Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogyás vége, hogyan tovább?

Fogyás vége, hogyan tovább?

Figyelt kérdés

sikerült leadnom 20 kilót így elértem a kívánt testsúlyomat..

lényegében zöldségek, saláták, gyümölcsök, tojás, hal on éltem az elmúlt időben és csak vizet iszom.. abonett szeletek kenyér helyett.. nem eszek tésztákat, kenyeret, kerülöm az olajban sült dolgokat és heti 5-6 alkalommal 1 órát edzek munka után..

rengeteget utána olvastam már, de lenne pár kérdésem... húst kell enni.. csirkét írjkák mindenütt.. mi a legjobb elkészítési módja a csirkének ha csak a fehérje miatt akarom enni nem a plusz kalóriák és zsír miatt.. szardinia konzerv meg makréla konzerv végülis hal, de abban a formában is ehető, nem felesleges kalória bevitel?

ha a szervezet számára hasznos kajákat akarok enni akkor mikor bemegyek egy üzletbe miket nézzek meg egy terméken mielőtt megveszem? értem ez alatt a kalóriát, fehérjét, stb.. milyen arányban legyenek ezek?

2011. febr. 21. 02:25
 1/7 anonim ***** válasza:

En inkabb azt javasolnam, hogy ne a konzervet vasarold meg, mivel ezek tartositassal keszultek, tehat hiaba hal, de nem lesz egeszseges.

Inkabb a fagyasztottat vagy frisset vasarold meg, es ezekbol keszisd el a menudet, s igy mar egy izletesebb etelt fogsz kapni.

A hust, csirket, halat mindig pacold be, s amikor a sutobe kerul, akkor mar tegyel melle zoldsegeket, s igy meglesz a koreted, de parolt rizs es a fott burgonya nem lesz hizlalo. A zoldsegekbol is mindig a frisset, vagy a fagyasztottat vasarold meg.

Ehgyomorra mindig fogyasszal zoldseglet, vagy gyogynovenyteat, s igy mar tettel azert, hogy ne hizzal, mivel ezeknek van tisztito hatasa is.

2011. febr. 21. 06:20
 2/7 anonim ***** válasza:
A husi elkészítésre írnék tippeket: ehet főzve, ha szereted a főtt húst, igazából ebben esetben azt ajánlom, hogy húslevest készíts belőle sok zöldséggel, hússal, tészta nélkül. Ha seprenyőben készítem, akkor egy kanál olajon szoktam megsütni roston, előtte jól befűszerezem (a fűszerekkel lehet variálni, így nem lesz unalmas). Sütőben is sütheted, szoktam sütőpapíron is sütni, úgy hogy itthon készített fűszeres joghurtba rakom egy éjszakát, másnap sütőpapírra helyezem, így sütöm ki. Nem szedem le róla a joghurtot, így meg is puhul, nagyon finom. Sütőben rétegezheted is valamilyen zöldséggel, gombával. Igazából nem teljesen értem a kérdésed, azt a 20 kg-ot úgy kellett volna leadni elvileg, hogy eszel rendesen húst is, ez eddig kimaradt, vagy mással pótoltad a fehérje bevitelt? Mindenestre remélem hasznodra válnak a tippjeim.
2011. febr. 21. 07:19
 3/7 anonim ***** válasza:

"ha a szervezet számára hasznos kajákat akarok enni akkor mikor bemegyek egy üzletbe miket nézzek "

- azt nézd, hogy ne legyen színes dobozban, és ne álljon el egy hétnél tovább.

Káposzta, répa, krumpli, tojás, spenótlevél, friss borsó, tej, hús, alma, cékla, túró, hal, máj...barna liszt(az is romlandó) - ha ilyeneket eszel, egészséges leszel.

Egyél mindenféle húst, ne csak csirkét, csak ne legyen nagyon zsíros!

Az arány a napi étkezésben( de ha egy héten belül jön ki, úgy is jó)De nem mindegy, miből jön a fehérje, szénhidrát stb, fontos, hogy teljes étel legyen!A minőségét nézd. Nagyon változatosan kell enni, minden kerüljön sorra. Idényzöldségek, gyümölcsök, marha is, hal is, gomba is.

Mi írunk 3 hétre előre étlapot: h: leves, tészta, K: főzelék: Sz: frissen sült,saláta Cs: ragu P: hal vagy gomba Sz: hüvelyesek V: teljes menü, édesség

Így megírjuk keresztbe, pl kedd: I. spenót, II kelkáposztafőzelék III. rakott zöldborsó - így nagyon változatos lesz.

Hüvelyest is kell enni hetente, mert az tisztítja a beleket.

Inni vizet, teát, gyümölcslevet, bort csak ünnepen.

