Jó így a diétám? Szerinted mit javítsak rajta?
-Reggel felkelek 6 órakor és szoba biciklizek egy órát.(Ez holnaptól lesz beiktatva,a suli miatt)
-Reggelire eszek 2zsemlét.
-Ebédet eltolom délután 2-re és ez a nap utolsó étkezése..
-Ha nagyon éhes vagyok és nem bírom ki 6-előtt eszek gyümölcsöt..
Este is szoba biciklizek 1 órát(De holnaptól lehet futok helyette)
1 hete csinálom ezt,és fogytam 1.5kg-ot.
Adnátok tippeket hogy tudom hatásosabbra csinálni a diétát?
Szerintetek megéri:
Egyik ismerősöm fogyott vele 5kg-ot,(De nem igazán volt mit leadnia..)
Vagy ismertek más ilyen hatásos zsírégetőt amit 16-évesen fogyaszthatok?
Kedves Kérdező!
Én a te helyedben úgy módosítanék a diétádon, hogy napi 5 étkezésre kellene átállnod.
Mert ugyan egy idő után átáll az ember szervezete arra az étkezési szokásra amit él(pl. én sokáig nem reggeliztem és nem volt semmi bajom), de ha a szervezeted nem tudja, hogy rendszeresen kap táplálékot akkor arra úgy fog reagálni, hogy amikor eszel azt rögtön zsírként fog lerakódni.
Véleményem szerint ezt a diétát hosszú távon nem fogod tudni tartani és egy olyat kellene kialakítanod, hogy azt esetleg életed hátralévő részében tartani tudsz, mert amikor befejezed akkor fog bekövetkezni a jojó effektus. Amit nagy nehezen leadtál az vissza fog jönni.
Reggelire egyél egy kis túrót müzlit, tejet, puffasztott rizst sonkát zöldséget, sőt néha még a méz is bele fér, lekvár, nutella, igaz ne ez legyen gyakori ezeket az édességeket ritkában egyél.
Tízóraira egyél egy kis gyümölcsöt.
Ebédre ehetsz mindent csak arra figyelj, hogy a kalória beviteled olyan 600-700 maradjon.
Nyugodtan uzsonnázz olyan 3-4körül gyümölcsöt és joghurtot, kefirt stb.
Vacsorázni is kell!!
Igaz kevesebbet de ha nem eszel rendesen még pihenni sem fogsz tudni.
Vacsira én puffasztott rizst egy kis zöldséggel és egy szelet sonkával eszem.
Nem tudom, hogy tanulsz-e vagy már dolgozol de egy a lényeg, ha nem eszel rendszeresen akkor egyiket sem fogod tudni csinálni.
Arról nem beszélve, hogy rugalmasnak is kell lenni annak függvényében, hogy mit csinálsz, mert ha nagyon megerőltető fizikai munkát (pl:suliban quoper futás) akkor igenis pótolni kell az energiát.
Ne ingadozzon az inzulin szinted, mert akkor szokott jönni a falási rohamok amiket nagyon nehéz megállni tapasztalat. :D
A mozgás jó de előtte is enni kell valamit bő egy órával, mert ha leesik a vércukor szinted az sem jó, rosszul lehetsz stb.
Ne félj a napi 5x étkezéstől mert ha nem nasizol meg nem iszol cukros üdítőt akkor nem lesz hízás.
Nem kötözködés képen de a c vitamin vízben oldódó vitamin ami azt jelenti, hogy folyadék segítségével ürül azaz ha reggel eszel c vitamint az tuti biztos, hogy estig nem fog a szervezetben maradni mert kiürül illetve a szervezet csak annyit használ fel amennyi a szervezetnek szüksége van. Nem tudom, hogy ez mennyire indítja be az anyagcserét mennyire nem, de ha igen akkor inkább napi szinten kevesebb de több vitamint egyél de természetes formában.
Remélem tudtam segíteni és senkit sem akartam megbántani. :)
Ami még lemaradt egészségesen fogyni úgy jó, ha a heti leadott súly ne haladja meg a testsúlyod 1%-át.
Azaz ha 75 kg vagy akkor a heti leadott súly olyan 0.75kg legyen, azaz ne haladja meg a heti 1 kgot.
Édességet is egyél mert az nem ördögtől való de ne sokat és ne minden nap lehetőség szerint hetente csak egy nap legyen.
Illetve a szervezetednek a minimum kalória igényét be kell vinned mert akkor csak az izmodat fogja lebontani.
Törekedni kell az aktív izom kialakítására mert az nyugalmi állapotban is több energiát éget el.
Csak okosan csináld igaz a korodat nem írtad, meg a testsúlyodat, de ha tini vagy akkor a szervezeted még változni fog illetve lehet, hogy azt látod, hogy nőiesedsz. :D
Előző válaszoló vagyok.
mit javítanék rajta hmm...
reggelire nem enném 2 zsömlét, hanem ennék egy szendvicset(tk kenyér 2 szeletvagy graham(korpás zsömle, kifli stb)+csirke/pulykasonka, mozzarella sajt, light szeletelt sajtok, light vaj, sajtkrémek, tonhal natur lében és kiflibe(zsemlébe töltve, főtt tojás, körzött/tojás/túrókrém fűszerekkel+zöldség(persze ezek a feltétek nem egyszerre, minden nap mást hogy ne unjam meg)
tízórai ennék egy kefírt vagy joghurtot valamilyen gyümölccsel
suliba ennék még gyümölcsöt
majd az ebéd ami van normális adag ha tészta/zsíros hús abból fele annyit, sütit nem enném meg hanem odaadnám valakinek(barát/barátnő vagy hazavinném a szüleimnek)
vacsorára ennék túrót, halat, húst, zöldségeket, tojást, joghurtot, sovány sajtokat, kefírt, cottage cheeset, gyümölcsöt-banánt, szőlőt délelött folyamán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!