Mást is "ledagiznak" a szülei?
engem anyám lekövérezett.
aztán csodálkozott, miért lettem anorexiás...
Ja. Nekem apám tolta folyton. Jó, valóban, sosem voltam vékonydongájú, de igazán kövért sem, s ehhez közrejátszott, h a kortársaimhoz képest mindig is fejlettebb voltam.
A nagyon megalázó az volt, mikor idegenek előtt alázott meg. Volt olyan, h nadrágot vettünk nekem, és az eladó odaadott egyet, h szerinte az jó lesz. Apám meg mondta neki, h szerinte nem, nézze már meg, h mekkora dagadt seggem van. (Ekkor olyan 6-7 éves lehettem, kb tisztában sem voltam azzal, h hogyan nézhetek ki, és hogy megkülönböztetik az embereket az alapján, h kövér és vékony).
Meg mindig azzal jött, h neki olyan idősen, mint én kilátszottak a bordái, és mindig focizni járt, meg fára mászott. Ennek ellenére sosem mutatott példát azzal, h akár egyszer is bármilyen sporttevékenységben részt vegyen, inkább otthon aludt meg olvasott a csepp 100 kilójával.
Azóta is kb 0 az önértékelésem és az önbizalmam (pedig mások szerint most már lenne mire), amiben a drága apámnak igen nagy szerepe volt.
Én 13-17 èves koromig 47-48kg voltam, aztàn meghiztam 58ra, apu mindig bocikànak hivott, persze csak viccelõdött...de anyàm meg àllandòan azt fùjta(fújja) elfele, h ô lànykoràba mien nàdszál vèkony volt, meg h mennyit sportolt, hogy irigyelték èn meg nem csinàlok semmit. Miután másodikos lettem a suliba, elkeztem sportolni, lefogytam, 50,5 kg vagyok... Most meg anyu azt mondja elfele, h mien sovány vagyok, csak csont meg a bõr.
Szòval nincs mit törõdni velek... csak beszèljenek nyugodtan èn meg màsért piszkàlgatom õket:-P
engem konkrétan sosem kövérez le anya, de mindig van valami félreérthetetlen megjegyzése (mindezt úgy, hogy 8 éve sportolok és 15%os a testzsírom, ő meg 160/100+):
"nem veszed észre, hogy az ilyen miniszoknyákat csinos lányokra szabták, nem az olyan erősekre mint te?"
"miért kell csőnadrágban járni, törődj bele, hogy nagyobb a feneked meg a combod mint az átlagnak és ne mutogasd"
"aha, megint kenyeret eszel vacsorára, ezért vagy elhízva, látod?"
"kislányom jó lenne már kezdeni magaddal valamit, ma mondta a kollégám, hogy látott és megjegyezte, hogy tinikorodban milyen vékonyka voltál most meg jól magadraszedtél pár kg-t".
tinikoromban 175/45 voltam (hirtelen nőttem)
most 175/55.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!