A csirkemellet hogyan szoktátok elkészíteni?
Megfőzöm levesnek, a csirke egyéb alkatrészeivel.
Aztán a "varázslat":
1/2 kg rízst megfőzök, közben keverek 1 liter tejfölből, mustárból, majonézből, porcukorból, borsból egy mártást.
A megfőtt rzst összekeverem a mártással, kb a mártás felének megfelelő mennyiségű levessel, a nagyon apróra /kb. fél centis kockák/ vágott csirkemellel, lehet tárkonyt is belefőzni a rízsbe, mi szeretjük.
Ízlés szerint mehet ele kukorica, borsó, stb.
Legalább fél napig álljon a hűtőban.
tejföl, majonéz, rizs? Nem valami fogyós dolog, bár biztos finom :)
Ha diétásan csinálom, akkor csak megpárolom egy kis vajon. Vagy a joghurtos sütőben sütés is jó ötlet. :)
Esetleg zöldségekkel is be lehet tolni a sütőbe. :)
Vagy csinálhatsz belőle lecsós húst (csak én pl. ilyenkor kerülöm az olaj használatot és csak vízben "dinsztelem" a hagymát alá.) Így is finom.
Esetleg hússalátát is készíthetsz belőle, ahhoz is nagyon jó alapanyag. Neten van fent egy csomó recept :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!