Teljesen ki vagyok akadva! Soseeem sikerül. Mivel vegyem rá magam?
Milyen fogyókúrát próbáltál?
Nem túl drasztikus és nem igényel túl sok lemondást? Akkor szokott elviselhetetlenné válni egy fogyókúra, amikor az ember túl sok mindent von meg magától és besokall.
Isten a tanúm, nagyon elcsesztem a anyagcserémet a sok hülye fogyókúrával (2 hetes, south beach, 90 napos), aztán a szénhidrátcsökkentett diétával sokat fogytam és tartottam is 2007 óta, csak túl szigorúan. Rá kellett jönnöm, hogy az alapanyagcserémhez szükséges kalóriamennyiséget nem viszem be a szervezetembe, azért nem megy le több. Mire rájöttem és elkezdtem többet enni (csak egészséges dolgokat), és ismét beindult a fogyás, terhes lettem és nem folytathattam tovább...
Szerintem a kulcsszó az életmódváltás, hogy váljon szokássá, mindennapossá, hogy egészségesen élsz és hogy mozogsz. Ne mondj le sok mindenről, minőségi kajákat egyél és bűnözz nem hizlaló kajákkal (update, akár saját kezűleg készítve), sztem ezekkel nagyon jól lehet tartani.
Tarts ki!!!! Az eredményhez idő kell!
Hát úgy terveztem meg az eddigi étrendjeimet,hogy
reggeli : semmi
tízórai : 1 narancs
ebéd : saláta
tízórai : 1 natúr joghurt
vacsora : túró gyümivel.
De mindig van itthon süti meg csoki,szóval nehéz ellenállni. Egy átlagos napom pedig így néz ki:
reggeli : semmi
tízórai : gyümölcsjoghurt + snickers vagy twix
ebéd : fornetti
uzsonna : joghurt
vacsi : változó(ami éppen itthon van)
Szerintem azzal van a gond hogy ezek jelentéktelen kaják! Egy normális:
reggeli: virsli + barna kenyér ( esetleg torma )
tízórai: egy alma és egy körte
ebéd: barna rizs, hús, zöldségek
uzsonna: gyümölcsök
vacsora: kefír
Amiket te eszel semmit sem érnek. Nem laktat, nincs benne vitamin, egyáltalán minek eszed??? A csoki még elmegy heti kétszer, vagy akár mindennap, de akkor nagyon sokat sportolj mellé!
Reggel nem vagyok éhes. Meg amúgyis éhgyomorra kell szednem orvosságot,és utána 1 óráig nem ehetek. Akkor meg már suliban vagyok. 1. óra előtt nem tudok enni,úgyhogy kibírom 10:20-ig.
Ebédre nem igazán tudom megoldani a csirkemellet,max. heti 2x. Ezért inkább salátát vagy sült zöldségeket szoktam vinni. De ha nincs időm elkészíteni,akkor tízórai mellé becsúszik egy Snickers vagy Twix. Tudom,hogy nem kéne.
Vacsira próbáltam már annyiszor túrót vagy joghurtot enni,de egyszerűen nem bírom. Megeszem 100 grammot,tele vagyok,minden oké,de eltelik fél óra és újra éhes vagyok.
De mindegy,belekezdek újra a fogyókúrába. Csak ezentúl kicsit másképp.Reggelit most is ki fogom hagyni,de tízóraim egy szendvics lesz(tk kenyér,zöldségek,pulykamellsonka),esetleg egy mandarin mellé. Ebédre heti 2x natúr csirkemell,heti 1x kirántott csirkemell(imádom,10 éve már a kedvenc kajám,tudom,hogy a rántás miatt nem éppen diétás,de erről nem vagyok hajlandó lemondani), heti 1x saláta és 1x sült zöldségek. Hétvégén pedig azt fogom enni,amit a család(tökfőzelék(tk liszttel sűrítve),spenótos tészta,natúr csirkemell, rakott krumpli,stb.). Uzsonnára a natúr joghurtot fogok enni almával. Vacsira pedig az ebéd másik felét.
Ez így jó lesz? Sikerülhet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!