Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha reggeli helyett kávét vagy...

Ha reggeli helyett kávét vagy tejet iszom már az is beindítja az anyagcserét?

Figyelt kérdés

Most ne azt nézzük, hogy a reggeli a legfontosabb és ekkor kellene a legkiadósabban étkezni. Én is tudom, csak érdekelne, hogy sima folyadék (kávé vagy tej) is beindítja-e az anyagcserémet.

Köszönöm előre is

2011. márc. 28. 07:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Be ám! Reggelire kávé: rövid távú hatás: hasmenés, hosszútávú hatás: gyomorfekély. A kávét reggeli után vagy közben kell fogyasztani! A tejjel baj nem lehet, ha nem tartozol az emberek ama 60 százalékába, akik intoleránsak rá.
2011. márc. 28. 08:35
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Én ha éhgyomorra iszom kávét, az meghajt, de ugyanakkor elkezdi marni a gyomrom (a kávé savas, hiába iszom kétszer annyi tejjel). Reggeli helyett semmiképpen nem ajánlom, hacsak nem célod egy csudi gyomorfekély és/vagy reflux.
2011. márc. 28. 08:36
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Minden szavuk arany.
2011. márc. 28. 08:38
 4/11 A kérdező kommentje:
És a fekély rövid idő alatt alakul ki vagy hosszabb távon? Csak mert úgy vettem észre elég jól bírja a gyomrom a savasabb ételeket, persze nem szeretnék magamnak ártani ezzel.
2011. márc. 28. 08:45
 5/11 A kérdező kommentje:
Egészen pontosan arra lennék kíváncsi, hogy mennyit jelent a hosszú táv, mert az első válaszoló írta a hosszú távot.
2011. márc. 28. 08:46
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Apukámnak 15 év után alakult ki gyomorfekélye, de valójában már jóval korábban jelentkeztek a tünetek, csak nem vette figyelembe őket.

Én két évet csináltam így, aztán két éve már eszem is a kávé után, mégis az elmúlt hónapokban refluxos tüneteim vannak. Még nem diagnosztizált az orvos, de erős a gyanúm, hogy mit fog mondani.

2011. márc. 28. 09:07
 7/11 A kérdező kommentje:

Hmm rendben, akkor megpróbálom megoldani. Általában reggelizem, csak akkor nem tudok enni ha valami miatt stresszes vagyok (persze ezt fogyás miatt nem bánom). Mint például most zh hetem van és rosszul vagyok a kaja gondolatától, de korán keltem tanulás miatt és kell a kávé, hogy felébredjek.

Köszönöm a válaszokat!

2011. márc. 28. 09:32
 8/11 anonim válasza:

Szokj le a kávéról,ilyen egyszerű.Önbecsapás hogy szükséged van a kávéra,a koffeintől mint doppingszertől csak ingerültebb és üresebb lesz az agyi kapacításod.Egyébként a mikulás sem létezik,és az ajándékokat sem a jézuska hozza.

[link]

2011. márc. 28. 10:49
 9/11 anonim ***** válasza:

Utolsó, a kávé jó!

[link]

2011. márc. 28. 11:40
 10/11 A kérdező kommentje:

Nem szándékozom lemondani a kávéról, nem azon a napi 1-2 csészén fog múlni az életem, egyébként is alacsony a vérnyomásom.

Köszönöm a hozzászólásokat.

2011. márc. 28. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!