Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Elegem van! Vége a türelmemnek...

Elegem van! Vége a türelmemnek! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
10 éves korom óta túlsúlyos vagyok. Az idén rászántam magam a fogyókúrára. Sikerült fogynom eddig 17 kilót. Még 10-et szeretnék, de 2 hónapja egyszerűen nem mozdul a súlyom!! Mindent ugyan úgy csinálok mint ahogy a 17 kilót lefogytam.!! Már beleőrülök ebbe. Egyszerűen nem mozdul a súlyom, pedig még van rajtam 10 kiló felesleg. Elegem van belőle, elhatároztam, hogy mától koplalok, nem érdekel hogy milyen következményei lesznek, inkább haljak meg mint hogy ilyen kövér maradjak!! Tanácstalan vagyok, mit tévő legyek? :( :'(
2011. szept. 22. 11:04
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 87%-os Válaszoló:D

És mit ettél vacsira 4-kor például?:))

2011. szept. 22. 13:06
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Miért kínozod magad 1200-1500 kalóriával, ha még mindig ehetnél 1900-at? Persze, hogy eleged van! (1900 a fogyáshoz kell vagy az alapanyagcsere, mert ez se mindegy, ha az alapanyagcsere, akkor az nagyon gáz, mert koplaltál, és annak következményei lesznek).

A 4 után nem evés baromság, akkor is, ha előtte degeszre zabálod magad (nem lesz kalóriadeficit, 10 körül viszont a falat kaparod az éhségtől, reggel pedig gyomorfájásra és hányingerre kelsz), és akkor is, ha előtte diétázol. Lelassítod az amúgy is lassú anyagcserédet.

Tarts egy hét szünetet, vagyis már tartottál, aztán kezdd újra a normális táplálkozást 1900 kalóriával, meg a mozgást.

2011. szept. 22. 13:56
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Október-november-december..3 hónap alatt az havi 3,3 kiló fogyás lenne. Igen, az sikerülhet! Ha belegondolsz, az nem is sok. Ne a 10 kilót tűzd ki célnak, hanem egy hónap alatt a 3 kilót, küzdj érte, és lehet még több is fog menni. Ne hagyd, hogy bármi eltántorítson. Hangsúlyozom, ha nem kezdted volna el a fogyókórát, most nem -17 lenne az eredmény, hanem akár +17 kiló...érted... és ha nem hízol tovább, az is jó eredmény. De kívánom neked, hogy legyen még meg ez a -10 kiló :)
2011. szept. 22. 14:26
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
de ügyes vagy:D nem akarsz küldeni priviben egy előtte-utána képet?:) kiváncsi lennék rád:D lenne motiváció:D
2011. szept. 22. 15:25
 25/29 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Képet?? :) Nem vagyok egy fényképezős típus, nincs képem magamról amikor kövér voltam, ami volt is letöröltem,vagy szét téptem, mert saját magam elszégyelltem amikor rá néztem. De meg is bántam, mert nem maradt kép, amivel összehasonlíthatnám magam, avval amilyen most vagyok.

2011. szept. 23. 01:03
 26/29 anonim válasza:

nem tornázni kell, hanem eldobni a bérletet és a kocsit. járj biciklivel. vagy fuss lgalább naponta 40-70 percet garantált.

mondom hogy az étkezés részén nem tudsz többet javítani. talán annyit hogy sűrűbben eszel. ezt megint nem fogod érteni, de a rendszeres és gyakori táplálkozás tovább csökkenti a tartalékoló stratégiáját a szervezetnek.

a sumo birkózók pont azért híznak, mert este esznek alvás előtt, és reggeli nélkül kezdik a sportot.

a tápanyagmegvonással sem fogysz, hanem hízol. ugyanazt kell enned, mint bármelyik sportolónak, hogy ne tartalékoljon a szervezeted.

kevesebbet tvzz, gépezz, gondolom sokat ülsz és közben nasizol is.

vagy ha gondolod, akkor főzd magadnak az ételt, anyuci apuci nagyi ne csináljon meg neked semmit. magad menj bevásárolni is. meg kell dolgozni érte, nehezebbé teszi az evést és addig is mozogsz, addig sem eszel, lustálkodsz.

lehet ezt nehezíteni, csak akarni kell. kérdezz esetleg szegény embereket, mit szoktak enni, és mennyit dolgoznak. túlsúlyos etióp nincs.

2011. szept. 24. 13:22
 27/29 anonim ***** válasza:
Hány kiló és hány cm vagy?
2011. szept. 24. 14:03
 28/29 anonim ***** válasza:

A válasz írója 92%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 13:06

Igazából bármit.. egész nap amit akart. kenyeret mondjuk este talán nem kéne. bár szerintem mindent evett.

2011. szept. 24. 16:57
 29/29 anonim válasza:

Kedves kérdező! Gratulálok az elért eredményhez! Nagyon ügyes vagy, és kitartó!

Ne feledd: jutalmazd, dicsérd meg magad, hogy ennyi mindent sikerült elérned! Én is estem már ebbe a csapdába: nem azt láttam elégedetten, hogy ez az, mennyivel jobban nézek ki, formásabb vagyok, magabiztosabb, kisebb gatyót kell csak vennem, hanem kínoztam magam a gondolattal, hogy ez még nem elég... hidd el, ez csak ahhoz vezet, hogy az ember elkeseredetten feladja. Te pedig nem fogod, ugye? :)

Nagyon fontos: napi 5x étkezz. Ne koplalj, sokan leírták már, hogy ez milyen káros a szervezetedre (többek között az agy tevékenysége is lassul, azaz sokkal tovább tart a tanulás majd, és a sportban sem lehetsz olyan kitartó). Reggelidben legyen elég kalória, legyen tápláló, hiszen ez adja azt az energialöketet, amivel az egész napod indul. Egyél finomat, ami jól esik. És kit érdekel, ha mondjuk 500 kalóriát reggelizel? Elmész futni, és már lemozogtad az egészet.

Fogyassz minél több gyümölcsöt, és zöldséget, igyál sok vizet, és mindig ugyanabban a napszakban és állapotban mérd magad, ha tudod. Nem mindegy, hogy a déli ebéded, vagy a fallabda-meccsed után állsz a mérlegre :)

Legyen előtted pozitív példa - képzeld el magad vékonyabban, de örülj a mostani, sokkal előnyösebb kinézetednek is!

Ha néha megkívánod a kedvenc édességedet - egye fene, fogyassz belőle egészséggel!Ne csokit vacsorázz, de ezt te is érted :) sok szaktanácsadó azt mondja, hogy ha minden héten van egy "jutalomnapod", pl a péntek, amikor eszel egy fogyókúra szempontjából előnytelen ételt, de ÉLVEZED, akkor azzal sikerülhet elkerülni a jojó-effektust.

Azt írtad, tornázol? esetleg menj el egy konditerembe, ott szakképzett edzők adnak neked életvitel-tanácsokat, a különböző gépek kezelésébe is beavatnak, írnak neked egy edzéstervet... vagy menj el barátnőiddel valami érdekes órára, pl hip-hop, hastánc, danceaerobik, zumba, latin aerobik, jóga, stb.stb, a lista végtelen :)

Esetleg fuss, vagy ha nem akarsz, akkor a gyors gyaloglás is baromi hasznos (az ízületeket is kíméli).

Ne feleddÍ: nagyon ügyes vagy, kitartás, ne akarj azonnali, gyors változást! Emiatt ne görcsölj, idegeskedj, vagy szomorkodj! :) Hajráá!

2011. szept. 24. 20:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!