A kalóriaszámolós módszerrel mennyi idő alatt lehet lefogyni?
"Te hány kg vagy h 1600 kell? :) 40? :O mondjuk akkor nem tudom miért akarnál fogyni :D"
Nem tudhatod, hogy az illetö mennyi idös és milyen magas - adott esetben lehet egy 10 éves valaki 130 cm-rel, és akkor jogos a fogyási vágy.
De nekem is 1600 körülit ir ki, és én 155 cm és 63 kg vagyok - tehát nem mindegy, hogy ki mekkora.
Eredeti kérdésre: elvileg egy kiló fogyáshoz ~7000 kalóriás deficitre van szükség, tehát annyi idő alatt lehet lefogyni vele, amennyi idő alatt ezt a deficitet (vagy a többszörösét, ha több kiló) eléred. Ha mondjuk felhasználsz alvással meg mindennel együtt 2000 kalóriát egy nap, és ezret eszel, akkor 7 nap egy kiló.
Papíron.
Gyakorlatilag a fogyás beindításához sokaknak viszonylag hosszú idő és kitartás kell, és holtpontok is vannak minden kúrában, amikor hiába eszed ugyanazt, meg sem mozdul a súlyod.
Vízvisszatartás is befolyásolhatja, illetve a diéta alatt végzett mozgás is, mert a mozgással épített izom nehezebb mint a zsír.
Kilók helyett vagy mellett érdemes centizgetni is, valahol jelentkezni fog a változás, és ad egy kis erőt a folytatáshoz.
Köszönöm a válaszokat!
Igen, mintha valahol olvastam volna hogy 1 kg zsír 7000 kalória.
És igaz, a magasságra nem gondoltam :) mindenesetre nekem 2000 jött ki.
A mérés jó ötlet, tegnap megmértem magam, megnézem egy hét múlva is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!