Akik 20-30 vagy több kilót fogytatok, végig, minden nap kitartóak voltatok?
Azaz egy nap sem volt, amikor besokalltál a zöldség-gyümi-fehérhús-teljeskiörlésű kenyér stb. kombótól, és 1-2 nap "bezabáltál"( csoki-csipsz-pörkölt/nokedli stb), azután meg újrakezdted?
Végtelenül tisztelem azokat az embereket, akik nagy súlyfeleslegtől képesek megszabadulni hosszú hónapokon át betartva a diétát. Titeket kérdezlek, mert 20 kgtól nekem is meg kellene szabadulnom-hogyan sikerült?
Én 24 kg-ot fogytam (90 napos diétával) Sosem csaltam egyetlen napot sem, lehetett bármilymen ünnep, családi ebéd stb... Úgy gondolom, hogy ha már diétázol és "szenvedsz", akkor azt nem éri meg elrontani egy-egy kis csalással sem.
Valljuk be, sokszor éhes az ember a diéta alatt. Minek kínozzam magam, ha csak egy kis ezzel, csak egy falat azzal elrontom az egészet.
Persze mindenki másképp csinálja...
"Valljuk be, sokszor éhes az ember a diéta alatt"
Nem, ha jól választotta meg. Csak úgy szabad fogyni, hogy nem éhezel. Az az igazi kínzás, nem a néha elődorduló kis nass.
Én 20 kilót fogytam Norbival (nem a termékektől, csak a kódos táplálkozással). Nem voltam éhes soha. Nem is kell annak lenni.
Szülinapokon, ünnepeken elengedtem magam, úgyis sokat mozogtam és egészségesen ettem, ettől nem híztam vissza, sőt a fogyás se állt meg. Simán belefér néha egy -egy lazább nap.
Gratulálok nektek!
Nem is tudom eldönteni, mihez kell nagyobb akaraterő: mondjuk egy fél éven át, minden nap becsületesen betartani a fogyót, vagy egy csalónap után köv. nap betartani a fogyót.
Én sajnos már beleestem abba a hibába, amiről az utolsó kommentelő írt: a több napon át tartó "bűnözésbe".
Én kb 24 kg-tól szabadultam meg, de úgy hogy én nagyon-nagyon válogatós vagyok, és nem is foglalkoztam semmifelé divatos diétával, mert az azokban szereplő ételek több mint felét nem lennék képes megenni. És meg is vagyok arról győződve, ami szerintem a kérdezőnek is problémája, hogy azért buknak el a diéták ( tisztelet a kivételnek! ) mert egyszerűen lelkielg nem bírja az ember azt, hogy nem eheti amit szeret. Ezért az én módszerem az, hogy reggel iszok egy csomó üres teát ( mert csak így szeretem egyébként is!) délelőtt csak zöldséget és gyümölcsöt eszek nyersen. Amiket egyébként is szeretek, és eddig is ettem, csak ugy.( sárgarépa, karalábé, karfiol, retek, alma, narancs, grape-fruit ).Ebédre (vagyis inkább ebéd helyett ), vagy egy kis csikemellsonkát, vagy egy kis natur csikermellfiét, vagy egy kis sovány túrót, vagy egy kis sovány sajtot eszek. ( persze magában, minden nélkül!)
Dálután még szintén szoktam enni gyümölcsöt, és uzsonnára egy kis joghurtot. És akkor jön a vacsora. Ami teljesen normális vacsora, amit főztem a családomnak, vagy fözött a férjem. Ezt úgy értsd, hogy akár töltött káposzta kenyérrel, vagy éppen rátott csirke sült krumpival. Mert én nem tudnám, és nem is akarom megtenni azt, hogy nem ülök le este a családommal vacsorázni. Vagy pedig én valami mást ennék, mikor ott a finom kaja, amit én is imádok. És azt gondolom, hogy azért müködik ez igy, mert nem kilátástalan a dolog! Tehát nem azt érzed, hogy amig le nem fogysz 20 kilót, addig nem ehetsz, modjuk egy finom pörköltet, ami egyébként a kedvenced. És mondjuk 20 kg az ugye hónapok kérdése, amig leadja az ember. Persze, hogy elmegy a kedve az egésztől, és feladja. Így viszont látod az alagút végét, hogy jó, egész nap erős leszek, de este ehetek egy jót. ( Természetesen nem úgy értem, hogy akkor este bezabál az ember, nekiesik, és akkor bepótolja az összes kalóriát, amit napközben megspórolt. Egy normál adag vacsorára gondolok! ) Nálam ez működik.
Persze emellett én naponta (vagyis inkább hetente 5x, mert a hétvége az azért egy kis lazitás a mozgásban és az evésben is. )szobabiciklizek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!