Hogyan érhetném el? Mennyi idő alatt?
Még csak 15 éves leszek,de nagyon megtetszett a testépítés.:D 173 cm és 60 kg vagyok.
Így szeretnék kinézni. 1 hónapja heti 4x járok konditerembe- 2x felsőtestre,2x alsótestre edzek. Minden edzés kardióval kezdek és zárok,közben pedig súlyzós gyakorlatokat csinálok. A gondom az,hogy olvastam a kommentárokban,hogy nem lehet egyszerre zsírt veszteni és izmot növelni. De akkor a kérdésem a következő: Miért vékonyodott a derekam és a combom,miközben láthatóan izmosabb a kezem?:D Igazán nem értem.
Jelenleg az étrendem így néz ki :
reggeli : zabpehely natúr joghurttal vagy rántotta zöldséggel
tízórai : gyakran kimarad az edzés miatt
ebéd : csirkemell rizzsel
uzsonna : joghurt vagy gyümölcs(pl. pár szem szilva vagy egy barack stb.)
vacsi : csirkemell salátával
Nem tudom,hogy mennyi a testzsírszázalékom,de biztos elég magas. A felsőtestemmel nincs gond,lapos és izmos a hasam,a kezeim sem szörnyűek,de a fenekem és a combom felső része narancsbőrös + még van egy kis felesleg a belsőcombomon.
Mellette még heti 2x járok teniszezni vagy futni,amihez éppen kedvem van.
Ezzel az étrenddel és ennyi edzéssel csökkenthető a testzsírszázalékom? És ha ez megvan,akkor milyen étrend kéne és mennyi edzés ahhoz,hogy elérjem a linkelt alakot? Elérhető ez 3 éven belül?
Fruits és bix válasza nagyon érdekel.:D Természetesen a többieké is.:) Lehet,hogy elég érhetetelen,amit írtam,bocsi. Köszönöm előre is a válaszokat!
1: igazad van, izom növelés és fogyás egyszerre semmi esetre se következhet be. az oka hogy "izmosabb" lett a kezed, az a kezdeti feltöltés miatt lehet, ekkor ugye fullra pakolja a glikogén raktárakat a szervezet, és némileg nő a keresztmetszetük, ha eddig ilyen jellegű edzést nem csináltál akkor sanszos hogy ennyi történt + lement némi zsír róla, egészen kevés is nagyon sokat dob optikailag, ugye lehet egy kar tömb és vastag, ha le van szálkásítva, definiáltabb optikailag nagyobbnak tűnhet.
2: fogyásra jó ez amit akarsz, csak nem értem minek. ha nincs olyan jelentős túlsúly akkor diétázhatsz, de szárazon, szálkában úgyse fogsz rendesen nőni... magyarul diétázol most egy darabig, arra jó a kardió a súlyzók mellett, de utána némi tömegelés kéne... akkor pedig a radikálisan megnövelt szénhidrát bevitel (+tsk 1.5-2.5 g fehérje) mellett úgyis zsírosodsz ha akarod ha nem. az izmok fejlődéséhez több szénhidrátot kell bevinni mint amennyit elégetsz. a mértékét kordában lehet tartani ha pontosan tervezett kajád és edzésed van, de ez elég ritka.
tzs-t mérethetsz normálisabb patikákban is, egész jó közelítő értékeket kaphatsz.
kajában bőven rá kéne kapcsolni, edzés végén mindenképp valami folyékony turmixal ha már az izmok jönnek és nem diétázol (bár ártani most se ártana talán) és megnyomni rendesen a szénhidrátot, fehérjét. simán még egy csirkésrizses étkezést be kéne minimum tenni, estére simán mehetne némi túró is.
sok sikert
jah edzés
minden másra ott a body.builder jobb szélén edzéstervek, ott megtalálsz mindent ami kellhet. gyakorlatok, tervek, kaják, jó cikkek, videók...
Gratulálok a sport választáshoz.
Végre egy normális nő.
Viszont a képen lévő csajok véletlenül sem testépítők,hanem fitnesz versenyzők.
Igen.3 év alatt elérheted.
Amit meg a kajálásról tudni kell-
A korosztályodban van csomó versenyző,uh annak is utánanézhetsz és jövőre indulhatsz is,ha formába jöttél.
"Nem tudom,hogy mennyi a testzsírszázalékom,de biztos elég magas"
A test zsírtartalmát befolyásolja a nem és az életkor is, ezt figyelembe véve az alábbiak szerint alakulnak az arányok: a nőknél 20-39 év között, ha a testzsír-mennyiség 21 százalékos vagy az alatt van, akkor az illető túl vékony. 22-33 százalékig egészséges, 34-39 százalékig túlsúlyos, 39 százalék fölött pedig alaposan elhízott. Később a helyes arányok mások: 40-59 év között 23 százalékig túl vékonynak számít az illető hölgy, a 24-34 százalékos testzsír az egészséges, a 35-40 százalékos már túlsúlyos, 40 százalék fölött pedig elhízott, 60 év fölött pedig 24 – 35 – 42 a bűvös százalékarány, ami fölött bizony szembe kell nézni a ténnyel, hogy rengeteg felesleges zsírt tartalmaz a test. Férfiaknál ugyanilyen felosztásban 20 és 39 év között 8 és 25 százalék, 40 és 59 év között 11-től 28 százalékig még megengedett, 60 év fölött pedi 13-tól 31 százalékig tartalmazhat kockázat nélkül zsírt a testszövet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!