikor vacsira ilyet ettem hogy "úristen ezt mind megeszed vacsorára? Már nem fogyózol?"

Így nem azt látják hogy fél szelet puffasztottbúzát majszolok egy pohárka natúr joghurtal,ami szemlátomást elég kétségbeejtő... :)

Ráadásul napi 5x 6x eszek,így látják hogy eszek én rendesen,csak az nem mindegy hogy mit.

2011. szept. 30. 17:22
 4/15 anonim válasza:
100%

Akkor megnyugodtam :)

Így sem lehetsz rossz szerintem :P Első voltam.

2011. szept. 30. 17:27
 5/15 A kérdező kommentje:

Én is előttük eszek , látják a mennyiséget ami nem kevés, csak minőségben változott (én is van, hogy bevágok ennyi zöldséget, mondjuk a gomba eddig eszembe se jutott szóval köszi) :D

Az zavarja leginkább , hogy megállom , hogy ne egyek a sütiből ami az asztalon van, hogy ne nasizzak , vagy ilyenek. Ilyenkor kapom, hogy túlzásba viszem, meg egy szelet süti még nem a világ...

2011. szept. 30. 17:29
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Ismerős, amikor duci voltam, akkor jó húsban voltam, majd tonna-donna. AMikor lefogytam akkor meg "mindjárt elfogysz, miért nem eszel?" van. Semmi se jó nekik -.-
2011. szept. 30. 19:02
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Az én anyám is ilyen, ha lemegyek 57 kg-ra, már hívná a mentőt... a másik véglet meg amikor 30 kg-s a lány, de csak tovább ugráltatják (ismertem ilyet)
2011. szept. 30. 19:59
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Anyád egy tipikus két lábon járó diétagátló tényező, az ilyeneket a legjobb idejében megtanulni "kezelni".

Szerintem fontos lenne, hogy megértesd vele, hogy amit teszel, az egészséges, hosszútávon jót teszel vele a saját szervezeteddel, mutass neki erre akár könyveket, írásokat a neten.

Amúgy a tippjeim:

- A régebbi bulímia-tünetes dolgon nem tud felülemelkedni, még nem bízik benned, túlságosan félt.

- Számára az étrend, amit követsz, teljesen nonszensz, ő sanyargatásnak élné meg, ha olyasmiken kéne élnie mint te, és képtelen saját magától elvonatkoztatni - meg kell értetni vele, hogy az ő rég kialakult ízlésvilágán túl is létezik élet - méghozzá boldog és egészséges.

- A szeretetét szívesen fejezte ki eddig is, és most is azzal, hogy (szerinte) "tápláló" (= alacsony tápértékű, de hízlaló) és édes (endorfinbomba) dolgokat süt vagy vesz neked, a visszautasítással sértve érzi magát, mintha a szeretetét löknéd el. Fontos megértetni vele, hogy más, kevésbé hízlaló módokon is ki lehet fejezni a szeretetet, elég a puszta gondoskodása, törődése, hogy felnevelt, eltartott, stb.

- Ő tán még olyan világban nőtt fel, ahol a teltebb, enyhébben hájas alkat kívánatos volt (esetleg ha szegények voltak, akkor pláne szebbnek számított a kerekded utód, gondosabbnak tűntek az ilyenek szülei, a jó töltöttgalamb háziasszony és feleség volt a "szép"). A világ változott azóta, a szépségideál is, és már nem fenyeget titeket az éhezés, hogy örülni keljen a szükségesnél nagyobb zsírtartaléknak - ezt kéne elfogadnia.

- Egész életedben duci voltál, ő ilyen formában szokta meg a látványodat, és ezzel az összképpel együtt szeretett, neki az ő vaskosabb kicsi lánya volt a legszebb a világon (ha van lánytesód akkor az egyik legszebb). Ő egyszerűen képtelen látni rajtad a fölösleget, a szubjektív anya-szűrőn át csak annyit lát, hogy a lányka-ideája egyre csak fogy, jobban különbözik a megszokott képtől, és ez megijeszti.

Vesd fel neki ezeket a lehetőségeket, és beszéljétek át - türelmesen, higgadtan, nyitottan és őszintén. A kommunikációnál jobb eszköz nem igazán van.

Megjegyzés: szerencsére nekem nem ilyen anyám, bár ő más szempontból problémás - ő kórosan sovány, alultáplált, és tényleg szekálni kell, hogy hajlandó legyen enni (bár már javulgat), főzni meg már kb. a nagyobb ünnepeket leszámítva soha nem hajlandó, se magának, se másnak, szóval nekem teljesen más nehézségeim vannak vele, de a kulcs itt is a kommunikáció. :)

2011. szept. 30. 22:02
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

én anorexiás voltam, utána már annak is örültek, hogy egyáltalán eszem valamit...

amúgy az előzőnek nagyon igaza van :)

2011. okt. 1. 00:50
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

lassan felnőtt ember vagy, a szüleid korlátjait így lassan el is hagyod. hogy ez jó vagy nem? mindegy, szükségszerű.

Sirályhojsza biztos jobban leírta, ahogy ismerem, én csak annyit írnék, hogy édesanyád aggódni fog mindenképpen érted, végül is nem ok nélkül, mert egy aljas tetű világban élünk, tehát lehet hogy nem fogod tudni megnyugtatni, mert ilyen a természete. persze azért próbálkozni beszélni vele nem árthat, végül is az édesanyád. de nem építenék arra, hogy mit ért meg vagy mit nem, hiszen táplálkozással kapcsolatban lehet nincsenek egészen pontos ismeretei.

2011. okt. 1. 08:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!