Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért érzek többféle éhséget?

Miért érzek többféle éhséget?

Figyelt kérdés

2 éve kezdtem fogyókúrába, lement - 17-18 kg. Kialakult nálam egy evészavar is, kb. 2-3 hónapja gyógyultam ki belőle majdnem teljesen...

Az a furcsa, hogy többféle éhséget is éreztem, fogyi alatt meg a zavarom alatt is. Volt hogy az éhség mardosott, kibírhatatlan volt, akkor ettem is, de volt hogy vártam 1 órát és az éhség elmúlt.

Volt olyan is hogy délelőtt csak 2 almát ettem, vártam egy órát elmúlt az éhség és délután már nem ettem semmit meg este se, mert nem voltam éhes.

Máskor, ha ettem többet, akkor az azt követő nap az éhség szinte kimarta a gyomrom és akkor nagyon fájt és ennem kellett.

Miért van többféle éhség?

2011. aug. 2. 11:31
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom attól függ, hogy mennyire vagy kiéhezve. Ha csak pár órán kesresztül nem szel, akkor elmúlik az éhség egy idő után, de ha már napokig nem eszel rendesen, akkor nem hagy békén... Nálam legalábbis így van. Sőt nekem úgy is kétféle éhségem van, hogy vagy a hasam éhes vagy kívánom a kaját, de a hasam nem jelez..
2011. aug. 2. 11:41
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha olyan éhséget érzel, hogy korog a nyomrod meg fáj, az attól van, hogy a gyomrodból elfogyott az étel, a gyomorsav túltermelődött, de egy idő után valami másik sav kiegyenlíti a gyomorsavat és nem fogod érezni a korgást, de persze, ha koplalsz, könnyen lehet gyomorfekélyed, mert egy idű után a savak kimarják a gyomor falát!

a másik éhség az amikor azt érzed, hogy nagyon gyenge vagy és mindjárt elájulsz. az akkor van, amikor már régebbóta nem ettél, mint a másik éhezés, akkor már nem érzel korgást sem fájást. ez attól van, hogy a szervezeted már felhasználta az össze kalóriát, amit megettél, ekkor kezdi el bontani a zsírban lévő kalóriákat, ami olyan, mintha az éhség saját magadat pusztítana. gyenge vagy, mert nincs benned semmi kalória, amivel mozogni tudnál.

további szép nyarat!

2011. aug. 2. 11:45
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. aug. 2. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!