Miért nem bírom a futást?
Mekkoa túlsúlyod van? Ha nagyon nagy akkor még várj a futással,mert az izületekre is megterhelő lehet.
Normál, vagy kicsit túlsúlyos embernek le kell tudnia futni egy órát, ha nem tud akkor nagyon nincs állóképessége.
5-6 kiló feleslegem van, szóval nem olyan sok.
Hát én nem vagyok nagy sportember, de azért nem vagyok egy "világ lustája" sem. Meg azt gondoltam, hogy a többi sporttal már beedződtem annyira, hogy tudjak futni, ez most nagyon elkeserített.
Szerintem ne aggódj. Én pl. amikor elkezdtem futni, 10 percet is épphogy le tudtam kocogni nagy lihegve, ez volt 4 hónapja. Most pedig ott tartok a heti 5-6 edzésnek köszönhetően, hogy akár másfél órát is lefutok megállás nélkül, ha jó formámban vagyok. :D
Azt tanácsolom, hogy ne keseredj el, inkább továbbra is járj futni, csak fokozatosan növeld az adagot. Mondjuk két hétig még 10 percet futsz, aztán emelsz 12-re, aztán már 15-re, és szép lassan edzed magad. Ahogy neked kényelmes :) sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!