Segitsééééééég! 14 éves vagyok és Szeptemberre szeretném ha vékonyabb lenne a csipőm, derekam és a hasam is egy kicsit?
anyudnak igaza van, nem szabad keményen diétáznod, mert tönkreteszed a szervezetedet (hormonháztartás)... Egyél napi ötször keveset, részesítsd előnyben a tk. pékárut, vegyél vissza a zsíros-olajos ételekből, a sültkrumplit cseréld rizsre, a rántott husit antúr szeletre stb. Majonéz, csoki, chips, cukros üdítő nem kéne...
Mozogj sokat, keress valamilyen sportot, amit szívesen csinálsz...
Ja, és egyik válaszoló(sajnos időt nem néztem) tanácsát ne fogadd meg, az édesítőszer ugyanis rákkeltő, egészségtelen, műanyag cucc, Próbáld meg kerülni, ahogy a light üdítőket is. (Attól, hogy a kólában "zéró" a cukor, még nem lett egészséges).
"Nem mellesleg a teljes kiőrlésű lisztben is van fehérje."
Igen, csak nem mindegy, milyen minőségben. Ha hiányoznak belőle az esszenciális, elágazóláncú stb aminosavak, akkor olyan, mint ha nem is vinnél be semmit. Ezért nem szokás számolni, csak az elsődleges, illetve másodlagos fehérjeforrásokat a napi protein bevitelbe.
"kefír, tej"
ezek nagyon nem jók a fogyókúrához/diétához. Egyrészt, mert gondolom nem iszol meg egy étkezésre 1 liter tejet, másrészről meg a tejfehérjének nagyon jó a hasznosulása, HOGYHA NEM CSESZNÉ EZ A LAKTÓZ a fehérje felszívódását..Nem hiába szedik ki a laktózt a koncentrátumokból és izolátumokból.
Plusz a bolti tej, amit kapsz, egy rakás híg lócitrom, a házi tej meg nagyon zsíros.
De ha ez sem elég, nézd meg, melyik állat iszik tejet felnőtt korában?
igaza van anyukádnak,ne diétázz mert tönkre teszi az egész szervezetedet
rajtam is van egy kis felesleg,én a suliba fogok kosarazni
de ha gondolod,futhatsz is,azt bármikor megteheted
vagy úszhatsz
most jó idő van,nyugodtan kimehetsz a strandra úszkálni
én azt javaslom,olyat csinálj,amit élvezel is
nekem is volt egy idő amikor futottam de 6 napnál tovább nem bírtam mert nem élveztem
ezért fogok kosarazni mert azt tényleg szeretem :D
Tök igaza van anyudnak. Ne haragudj, valahogy átsiklottam felette, hogy még csak 14 éves vagy. Inkább a mozgásra kell jobban koncentrálnod, evésnél annyi, hogy a cukros, zsíros ételeket kerüld, a cukros italokat is, és szénhidrátból is jó minőségűt próbálj fogyasztni.
Amúgy a szőrszálhasogató válaszolóknak: persze, bele lehet kötni, hogy a tej nem is tartalmaz annyi fehérjét, meg laktóz van benne - boorzalmas -, meg a kefir sem jó (miért is nem? azért, mert kő kemény 63 kcal van egy deciliterben??). De ez már tényleg csak szőrszálhasogatás.
Amúgy meg épp azért iszok turmixot, mert abban mind a 9 esszenciális aminosav meg van. Most köss bele ebbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!