Igaz hogy kamu az egész hogy valaki hormonos és azért nem tud fogyni?
Pajzmirigy túlműködés esetén lehetséges hirtelen fogyás/hízás.
Azonban hazánk lakosságának nagy része nyilván nem emiatt elhízott és túlsúlyos, hanem az egészségtelen mozgásszegény életmód miatt. Rengetegen nem ismerik a mértékletes étkezés fogalmát.
Elöször is, olyan nincs, hogy valaki hormonos (mindenki az), de vannak, akiknek a hormonmükdésében zavar van.
Másodszor rengeteg féle hormonrendszer van a szervezetben, ezek némelyikének van köze az anyagcsesréhez és a fogyás-hízáshoz.
Akinek ilyen problémái vannak, nekik elállítódik a rendszerük és nehezebben tudnak hízni vagy fogyni, de nem lehetetlen. Ilyen esetben célszerü elszlr az alapproblémát kezelni.
Örökletes kövérség viszont nincs, ha a szülök is kövérek, az az étkezési és életmódbeli szokásokból adódik, nem a genetikából.
Viszont Magyarországon az elhízottaknak kb egy %-a az, aki orvosi indokok miatt az, a 99 % egyszerüen túl sokat eszik, túl rossz összetételben eszik és túl keveset mozog.
Tény, hogy egyes olyan zavarok, amik érintik a hormonháztartást, NAGYON meg tudják nehezíteni a fogyást.
De nekem az ismerőseim
99%-a szimplán lusta, nem tudja/nem akarja tartani a diétát és mozgást és lerendezi azzal hogy jajj azok a fránya hormonok..
Kérdező, én futkosós kórházi munkát végeztem, aztán irodára váltottam, erre fogtam, hogy lassan feljött rám 20-25 kiló, plusz egy makacs sérülés miatt a futást is abbahagytam.
Tavaly egy laborvizsgálatnál véletlenül derült ki, hogy Hashimotom van (anti TPO 1300 felett), elkezdtem kalóriát számlálni. Tényleg grammra mérek, 1500 kalóriával meg se mozdult lefelé a mérleg. Kénytelen voltam tovább csökkenteni, 1200-1300 a max, amit ehetek, különben nem fogyok.
Akkor képzeld el a te egy napodat, számold ki, és gondold végig, hogy én azzal bizony folyamatosan hízok :(
Vannak betegségek, amik olyan szinten lenyomják az alapanyagcserét, hogy vért izzadsz vele.
Vannak olyan kórképek, amik valóban okoznak hízást, de azok olyan ritkák, mint a fehér holló.
A pm. alulműködés jó kifogásnak, de egy baromság. 1) Baromi sok tényleg nagyon durván alulműködőt láttam több százas TSH értékkel, egyik sem volt kifejezetten kövér.
2) A legkönnyebben kezelhető endokrin kórkép, megfelelő hormonpótlással gyakorlatilag olyan, mintha egészséges lenne.
De nem a pajzsmirigy alulműködésed miatt, ha az rendesen van kezelve…
Ugyanis az alapanyagcsere akkor csökken, ha alacsony a szabad pajzsmirigy hormonszint. Ha pótlod és normális, akkor az alapanyagcseréd se csökken…
ma 15:11
A kérdésnél kommentelők többsége lustaságra fogja látod..
Mert a többségében valóban lustaság, igen.
Ha valakinek normálisan kezelve van a pajzsmirigy alulműködése, akkor attól nem lehet csökkent az alapanyagcseréje!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!