Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 18 éves 68 kiló 172 cm vagyok....

18 éves 68 kiló 172 cm vagyok. Szeretnék fogyni ugyan is 14 éves koromban 97 kilós voltam. Anorexiából gyógyultam ki és vissza jöttek a kilók. Edzéshez segítség?

Figyelt kérdés
Esetleg edzés tipp
jan. 21. 07:12
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Ha visszajöttek a normális kilói, az még véletlenül se jelenti azt, hogy többet eszik a kelleténél! A kérdező fogyni akar a normális súlyból. Vagyis beteg.
jan. 22. 20:55
 12/27 anonim ***** válasza:

De ha még mindig hízik, akkor többet eszik a kelleténél.

Illetve a normális súly egy elég tág kategória. Ha nagyon sovány volt a kérdező, akkor valószínűleg az izmai jelentős részét is elvesztette,

így valószínűleg a felszedett kilók nagyobb része zsír és ezért edzeni kellene. (Én jártam hasonló cipőben, bár én nem anorexia miatt fogytam le.)

jan. 22. 21:17
 13/27 anonim ***** válasza:
40%
És azt te honnan veszed, hogy még mindig hízik? Ja, sehonnan. Csak olyan jól esett volna.
jan. 22. 21:20
 14/27 anonim ***** válasza:
Sehonnan, ezért fogalmaztam feltételes módban, illetve kérdeztem.
jan. 22. 22:28
 15/27 anonim ***** válasza:
Jól kapaszkodj meg (és ragadd meg a 4.-es nyelvtankönyvet is): a "ha még mindig hízik, ..." nem feltételes mód! Kérdés meg aztán végképp nem. Ez bizony határozottan egy kijelentő mondat. A feltételes mód a -na-ne,-ná-né és a 'volna'.
jan. 22. 23:08
 16/27 anonim ***** válasza:

1. Az első mondatom kérdés, kérdőjel van a végén. Arra vonatkozik, hogy mit ért az alatt, hogy visszajöttek a kilók, azaz hány kilónál állt meg a fogyása.

2. A feltételes mód arra vonatkozik, hogy amennyiben még mindig hízik és emiatt aggódik, akkor az étkezést kell rendbetenni és érdemes mellé izmot építeni.

3. Lehet ezen vitatkozni, hogy milyen mód, de ez a fogyókúra rovat és érdemben nem reagáltál arra, hogy pl hogyan lehetne valaki alultáplált 172 cm/68 kg adatokkal, és miért ne akarhatna ebből a súlyából fogyni mondjuk a BMI-je alsó határáig.

jan. 22. 23:54
 17/27 anonim ***** válasza:
Én nem azt mondtam, hogy alultáplált, hanem hogy visszanyerte az anorexiás alultápláltságában elvesztett súlyát a normálisra.
jan. 22. 23:59
 18/27 A kérdező kommentje:
Az anorexiám alatt csupán kólát ittam és néha ettem salátát de többet nem ettem. Rengeteg kilót vesztettem ami normális ha most vissza jön, mivel akkor nem ettem és most próbálok vissza szokni a napi 2 étkezéshez legalább. Ez teljesen normális hogy jönnek vissza a kilók, a doki is megmondta. De amióta egy kis sullyal is növekedtem nem tudok jól lépcsőzni se mozogni mert kevesebb ideig birom.
jan. 23. 06:05
 19/27 anonim ***** válasza:

Ezt írtad “sikerült csökkentenie az anorexia által okozott alultápláltságot.” Tehát, eszerint csak csökkent az alultápláltság, de nem szűnt meg. Ha már ekkora nyelvészek vagyunk.

Kérdező, jelenleg miket eszel? Hogy néz ki egy napod?

jan. 23. 07:05
 20/27 anonim ***** válasza:
#18: Akkor gyakorolni kell.
jan. 23. 17:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!