Hogyan fogyjak le így és hogy álljak le az evésről?
Egyszerűen imádok enni, egész nap a kaján jár az eszem, az evésben van sok sok boldogságom. Viszont már nagyon meghíztam, és egyszerűen nem tudom, mit csináljak. :S Hogyan álljak le az evéssel? Tudom... kitartás meg ilyesmi, de egyszerűen nem megy. :S
elkeseredett 17 éves lány :(
Nem tudom. Nekem sem megy.
Elszántnak kell lenni, és tűrni.
Most van egy új gondolatom.
Ha éhes az ember és rág valamit akkor nem lesz annyira éhes. Ezért ha rágózol akkor talán kevésbé leszel éhes. A rágó is hízlal, de ha egész nap csak egyet rágsz , akkor nem hízlal annyira mint ha egész nap nassolnál.
Valamivel foglald le magad, igyál sok folyadékot (csapvíz, ásványvíz, citromos víz...), és oszt el az étkezéseid napi 5 alkalomra.
Reggelire kell a szénhidrát, ideális a zabpehely tejjel/joghurttal, vagy teljes kiőrlésű kenyérből készült szendvics (csirkemell sonka, sajt, zöldségek)
Tízóraira gyümölcs/joghurt.
Ebédre főtt étel, de kerüld a tésztaféléket, lisztes, zsíros, cukros ételeket.
Uzsonna hasonló, mint a tízórai.
Vacsora fehérje (tojás, sovány túró, sovány hús...) + zöldség (retek, uborka, paradicsom, paprika...)
Ezek között lehetőleg ne nagyon egyél, vagyis a nassolást azt próbáld meg kiiktatni.
Nem mi vagyunk az ételért, hanem az étel van miértünk.
Nem szabad elfogadni azt az állapotot hogy az ételben találod meg a boldogságot, keresd addig az alternatíváit, amíg meg nem találod.
Ne azzal légy elfoglalva, hogy hogyan álljál le róla, mert annál inkább minden gondolatodat le fogja kötni.
Elkezdhetsz sportolni, kereshetsz bármilyen más olyan tevékenységet ami leköt. A sport, ha megtalálod a neked valót, rengeteg pozitív energiát szabadíthat fel.
De az is lehet, hogy egy új érdekes hobbi lenne a megfelelő.
Már a keresgélés is izgalmas lehet, és már tettél valamit az ügy érdekében :)
5 dl (= 1 üveg) sör tartalmaz:
175 mg káliumot: ez a napi ajánlott bevitel 5%-a.
85 mg kalciumot: az ajánlott napi bevitel 5,6%-a.
6 mg szilíciumot: a napi ajánlott mennyiség egyötöde.
0,14 mg piridoxint (B6-vitamin): a napi ajánlott bevitel 6%-a.
A fentiek ismeretében könnyen kiszámítható, hogy az egészséges táplálkozás érdekében miért 20 üveg/rekesz kivitelben árusítják a sört.
Kérlek hogy Te is tégy meg mindent a szervezeted számára szükséges ásványi anyagok rendszeres bevitele érdekében!
fontos az egészség!
én sok szerencsét tudok kívánni neked remélem sikerül
Tanulj meg programozni, vagy szokj rá a gépezésre. Úgy bele lehet borulni, hogy csak két nap után veszed észre, hogy már több mint 40 órája nem ettél :P
De tényleg, foglald le magad valamivel. Nehogy már egy 17 éves lány életében az egyetlen öröm a kajálás legyen... Csinálj valami mást, ami szórakoztat, mozogj, bringázz, menj el kirándulni, vagy akár gépezz, olvass, nézz tévét... a lényeg, hogy ne egyél. És persze a heverős cselekedet mellett kötelező a mozgás :) Nem kell nagy dolgokkal indítani: szállj le a buszról két megállóval hamarabb, és sétálj haza!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!