Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért nem bírom a futást?

Miért nem bírom a futást?

Figyelt kérdés
El vagyok keseredve. :( Szeretnék leadni pár kilót, változtattam az étkezési szokásaimon, és elkezdtem sportolni. A szobabicajon le tudok nyomni kb. 40 percet, már a súlyzós edzéseket is egész jól bírom, de a futás sajnos nem megy. Még 10 percet se tudok futni. Hogyan javíthatnék ezen? Olvasom itt, hogy van aki 30-40 perceket, meg egy órát fut. Hogy jutottatok el oda? Hogy bírtok ki annyit? Segítsetek!!!
2011. máj. 6. 20:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Mekkoa túlsúlyod van? Ha nagyon nagy akkor még várj a futással,mert az izületekre is megterhelő lehet.

Normál, vagy kicsit túlsúlyos embernek le kell tudnia futni egy órát, ha nem tud akkor nagyon nincs állóképessége.

2011. máj. 6. 20:14
 2/13 anonim válasza:
én sportember vagyok, de azért én is megérzek 10 perc intenzív futást, szóval nincs ott semmi gond, de napról napra fejlesztheted szépen
2011. máj. 6. 20:27
 3/13 A kérdező kommentje:

5-6 kiló feleslegem van, szóval nem olyan sok.

Hát én nem vagyok nagy sportember, de azért nem vagyok egy "világ lustája" sem. Meg azt gondoltam, hogy a többi sporttal már beedződtem annyira, hogy tudjak futni, ez most nagyon elkeserített.

2011. máj. 6. 20:34
 4/13 anonim ***** válasza:

Szerintem ne aggódj. Én pl. amikor elkezdtem futni, 10 percet is épphogy le tudtam kocogni nagy lihegve, ez volt 4 hónapja. Most pedig ott tartok a heti 5-6 edzésnek köszönhetően, hogy akár másfél órát is lefutok megállás nélkül, ha jó formámban vagyok. :D

Azt tanácsolom, hogy ne keseredj el, inkább továbbra is járj futni, csak fokozatosan növeld az adagot. Mondjuk két hétig még 10 percet futsz, aztán emelsz 12-re, aztán már 15-re, és szép lassan edzed magad. Ahogy neked kényelmes :) sok sikert!

2011. máj. 6. 20:44
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztatást. Minden nap fussak?
2011. máj. 6. 20:45
 6/13 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Hát ahogy neked kényelmes, komolyan :D Nekem amikor ilyen "sokáig tartó mozgékony kedvem" van, akkor 2-3 hétig minden nap futok, amikor kevésbé, akkor csak heti 4x mondjuk. Kezdőként (én sem vagyok ám valami nagy profi, nehogy beképzeltnek gondolj) még érdemesebb mondjuk kétnaponta, meg szokták mondani, hogy kell az izmoknak regenerálódási idő, így tartsunk pihenőnapot. De szerintem tényleg úgy csináld, ahogy a kedved tartja, és semmiképp ne teher legyen a futás és a mozgás, hanem öröm. :)
2011. máj. 6. 20:51
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsokat, remélem hamar belejövök, mert így nagyon rossz:(
2011. máj. 6. 21:53
 8/13 anonim ***** válasza:

[link]

nekem bevált :)

2011. máj. 6. 22:15
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!!! Megpróbálkozom ezzel, remélem hatékony lesz! Úgy szeretném.
2011. máj. 6. 22:34
 10/13 anonim ***** válasza:
mindennap 1 perccel emeld, első nap 2 percről indulj
2011. máj. 6. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!