Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Helyesnek tűnik a diétám?

Helyesnek tűnik a diétám?

Figyelt kérdés

Sziasztok szerintetek az alábbiak alapján helyesnek tűnik a diétám:

Férfi vagyok, 25 éves jelenleg alakot formálok, rendszeresen sportolok, és edzek. Egy 2000 kalóriás diétát gondoltam beiktatni. elvileg a férfiaknál átlagos testsúly és alkat esetén ez az ideális. (szóljatok ha valaki kevésnek érzi)

Azon gondolkozom hogy egy 50%-20%-30% szénhidrát- fehérje- zsír felosztást, vagy egy 40-30-30-ast lenne e érdemes alkalmaznom?

Kiszámoltam az első verzió naponta 250g szénhidrát, 100g fehérje és 66gramm zsír elfogyasztását jelentené, míg a második 200g szénhidrát 150g fehérje 66gramm zsírt tesz ki. Én már olvastam olyan dolgokat is hogy egy diéta alatt 150g szénhidrátnál többet ne együnk ,de szerintem ez marhaság, főleg sportolás mellett.. aki ért hozzá melyik a helyes út? Köszönöm szépen!

2011. okt. 24. 23:14
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem közelísd meg úgy a dolgot hogy 2 gramm/ testsúlykilogramm szénhidrát és ugyanennyi fehérje és mondjuk maradjon 66g zsír. Persze összevetheted hogy ez a megoldás hány kalória. Én nem vagyok a kalória számolás híve de tény hogy irányadónak jó.
2011. okt. 24. 23:33
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Megnéztem hát az körülbelül 1600 kalóriát jelentene, ami egy korombeli férfinek kb a sima napi alapanyagcsere ellátására elég, kb alig több egy női diétánál.

+ a szénhidrát mennyiség elég kevésnek tűnik, főleg rendszeres sport mellé. Minden nap legalább egy órát mozgok, heti 3x súlyzózok. Én úgy érzem hogy 200g szénhidrát alá nem nagyon kéne mennem de lehet hogy tévedek és csak én vagyok puhány hogy nem bírom 150-el. Ha ez van valaki mondja meg és megemberelem magam, csak azért vagyok ilyen óvatos mert nem akarom az egészségem rovására menjen, de mellette hatékony akarok lenni. :)

2011. okt. 24. 23:41
 3/5 anonim ***** válasza:
A fehérjét is meg kéne növelni, főleg ha súlyzós edzést is csinálsz.Amúgy én 100g fehérjét viszek be naponta a 47 kilóm mellé, neked többet kéne, mert gondolom egy pár kilóval nehezebb lehetsz nálam.
2011. okt. 25. 19:43
 4/5 anonim ***** válasza:
Akár 3g/tsk szénhidráttal is megpróbálhatod, van akinél működik! Viszont ha nállad nem akkor tudd hogy ch-t kell csökkenteni. Egyébként azon is múlik hogy osztod be, reggel,+ sport előtt pár órával kell többet bevinni hogy legyen energiád illetve keveset súlyzós eddzés után is mert szerepet átszik az aminosavak beépülésében.
2011. okt. 25. 20:14
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Szerintem megpróbálom a szénhidrátot 2-3g/tsk között tartani, ami 180g/per napi adagot jelent. Ha valamiért kimarad a sport vagy kevesebb aznap lejjebb szorítom!

A fehérjét próbálom emelni tudom hogy meg kéne enni 130-150g is per/nap de nem olyan könnyű az, hogy se a zsírral se a kalóriával ne szaladjak meg.

Ha épp nincs itthon hús, akkor vagy fél kiló sovány túrót kéne megkajálnom 3-4 tojással, meg 10-12 szelet felvágottal? Mert az lehet kb 130-150g

2011. okt. 25. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!