Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy lehet a legegyszerűbben...

Hogy lehet a legegyszerűbben elkészíteni a csirkemellet?

Figyelt kérdés
Tálcás csirkemellről van szó. Konyhai analfabéta vagyok, viszont az edzésem mellé sok csirkét kell ennem, amit nekem kell elkészítenem. Mi a legegyszerűbb módja? Amit tényleg nem lehet elrontani! Meg kell sütni? Vagy főzni? Úgy mondjátok el, mintha a 20 éves fiatokat, aki eddig legfeljebb egy vajas kenyeret tudott főzni, elrabolják a terroristák és megölik, ha nem csinál nekik csirkemellből valami ehetőt. Köszönöm.
2010. máj. 30. 19:51
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A párom mézes-mustáros csirkemellet szokott csinálni.

Ez alapján a recept alapján, ha ő megtudja akkor Te is:D ő is analfabéta:D


[link]


de ő kihagyta a hagymát:D és csak olajon sütötte a csirkemellet. Illetve a bort is kihagyta:D

2010. máj. 30. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim válasza:
100%
mosd meg, rakd deszkára, szeleteld fel a rostokra merőlegesen (keresztben, kicsi szeleteket kapj) olyan centi vastagra. Só, bors, vagy csirke fűszersó rá, aztán kis olajon a serpenyőbe. Kis olaj az kb fél deci, serpenyő legyen forró, mikor a hús belemegy. Fehéredik ahogy sül. Kb 3 perc, és a fehérség feljön szinte a tetejéig, akkor megfordítod, 1 perc, és kész. Ha oldalról nézve fehér, akkor jó lesz.
2010. máj. 30. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

felszeleteled, serpenyűben kifehéredésig pirítod, majd tepsibe teszed. nyakon öntöd tejszínnel, sajtot reszelsz rá, alufólia a tetjére.

addig sütöd még puha nem lesz, majd leveszed az alufóliát és rápirítod a sajtot.


ami még egyszerű:

forró olaj, vöröshagymát pirítgatod kicsit rajta. majd ráborítod a kockákra vágott csirkemellet.



ja, a só mindkettőbe kell :)


a másodikhoz sültkrumpli az igazi. Ha bolti fagyasztottat veszel az biztos menni fog, de sztem simán is meg lehet oldani.


Sok sikert!


21/L


(a húsz éves fiú hasonlat nem tökéletes, nekem egy csomó fiú ismerősöm, évfolyamtársam van, aki finomakat süt főz. Bár a vegyészek állítólag jók a konyhában is :P )

2010. máj. 30. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Felszeleteled és bepanírozod: liszt, tojás, zsemlemorzsa majd olajban gyorsan kisütöd. Szerintem ez hamar megvan és nagyon finom. Klopfolnod nem kell a húst ha szép vékonyra fel tudod szeletelni.
2010. máj. 30. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Épp most magyaráztam el a barátomnak.


1. ha nincs túl sok hozzávalód

- pici olajra, amikor felmelegedett rádobod a hagymát, majd amikor "kiüvegesedik" (ezt látod a színén, és picit összéb is esik, de még nem barnul) ráteszed a kockákra vágott csirkemellet, és amikor a rózsaszín husi kifehéredik, sózod, borsozod, utána pici vizet(mint kb az olaj mennyisége) teszel rá, és pár percig még hagyod. ha van csirkefűszersód, akkor az olajra dobás előtt szórd rá, és dörzsölgesd ujjal bele picit.


2. ha több a hozzávalód

uaz, mint fent, csak locsold meg pici szójaszósszal, és tegyél rá apró csíkokra szeletelt zöldségeket (sárgaréga, zöldség, gyömbér, más fajta hagymák, gomba), és miután megpuhul az egész, kész is van. Ha gombát is teszel bele, nagyon jó bele pár csepp citrom is, mert kihozza az egészet. Nem sok idő, sportolóknak kiváló.

2010. máj. 30. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Felszeleteled, megtöltöd sajttal+sonkával bepanírozod, forró olajban kisütöd!
2010. máj. 30. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, jöhet még, de ne ilyen bonyolultakat, hogy bepanírozni (azt se tudom mi az) meg feltölteni sajttal, meg mézes mustáros. Nekem bőven elég, ha a nyersből olyan állapotba tudom hozni, ami emberi fogyasztásra már alkalmas. Az ízek nem számítanak.


20:12-esnek meg: De, tökéletes a hasonlat, ugyanis rólam van szó :D

2010. máj. 30. 22:10

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!