Az éretlen (zöld) gyümölcs vagy az érett gyümölcs az egészségesebb?
Figyelt kérdés
Ugye az érett gyümölcsök nagyobb cukor mennyiséget tartalmaznak és ezért azok egészségtelenebb mint az éretlen, zsenge gyümölcs?
A kicsit zöldes színű, feszes héjú fanyarabb izű narancs egészségesebb mint a teljesen sárga, puhább héjú édes érett narancs?
2010. máj. 31. 18:32
1/2 anonim válasza:
nem egészségesebb...az érett gyümölcsben több a vitamin meg az ásványi anyag...a narancs esetében mondjuk majdnem tök mindegy, mivel azt éretlenül szedik le
2/2 anonim válasza:
Az érett gyümölcs egészségesebb, mert tele van vitaminokkal. Amennyi cukor meg van bennük, hát attól semmi bajod nem lesz, ugyanis a cukor csak nagy mennyiségben káros, kis mennyiségben létfontosságú!!
A narancs, citrom, banán esetében tökmindegy, zölden leszedik, bevonják valami vegyszerrel, hogy ne rohadjon meg, aztán pár hét alatt a ládákban kényszerérik. Ezeket csak az ízük miatt érdemes enni, a vitamint nem fogják neked biztosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!