Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogyókúrázók? Diétáznom kell...

Fogyókúrázók? Diétáznom kell orvosi utasításra az inzulinrezisztenciám miatt. Kb két hónapig tudtam is tartani a diétát, de az utóbbi időben gyakran becsúszik egy kis nasi. Két hónap alatt fogytam 10 kilót. A többi lent.

Figyelt kérdés
Az orvosom azt mondta, h nem az a jó diéta, ahol mindent megvonsz magadtól, hanem teljes életmód váltás kell. Napi 5ször keveset enni, stb. Azt is mondta, h ne legyen bűntudatom ha néha becsúszik pl egy kakaós csiga reggelire. Viszont egyre többször tör rám az édesség utáni vágy, és olyankor eszem egy műzliszeletet, vagy jégkrémet. Mozogni még nem kezdtem el, viszont már nem villamossal megyek dolgozni, hanem inkább gyalog (10 perc séta). A kérdésem az lenne, hogy ha amúgy tartom a diétát (sok zöldség, gyümölcs, teljes kiörlésű kenyér), de néha becsúszik ez-az, attól még fogyni fogok, vagy csak megállok a mostani súlyomon?
2011. máj. 15. 12:58
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem tesz jót az IR-ednek a cukor, semmilyen mennyiségben. Nem tudod megoldani, hogy az édesség, ami néha becsúszik, legalábbis diabetikus legyen (még ha nem is tk szénhidrátból)?

Nem vagyok jós, nem tudom, hogyan hat a fogyásodra a 'bűnözés', de ha pl majd gyereket szeretnél, igyekezz ezt minimalizálni, mert veszélyes lehet a babára a magas inzulinszint a véredben. Nekem azt mondta az orvosom, hogy sokkal inkább belefér egy sima süti a diétámba, ha rendesen, rendszeresen sportolok. De nem csak felülés, lábemelgetés, hanem futás, biciklizés, gyors gyaloglás stb. Szerintem iktass be több sportot, és akkor nem lesz miért aggódnod.

2011. máj. 15. 13:16
 2/4 anonim ***** válasza:
Neked ideális lenne egy csokis protein. Minőségi fehérjebeviteled megemeled vele, ami önmagában is jó diétában, valamint finom csoki-kakaóízű, ha rád jön a nasi kényszer megiszol egy adagot belőle.
2011. máj. 16. 06:40
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ez a csokis proteines dolog nem hangzik rosszul, hol lehet ilyet kapni, és mennyibe kerül kb?
2011. máj. 16. 10:58
 4/4 anonim ***** válasza:
webshopokban vagy fitness boltokban. shop.builder vagy profigym írd be a keresőbe. 10ezer körül lehet venni, abban van 75 adag körül. Ha napi 1et megiszol amikor rád jön, akkor 2,5 hónapig elég, szerintem kibírható összeg. És ezekben szinte semmi cukor nincs, csak annyi ami a tejsavó feldolgozása során benne marad.
2011. máj. 16. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!