Hogy egészségesebb az étrendem? Ha reggelire gyümölcs vagy szendvics inkább? Én úgy tudom hogy reggeli legyek minél laktatóbb tehát akkor utóbbi.
Amúgy meg:
"állandó rágással tápértétleen kajákkal amitől félóra múlva ismét éhes vagy (lezuhan a vércukrod), vagy tartalmas de ritka étkezésekkel"
Ki mondta, hogy a sokszori étkezés feltétlenül tápértéktelen kajákat takar? Nekem spec hal, csirke, barna rizs és zöldség ez a "tápértéktelen" kaja, amit orvosi utasításra fogyasztok. Nem kell csipszre, meg csokira gondolni.
A nagy étkezés meg, ha sok, és hirtelen kerül egy üres emésztőrendszerbe, akkor is káros, és megtrerhelő, ha egyébként egészséges kajákból áll össze. Nem mondom, hogy mindenkit taccsra vág, lehet, hogy sokan bírják. Én sugárban hánynám össze magam.
Tartalmatlan kaják nem is kötik le az inzulint ami hirtelen felszökik a sok egyszerű cukrok miatt. Nylván ahhoz kell a napi 5x i kajálás, de ez csak tőneti megoldás, ideiglenes.Ettől még kimerül a hasnyálmirigy sokkal előbb mivel állandóan csak termeli termeli azta orhadt inzulint, aztán majd 50 évesen leáll és nem termel tovább, utánna jöhetnek az inzulin injekciók.
Ha viszont lassan lebomló tápanyagokat fogyaszt valaki akkor nem terheli túl a hasnyálát sem, és az inzulinból sem fog annyi termelődni ugrásszerűen, hogy minden órában enni keljen valamit.
De nekem mindegy mindenki azt csinál amit akar innentől, mégha illogikus is.
Hát aki itt baromi illogikus, az te vagy, csak sajnálatos módon nem látod. De ahogy írtam is, ha bírja valaki, akkor miért ne? Csak ne adjuk már el az egészség zászlaja alatt azt, hogy 12 óránként kell enni, vagy mi... És reggel kell nyomatni a főtt kaját.
Amúgy a fitnesz-salátás megjegyzésedből süt, hogy valahol elkommunikálunk egymás mellett. Hogy jön ehhez a nagywc?
Ha valakinek azzal baja van, akkor el kell menni a dietetikushoz, aki egy kivizsgálás után beállít egy ritmusra.
Ha neked a ritmusod jó napi két kajával, akkor jó neked. Csak azt akarom neked lekommunikálni, hogy fogd fel, a napi ötszöri sem rossz, káros. Ahogy írtam is, nem szemetet kell enni (nem is értem, ezt honnan szeded. nyilván a dietetikus nem csipszet fog írni...)
A hal, a csirke (fehérhúsok) és a rizs mind minimálkaja, már bocsesz.
Ennyi erővel csigát vagy bogarakat is ehetnél, meg hozzá fűmagot mint a csirkék.
Marhahúst egyél meg viziszárnyasokat (kacsa, liba), és sertéshúst meg krumplit és savanyított zöldségeket, na abban van értékes tápanyag meg a tejben és a sörben ;)
Ott illogikus, azt tartod egészségesnek amikor megoszlik a szervezet energia iránya, ha egyszerre több dolgot kell csinálnia eddig érthető?
Ha egész nap eszel napi 5 étkezés, akkor azt valamikor meg is kell emészteni,
Egyszerre vagy aktív, és egyszerre működik az anyagcseréd is, szerinted ez a jó?
Vagy az, ha amikor aktív vagy nem működik az anyagcseréd, hanem akkor működik amikor pihensz, és akkor regenerálódik a szervezet a felszabaduló tápanyagokból.
Nálam ismeretlen mára már a kajakóma fogalom hála istennek, pont emiatt, hogy nem eszem végig a napot.
:D Na ja, azoktól lehet katedrális méretűre hízni. Jobb is, ha ilyen étredet csak napi kétszer pakolsz be. Gí teljesen érthető, miért bírod ezt a rutint.
A fehér húsok, a rizs, a zöldségek könnyen emészthető, teljes értékű tápanyagokat tartalmazó ételek, könnyebben ürülnek, így hamarabb kell őket pótolni. Ezért ezekből lehet napi többször enni.,
Marhapörköltet nyilván elég napi kétszer. és nem csodálom, ha utána kifekszel, mint a kutya.
Úgyhogy ja, innentől nincs miről beszélni, mert tök másról beszélünk mi a 83%-ossal, meg te.
83%-os, küldök neked privit, szeretném elkérni az étrended. :)
Lehet, hogy vicc vagyok de 186 kiló is és 225 cm magas.
És egyenlőre nincs problémám, csak nem vagyok túl formás,a lábaim vékonyak ennyi.
Viszont a hátam akkora mint egy nagyhűtő keresztbe.
Miből gondolod, hogy teljesértékű az ami könnyen emészthető, csakmert ezt írják róla?
Nem abban van többféle anyag ami nehezebben bomlik le?
Szerintem igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!