Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Sokadszorra elkezdtem a...

Sokadszorra elkezdtem a fogyókúrát, szeretnék végre egészséges lenni, segíten. étek?

Figyelt kérdés

Hosszú lesz a magyarázatom:)

Tehát 160 cm /85kg 19/L vagyok. Sokszor kezdtem diétába, de lustaság, illetve akaraterő hiányába mindig feladtam. Még egyszer utoljára meg akarom próbálni.

Egyszer már sikerült lefogynom ugyanennyi kg-ról 62 kg-ra. Nem is hosszú idő alatt 4 hónap alatt kb. Az volt a baj h. nem ettem szinte semmit. És igen-igen vissza is jött amikor elkezdtem enni. Nem tornáztam és ettem normálisan.

Gondolom, most azért nehezebb lesz lefogynom mert a szervezetem emlékszik a hülyeségemre =(

Leírom h. mit teszek a fogyás érdekében:

Étkezés: (nem eszem sokat, éhes nem vagyok tőle, de ha többet vagy mást kellene ennem, írjátok le légyszíves:)

Reggeli: 1 zsemle (korpás vagy sima) felvágott +1 pohár kakaó.

Tízórai: egyelőre kialakulóban de gondoltam majd gyümölcs lesz, de nem vagyok éhes, nem kívánom.

Ebéd: ez inkább délutáni, mert úgy érek haza. Főzelék, vagy csirkés saláta.

Vacsora egy pohár tej.

Nincs cukor, nincs idítő, nincs nasi, max gyümölcs:)

Mozgás:

Első héten így nézett ki. guggolás, felülés fokozatosan nap 10-10 növelve. Először tényleg nagyon keveset tudtam, mert ugye SEMMI kondícióm nincs egyelőre. Jövőhéttől futás is be lesz iktatva, csak nem akartam először elmenni futni, mert nem bírtam volna.

Tehát kb ennyit teszek érte.

Kérdések:

Étkezés, torna : javaslat?:)

Cukor helyett édesítőszer mehet ha muszáj? mármint naponta 3-4 tabletta kb?

Fogok így fogyni? látványos eredméky kb mikorra várható?

Aki elolvasta a kisregényem, annak nagyon szépen köszönöm, aki válaszol annak pedig előre is a segítségét:)

Üdv.: N:)

2010. nov. 12. 06:13
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
65%
ez megint koplalás...amúgy meg háziorvost látogasd meg
2010. nov. 12. 06:37
 2/17 A kérdező kommentje:

Voltam, vérképem tökéletes (véralvadást leszámítva, de annak ehhez nincs köze) Fura mert a koleszterinem se volt magas.

Koplalás? miért, reggeli, ebéd vacsora, plussz gyümölcs. Nem ettem eddig se sokat, csak a dupláját amit első fogyókúra alatt. Ami hidd el baromira kevés volt ennek a harmada?:) vagy napi egy zsemle vagy csak zöldség gyümölcs és hús. de egyszer, kicsi.:)

És most jól érzem magam. Mármint nem vagyok álmos/fáradt, nem szédülök. Pedig dolgozom és suliba járok, tehát van mit csinálnom egy nap.:)

Köszönöm a válaszod!

2010. nov. 12. 06:59
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is kevés. Én reggelire barnakenyeret, valamilyen sonkát(csirke/pulykamell/selyem) és vmilyen zöldségfélét eszem. (plussz telejkv)

Tízóraira aktívia buzakorpával, ebédre zöldségköret valamilyen fehérhússal, uzsi gyümi (néha tejeskv vagy cappuccino-de ezt nem muszáj követni:) vacsorám vagy gyümölcssaláta vagy barnakenyér hallal, felvágottal vagy mással.

Majdnem 8 kg-ot fogytam így.

Ja (ezt se kövesd:) én eddig semmit nem tornáztam.

2010. nov. 12. 07:49
 4/17 anonim válasza:
100%

3-4 óránként egyél keveset.A cukrot,zsírt,fehérlisztet,sós és édes nasikat és az alkoholt felejtsd el.Mozogjál minden nap legalább 1 órát(nekem a tekerés vált be)

Lefekvés előtt 3-4 órával már ne egyél semmit!!!

Igyál meg napi 2-3 liter ásványvizet!

És csak a cél lebegjen a szemed előtt,ráadásul fiatalon sokkal könnyebb lefogyni.33/F

2010. nov. 12. 08:14
 5/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszaitokat!!

Igen-igen a sok mozgás az jó tudom, csak ugye nem egyik napról a másikra megy annak aki kb 2 éve meg se moccan:)

Tornázom most, írtam is utána futás+torna.

A több evéssel csak annyi bajom van hogy ugye logikus hogy kevés kcal több fogyás, legalábbis józan paraszti ésszel. Tudom h. sok hátránya van, de hatásos, és legalább most eszem is valamit.

Sok tanácsot írtatok, köszönöm. Sokat megfogadok belőlük.

Még egyszer köszönöm szépen.

2010. nov. 12. 08:57
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Reggeli: 1 zsemle (korpás vagy sima) felvágott +1 pohár kakaó.

* A korpás zsemle jó, a teljes kiörl. még jobb lenne. A sima zsemle nem jó, de ha nem jutsz máshoz hozzá, akár még bele is fér. A kakaó cukrozott? Ha igen, akkor nagyon nem... Ha te édesítőzöd, akkor tudnod kell, hogy az édesítő is hízlal, keress rá a neten. Nem írtad, hogy bármilyen zöldséget ennél, pedig kellene többféléből sok. Nem vagylagosan, hogy vagy zöldség, vagy szendvics, zöldséget minden nap kell enni.