Gabonafélék 35% - Zöldségek 18% | Gyümölcsök 13% - Húsok, tojás, hüvelyesek, olajos magvak 12%

Tej és tejtermékek 12% - Zsiradékok, édességek 10%

"Gabonafélék 35%

Étkezésünk alapját, azaz 35%-át a gabonaféléknek kell kitennie, mégpedig a teljes, héjat is tartalmazó magvaknak illetve a teljes kiőrlésű lisztet tartalmazó pékáruknak, tésztaféléknek. A hántolt gabonamagról szándékosan le van véve az a "kabát", aminek a zsebei pedig ki voltak tömve rosttal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Zöldségek 18% | Gyümölcsök 13%

A piramis következő sávján osztoznak a zöldségek és a gyümölcsök, előbbiek aránya kicsivel magasabb kell legyen: ez 18% illetve 13%-ot jelent. Igyekezni kell lehetőleg minél több frisset fogyasztani ezekből az ételekből, hogy ily módon megfelelő mennyiségű enzimhez és vitaminhoz juthassunk.

Húsok, tojás, hüvelyesek, olajos magvak 12%

Tej és tejtermékek 12%

A következő 12%-nyi piramiskockán osztoznak a húsok - ami legjobb, ha hal vagy szárnyas - valamint a tojás, a hüvelyesek és az olajos magvak. Mellettük ugyanilyen 12%-os arányban fogyaszthatunk tejet és tejtermékeket. Érdemesebb inkább a savanyított tejtermékeket (joghurt, kefir) előnyben részesíteni, és a zsírosabbakat kerülni. Próbálják ki bátran a juh- és kecsketej termékeket is.

Zsiradékok, édességek 10%

A piramis csúcsán mindössze 10% mennyiségben vannak a zsiradékok és az édességek. Zsiradékként csak hidegen sajtolt növényi olajakat használjunk, és mi se hevítsük őket túl, vagyis lehetőleg kerüljük a rántott ételeket és a bő olajban sütést. Az édességekből valóban csak kis mennyiséget szabad fogyasztani, és az is lehetőleg mézet vagy fruktózt tartalmazzon és csak kisebb arányban glukózt. A fehér cukrot teljesen kerüljük el, mert nagyon savasítja a szervezetet, pusztítja a normál bélflórát, viszont táplálja a gombákat.

"

[link]

2011. febr. 21. 09:24
 4/7 anonim ***** válasza:
Úgy értem inni gyümölcslevet, bort ünnepen, vizet, teát naponta. Üdítő nem kell, sör nyáron ritkán.
2011. febr. 21. 09:26
 5/7 anonim ***** válasza:

Sok "okosság" elhangzott, ember legyen a talpán, aki kiválogatja, mi az igaz belőlük, mi a valótlan.

Egy biztos: ha koplalással fogytál, és most abbahagyod, bármit eszel, visszahízol.

Ha NEM koplaltál, akkor - a kérdésedre válaszolva - bárhogy eszed a normális adag csirkét (akár még sertéskarajt vagy nem zsíros marhát), csak a plusz napi 1 szelet hústól nem fogsz visszahízni. Ezeket eheted bátran (még akár rántva is!), max. nem fogysz tovább, de hízni nem fogsz.

Feltéve, hogy ha eddig mozogtál, azt sem hagyod abba.

Én személy szerint imádom az olajoshalat (és nem tudok, róla, hogy tartósítószer lenne benne..., mindig elolvasom az összetevőket). Az olajat leöntöm róla, persze így is marad, de ha már nem kell fogynod, nincs akadálya, hogy néha-néha egyél ilyet. (Természetesen nem minden este, és nem 3 szelet kenyérrel - normális mértékben.)

Én ha vásárolok, kerülöm a feldolgozott élelmiszert (de nem betegesen). Húsból nyers húst veszek, nem elősütött sajttal töltött bizbaszokat. Ha krumplit akarok enni, nyereset veszek, nem elősütöttet (amit még cukroznak is, nem elég az olaj!). Ha joghurtot veszek, natúrt veszek, amiben nincs hozzáadott cukor. Mindig nézem, mennyi adalék és ízfokozó van benne, az összetétel is fontos. A kalóriákat nem számolom állandóan: ami egészséges, az nem hízlal, HA mértékkel eszik.

2011. febr. 21. 10:01
 6/7 A kérdező kommentje:

köszönöm az eddigi válaszokat!

Igazándiból nem koplalással fogytam, mozgás és ha nem voltam éhes nem ettem feleslegesen, kerültem az édességeket, üditők megszüntek, többször ettem inkább kicsiket.

mozgást továbbra sem tervezem megszüntetni, igyekszem most beállni stabilan egy testsúlyra.

azt olvastam valahol hogy este érdemes könnyű dolgokat enni, fehérjét bejuttatni.. sovány joghurtokat írták.. pl ha annak dobozán megnézem arányokat miből hány g akkor mi alapján érdemes választani?

vagy tényleg.. ha fehérjét akarok bevinni mit érdemes enni ami dúskál a fehérjében?

2011. febr. 21. 22:44
 7/7 A kérdező kommentje:
meg még sajtot írták mint jó fehérje forrás, ha sovány sajt.. azokból is lehet bármilyen light sajtot, vagy azon belül hogy light mit nézzek rajta?
2011. febr. 21. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!