1 hónap alatt mért nem fogytam?
10 kg-ot híztam tavaly óta. 1 hónapja rendszeresen, minden nap konditerembe járok. 1000 kalóriás edzést tartok. (Sí-, futó- és lépcsőzőgép, kerékpár és pár erőnléti gyakorlat)
Az étkezésemen drasztikusan nem változtattam; továbbra is húst hússal eszek, viszont elhagytam az édességet és a cukros üdítőket.
1 hónapig nem álltam mérlegre, hogy ne befolyásoljon. Ma viszont megmértem magam és nemhogy fogytam volna, de másfél kilóval többet nyomok. Hogy lehet ez?
Eddig semmit nem sportoltam és nassoltam állandóan. 1 hónapja viszont semmi nasi, és minden nap edzés. Nem értem, tanácstalan vagyok. Megéri egyáltalán sanyargatnom magam? Kinézetre annyit értem el, hogy keskenyebb lett a derekam.
Ha naponta 1000 kalóriát égetsz el, de pl. 1500-at viszel be a napi kajával, akkor az a többlet 500 "rakodik".
Nézd meg, hogy naponta mennyi kalóriát viszel be, ott is vissza kell fogni, ahhoz hogy fogyjál.
Alapjaiban vedd vissza drasztikusan a ch-bevitelt (kenyér, főtt-sült tészták, egyéb magas szénhidrát tartalmú kaják): ehhez nézd át alaposan a kalória-táblázatot.
Mennyiségben is egyél kevesebbet napi szinten, de inkább napjában 3x-5x, mint csak 1x-2x és a táplálkozásod legyen rendszeres (kb. ugyanabban az időben).
Legyen a kajádban több zöldség-gyümölcs és főzelékek, rostos ételek, és a megfelelő (napi 2-3 liter) folyadék-bevitel.
Ha már a derakad elkezdett vékonyabb lenni, az már jó, de hagyd abba.
*Ha naponta 1000 kalóriát égetsz el, de pl. 1500-at viszel be a napi kajával, akkor az a többlet 500 "rakodik".
Ez egy baromság. És szerinted miből "él" a kérdező?
Bizonyos mennyiségű kalóriát alpból eléget, tegyük fel, 1500-at. Ha 1000-ret leedz, ahogy írja, akkor 2500 kalóriával lenne az, hogy nem hízik, nem fogy. Ha eszik 2000-ret, már bőven megvan a kalóriadeficit.
Ki lehet számolni.
Én inkább azt firtatnám, mitől jött fel 10 kiló, mert nem hinném, hogy csak a nasitól. Lehet, hogy valami hormonális probléma, az pedig magyarázat arra, hogy miért nem fogytál. Fog. gátlót szedsz? (Ha lány vagy.)
Persze a húsban is van kalória, de nem hiszem, hogy annyit eszel naponta, hogy az 1000 kalóriás edzésekkel együtt még midig kalóriatöbbleted van (hízás).
Köszönöm az eddigi válaszokat!
10 kg azért jött fel rám, mert nem dolgozom, itthon vagyok é s eddig csak a számítógép előtt ültem. A max. mozgás a mindennapi házimunka volt.
Igen, lány vagyok, fogamzásgátlót nem szedek.
Most még jobban belehúztam: 9-kor lementem a terembe és most értem haza. Előbb-utóbb meg kell látszódnia a mérlegen is az erőfeszítéseknek! Nem adom fel! Ha nem is fogyok kilóban, de legalább izmos leszek, nem hájas. :)
Derékban nem szorítanak már a farmerek. :)
Nem vagyok vaskos! Tévedés: nem vagyok dagadt, még kövér sem, de nem is akarok az lenni és ezért zavart a plusz 10 kg, mert ha évente ennyi jön rám, akkor hamar tényleg vaskos leszek. A hasamra és a fenekemre jöttek a kilók. Ott észrevehető, de még messze vagyok a "vaskos" kategóriától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!