Hogyan lehet legegyszerűbben kifőzni rizst és kisütni csirkemellet?
Rizs:
Fogsz egy közepes méretű lábost, akkora legyen, hogy függőlegesen beleférjen a csomag rizs. Teleengeded vízzel, felforralod (tegyél rá fedőt, mert anélkül csak elpárolog, plusz így sokkal hamarabb felforr) megfogod a két csomag rizst, valamelyik felén van két lyuk abba beleakasztasz egy főzőkanalat, amit keresztben ráraksz a lábosra, így engeded bele a rizst, remélem érthető.
Csirke: veszel csirkemellet, vékony szeletekre vágod, sózod borsozod, kisütöd. Ez így natúr csirkemell lesz.
Csirkemellet ne süsd sehogy,az anélkül is fojtó,alig lehet lenyelni. Süss inkább tarját,csirkecombot,oldalast helyette.
A rizsre önts kétszer annyi vizet,mint amennyi a risz,és lassú lángon forrald fel,keverd meg,majd letakarva hagyd amíg megpuhul. Ekkor már ne keverd,és a sót,borsot,bazsalikomot se hagyd ki belőle.
Igen, persze tasakos rizs, bocsi, mi általában csak olyat eszünk szóval ezt tudom elmondani csak :$
Igen, a csirke így elég száraz, de én így szeretem, szóval szintén csak ezt tudom elmondani :$:D Első voltam:)
Rizsből nagyon nem éri meg a tasakos, háromszor annyiba kerül. Ha nem tudsz rendesen rizst főzni, akkor forralj sok vizet, főzd meg benne a rizst, aztán tésztaszűrővel szűrd le. És persze ne felejts el a vízbe sót tenni!!
A csirkére jó az is, ha simán besózod, nagyon finom lesz, ha előtte nap bedörzsölöd jól sóval, éjszaka a hűtőben áll, másnap lemosod sima vízzel, aztán felcsíkozod és serpenyőben megsütöd, vagy egyszerűen beleteszed egy tepsibe és a sütőben sütöd.
De ha serpenyőben csinálod, akkor érdemes venni még tejszínt, és ha kb kész a csirke, akkor önts rá egy kicsit, sú, bors, bazsalikom (ha szereted), rottyantasz egyet rajta, és kész is a finom ragu. Ezt se bonyolultabb megcsinálni, csak két perccel tovább tart. Ha van otthon konzerv borsó vagy gomba, akkor az is mehet bele egy kicsi és még jobb : csak a gombát sütni kell a csirkével együtt!
A rizst legelőször is olajon vangy vajon meg kell kicsit párolni amíg fehér nem lesz (eredetileg ugyen amolyan átlátszó-fehér keverék). Ekkor 3× annyi víz kell bele, mint amennyi a rizs és bele a fűszerek, amiket szeretsz. Keverni tilos. Ha teljesen elpárolgott belőle a víz, akkor elzárni, lefedni pár percig.
Amit még érdemes előtte megtenni: meg kell mosni a rizst és lecsöpögtetni. Általában elég koszos az a rizs, ami a boltokban kapható.
egy kérdés, féltucatnyi külömböző válasz:))
a tasakos rizs dobozára pontosan rá van írva, hogyan kell megfőzni.
a natúr csirkemell: a csirkemellszeleteket besózod, finoman borsozod. kicsit állni hagyod, hogy a só átjárja.
serpenyőben zsiradékot /zsír,olaj , vaj, margarin/olavasztasz két három kanálnyit.a húsokat beleteszed a forró zsírba és kb 5 perc múlva megfordítod.
a másik felét is pirosra sütöd és kész is.
bár így együtt nagyon száraz, de majd megtanulod ezek
tunningolását is. pl. a rizshez különböző zöldségek, a húshoz hagyma, szósz stb., de ez már a következő lecke:)))
ne add fel, menni fog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!