Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet legegyszerűbben...

Hogyan lehet legegyszerűbben kifőzni rizst és kisütni csirkemellet?

Figyelt kérdés
Már 1 ideje érdekel hogy magamnak is el tudjam készíteni.A legalapabb recept érdekelne.
2011. febr. 7. 17:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Rizs:

Fogsz egy közepes méretű lábost, akkora legyen, hogy függőlegesen beleférjen a csomag rizs. Teleengeded vízzel, felforralod (tegyél rá fedőt, mert anélkül csak elpárolog, plusz így sokkal hamarabb felforr) megfogod a két csomag rizst, valamelyik felén van két lyuk abba beleakasztasz egy főzőkanalat, amit keresztben ráraksz a lábosra, így engeded bele a rizst, remélem érthető.

Csirke: veszel csirkemellet, vékony szeletekre vágod, sózod borsozod, kisütöd. Ez így natúr csirkemell lesz.

2011. febr. 7. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
0%

Csirkemellet ne süsd sehogy,az anélkül is fojtó,alig lehet lenyelni. Süss inkább tarját,csirkecombot,oldalast helyette.

A rizsre önts kétszer annyi vizet,mint amennyi a risz,és lassú lángon forrald fel,keverd meg,majd letakarva hagyd amíg megpuhul. Ekkor már ne keverd,és a sót,borsot,bazsalikomot se hagyd ki belőle.

2011. febr. 7. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Az első rizs receptje csak az előfőzött,tasakos rizshez jó. Rendes rizshez nem.
2011. febr. 7. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
Ja és a főzőkanalat néha néha kiemeled, a rizs akkor jó, ha kitölti az egész csomagot. A csirkének a színén meg majd úgyis látod, szép aranybarna legyen az a lényeg, és takarékon süsd. (legkisebb láng) mert ha nagyon sütöd kívül megsül belül meg nyers marad. takarékon szépen lassan átsül az egész.
2011. febr. 7. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:

Igen, persze tasakos rizs, bocsi, mi általában csak olyat eszünk szóval ezt tudom elmondani csak :$

Igen, a csirke így elég száraz, de én így szeretem, szóval szintén csak ezt tudom elmondani :$:D Első voltam:)

2011. febr. 7. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:
A csirkéhez csak olaj kell mikor sütöm? Előtte só és ennyi? Mennyi ideig süssem kb legkisseb egységen? Riztsis értem nagyából csak nemértem minek oda kiskanál? Egyébként tasakost fogok venni.
2011. febr. 7. 18:05
 7/12 A kérdező kommentje:
és a rizts nem kell áztatni? Azt is takarékon főzzem?
2011. febr. 7. 18:07
 8/12 anonim ***** válasza:

Rizsből nagyon nem éri meg a tasakos, háromszor annyiba kerül. Ha nem tudsz rendesen rizst főzni, akkor forralj sok vizet, főzd meg benne a rizst, aztán tésztaszűrővel szűrd le. És persze ne felejts el a vízbe sót tenni!!

A csirkére jó az is, ha simán besózod, nagyon finom lesz, ha előtte nap bedörzsölöd jól sóval, éjszaka a hűtőben áll, másnap lemosod sima vízzel, aztán felcsíkozod és serpenyőben megsütöd, vagy egyszerűen beleteszed egy tepsibe és a sütőben sütöd.

De ha serpenyőben csinálod, akkor érdemes venni még tejszínt, és ha kb kész a csirke, akkor önts rá egy kicsit, sú, bors, bazsalikom (ha szereted), rottyantasz egyet rajta, és kész is a finom ragu. Ezt se bonyolultabb megcsinálni, csak két perccel tovább tart. Ha van otthon konzerv borsó vagy gomba, akkor az is mehet bele egy kicsi és még jobb : csak a gombát sütni kell a csirkével együtt!

2011. febr. 7. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim válasza:

A rizst legelőször is olajon vangy vajon meg kell kicsit párolni amíg fehér nem lesz (eredetileg ugyen amolyan átlátszó-fehér keverék). Ekkor 3× annyi víz kell bele, mint amennyi a rizs és bele a fűszerek, amiket szeretsz. Keverni tilos. Ha teljesen elpárolgott belőle a víz, akkor elzárni, lefedni pár percig.


Amit még érdemes előtte megtenni: meg kell mosni a rizst és lecsöpögtetni. Általában elég koszos az a rizs, ami a boltokban kapható.

2011. febr. 7. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
58%

egy kérdés, féltucatnyi külömböző válasz:))

a tasakos rizs dobozára pontosan rá van írva, hogyan kell megfőzni.

a natúr csirkemell: a csirkemellszeleteket besózod, finoman borsozod. kicsit állni hagyod, hogy a só átjárja.

serpenyőben zsiradékot /zsír,olaj , vaj, margarin/olavasztasz két három kanálnyit.a húsokat beleteszed a forró zsírba és kb 5 perc múlva megfordítod.

a másik felét is pirosra sütöd és kész is.

bár így együtt nagyon száraz, de majd megtanulod ezek

tunningolását is. pl. a rizshez különböző zöldségek, a húshoz hagyma, szósz stb., de ez már a következő lecke:)))

ne add fel, menni fog!

2011. febr. 7. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!