Igaz ez az édesítőszerrel kapcsolatban?
Nem olvastam sehol, csak hallottam, de nekem logikusnak tűnik. Tehát úgy hallottam, hogy az édesítő szerrel az a baj, hogy a cukor bontása az édes íz hatására már a nyálban található enzimekkel elkezdődik. A mesterséges édesítő becsapja a szervezetet, mivel az ízérzékelés miatt azt hiszi, hogy cukor került a rendszerbe. Elkezd cukrot bontani, de mivel valójában nincs bevitt cukor, ezért a vércukor szint kezd el csökkeni, ami pedig farkaséhséget okoz, tehát enni fogsz.
Ez igaz lehet? Ha talál valaki valamilyen entes forrást ennek igazolására, vagy cáfolására, azt nagyon megköszönöm!
:facepalm:
Cukrot akkor érzékel a szervezet, hogyha cukrot viszel be...
Én is mintha tapasztalnám, csak nem tudom, hogy a placebo hatás okozza, vagy tényleg.
Mindenesetre most azzal kísérletezem, hogy csak olyankor használok édesítőt, ha eszem valami szénhidrátot is (pl. ebéd utáni kávéba, zabkásába, stb), ha pedig csak kávézom, teázom, de tudom hogy kevés a szénhidrát az addigi kajámban, akkor inkább egy cukor/méz-egy édesítő. Ez így működni látszik.
budapesti corvinus egyetem élelmiszertudományi kar élelmiszerkémia előadása elég hiteles?
igen, valóban működik a szervezet becsapása édes ízzel. kár, hogy se szénhidrátot, se vitamint -se semmi értelmes tápanyagot- nem kap mesterséges édesítéssel.
én nem írtam, hogy cukrot egyél. mint írtad, a szervezet a gyümölcsre vágyik amikor édességet kívánunk. talán mézet..
szerintem ne felejtsd el, sok minden többet árt vagy árthat, mint valami cukros sz.ar, ha éppen megkívánod, de amúgy egészségesen élsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!