Ha ketogén diétán vagyok, belefér a mentatea és a kesukávé Pötyi édesítőszerrel? Nem akadályozza meg a ketózist?
Hmmm, ha kenyeret eszel (búzakenyér?), akkor biztos nem maradsz ketózisban. Biztos, hogy elérted a ketózist?
Én paleóval indítottam januárban, és onnan kezdtem átmenni ketogén-paleoba pár hete, max 40g szénhidráttal. Kísérleteztem többször is a csak este evéssel (Harcosok étrendje), de azt nem követem következetesen, de nem adtam fel véglegesen. Eddig 16 kg mínusz. Heti 2-3x30 perc erőedzés, és 2-szer másfél óra intenzív biciklizés, de ezeket csak egy hónapja kezdtem, mert előtte nem igazán volt jó idő, akkor is ilyen tempóban fogytam.
Most még be akarom vezetni az anti-ösztrogén vonalat, ami nálam egyelőre a nagymennyiségű karfiol, brokkoli, káposzta fogyasztást fogja jelenteni.
Te miből gondolod, hogy ketózisba vagy? vagy hogy abban voltál?
Egy hét nem igazán elég a ketózis elindítására, ettől függetlenül fogyhatsz csak a kisebb mértékű szénhidrátbeviteltől is.
Az anti-ösztrogén étrendről én Harcosok étrendje (Ori Hofmekler) című könyvben olvastam: a zsíranyagcserét az ösztrogén és az ösztrogén-szerű vegyületek akadályozzák, többféle módon is. Ezt hatást lehet csökkenteni többek között a káposztafélék fogyasztásával, kurkumával és egyéb módokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!