Tízórai: egyelőre kialakulóban de gondoltam majd gyümölcs lesz, de nem vagyok éhes, nem kívánom.

*Jó a gyümölcs (kivéve banán), de lehet natúr joghurt vagy kefír is. Sokak szerint a gyümölcs nem fér bele a fogyókúrába, szerintem igenis kell enni (már csak a későbbi visszahízát elkerülendő...) Szerintem legalább naponta egyszer kell enni valamilyen gyümölcsöt.

Ebéd: ez inkább délutáni, mert úgy érek haza. Főzelék, vagy csirkés saláta.

A főzeléket nagyon módjával, a zöldségekből kifő minden, ami hasznos lenne, ellenben tele vannak liszttel (a keményítő is szénhidrát). A többi jó, lehet párolt zöldség is, esetleg kevés rizs (lehetőleg barna).

Vacsora egy pohár tej.

* Reggel már ittál tejet a kakaóban, felesleges még egyszer. Igaz, hogy a tej egészséges (egyes kutatások szerint meg nagyon nem az), de csak mértékkel az.

Arról nem beszélve, hogy itt már koplalsz, ez nagyon kevés. Vacsorára meg lehet enni az ebédmaradékot, vagy zöldségeket főtt tojással, rántottával, virslivel, sonkával, kevés sajttal.

Nyilván leegyszerűsítve írtad le a menüt, de nagyon fontos, hogy változatosan étkezz. Ne diétának éld meg, ha így csinálod, hamar feladod, utána pedig a régi rossz étekezési szokásaidhoz visszatérve ugyanúgy meghízol, mint mostanra. Nem muszáj csirkén élni, ha hosszú távra tervel. Egyél halat, más sovány húsokat, pulyka, karaj is jó, sőt, lehet enni marhát is, ha szereted, csak a csirke és a hal domináljon.

Ha szülinapod van, nyugodtan egyél megy egy (vagy akár kettő) szelet tortát, de ott állj meg.

Ha vendégségbe mentek, edd meg a menüt, csak ne edd magad degeszre.

Kb. ennyi a lényeg.

Így lassan fogsz fogyni, de tartós lesz. A régi étkezési szokásaidhoz viszont soha nem térhetsz vissza.

2010. nov. 12. 09:08
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

*A több evéssel csak annyi bajom van hogy ugye logikus hogy kevés kcal több fogyás

Igen, de ezt egyszer már megszívtad. Miért akarod megismételni???

Minél kevesebb kalóriával fogysz, annál többet hízol vissza később. Ez van. Lehet, hogy te magad nem éhezel, de a szervezeted éhezik. Ha lefogytál és ismét enni kezdesz, mindent kétségbeesetten tartalékolni fog, hogy ha legközelebb éhezteted, legyen mit felélni. Múltkor is így jártál, miért nem tanulsz belőle?

Egy átlagos felnőtt nőnek napi kb. 2000 kalóriára van szüksége, ha egészséges, 1500-1700 kalóriával szép lassan le tud fogyni, és ha beállítja magát 1800-2000 kalóriára, nem fog visszahízni.

Ha te megeszel most napi 1000 kalóriát, lefogysz és utána átállsz 1500-ra (ami még mindig csak 3/4-e a szükségesnek, vagyis KEVÉS!), az 50%-kal több lesz, mint az 1000, és bazi gyorsan meghízol tőle. Azzal együtt, hogy a súlytartáshoz elvileg 2000 kalória kéne.

REmélem, érthető volt.

2010. nov. 12. 09:14
 8/17 anonim ***** válasza:
mondjuk ha délután 3 kor ebédelsz akkor másnap reggelig csak 1 pohár tej az semmi
2010. nov. 12. 10:18
 9/17 A kérdező kommentje:

Igen igazatok van, és nagyon jókat írtok. Csak van az a mondás h. reggelizz mint a király...ismeritek. Így nehéz elhinni h. este tehát pl 7-8körül ehetek tartalmasabbat mint a tej. És nem nem cukrozott semmi amit eszek, iszok. A kakaó pl holland kakaó bele egy tabletta édesítő és kész.

És szeretem a tejet, azért iszom. Az már csak belefér a fogyókúrába h. megiszom naponta két pohár tejet:)Mellette nem eszek meg egy féldisznót:)

És igen egyszer már elb*sztam ahogy mondod, de a köztes eredmény sikeres volt, és tudod mindent holnapra akar az ember-még így is:) Erre tudom mi a válasz nem egyik napról a másikra híztál meg. TUDOM:)

Még ki fog alakulni ez a diéta. Soksoksok kg-tól kell megszabadulni, úgyhogy gondolom majd lendületet ad, h. ennyi feleslegből ezeket betartva egy pár kiló hamarabb lecsúszik, mint annak aki alapból csak 2 kg-t akar fogyni:)

Nagyon szépen köszönöm a segítségetek. és az észheztérítést is.:))

2010. nov. 12. 10:38
 10/17 anonim ***** válasza:

Én csak azt tenném hozzá, hogy az édesítőszerek nagyon nem egészségesek, ha valaki nem cukorbeteg, akkor kerülje őket. Persze az édesítőszereken és a fehér cukron kívül léteznek más alternatívák: barna cukor, méz... A méz nagyon egészséges, de amikor belekevered mondjuk a kakaós tejbe, az hűljön le legalább 50-60 fokra, mert efölött elveszti ezeket a tápanyagokat.

Sok sikert!

2010. nov. 12. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!