Miért is jobb az intervallumos edzés? És ez jó volt annak?
5 perc bemelegítés
30 mp kb 35 km/h-val, 30 mp 27 km/h-val
ezt csináltam 10 percen keresztül
utána 4 perc levezetés
3-as fokozaton csináltam (szobabiciklin)
105 kg vagyok.
bizonyítottan sokkal hatásosabb, azért jobb.
Van valami csoda recept:
12sec gyors
8sec lassú
és mindezt 20 percig.
És ebből ha jól emlékszem 3 sorozat, de az nem biztos. És persze bemelegítés, levezetés kell pár perc. Az a lényeg, hogy így csináld, évekig kutatták tudósok, és ez a lehető legjobb a fogyáshoz.
az időket tekintve jó, de csak akkor hatásos, ha a gyors fázisban tényleg mindent beleadtál és majd kiköpted a tüdődet ;)
egyébként azért jobb, mert most 24 óráig pörögni fog az anyagcseréd és a szervezeted kénytelen lesz a zsírraktárhoz nyúlni
nem, az nem én vagyok.
140 kg-ról indultam. sajnos
Nem akarok senkit elkeseríteni, de a magas intervall edzés csak akkor használ el több zsírt adott egyénnél, ha a zsíranyagcseréje is jó az illetőnek, amihez jó pár év edzésmunka kéne aerob intenzitáson. Máskülönben az intervall edzéstől túl is edzheti magát, az idegrendszere kimerül és hiába a 24 órán át pörgetett anyagcserének ha az illető nem diétázik mellé.
Továbbá az intervall módszer is már eleve kérdéses ezen az edzésen, mivel az intervall edzés lényege az, - amit valójában intervallnak neveznek edzői berkekben, - hogy az illető végez egy résztávot, jön egy nem teljes pihenő, aztán egy intenzívebb résztávot, megint egy nem teljes pihenő, ezt növeli X - szer, majd jön egy teljes pihenő, ez volt egy széria, majd folyt köv. az egész. Na ez az intervall, a kérdező (már bocs), feltehetően egy ilyen valódi intervall edzést nem is bírna végigcsinálni.
Azonban helyette ajánlatosabb volna, alacsony intenzitáson menni (max pulzus 50-70% án,) máfél órákat, heti 6x akár, és mellette diétázni, akkor javulna a zsíranyagcsere, és effektíve több zsírt használna fel a mozgáshoz a kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!