Hormonos vagy mentes spirál között mi a különbség?Mit csinál az egyik vagy mit nem?Mi alapján választják,hogy nekem melyik kell?
A hormonok mint a nevéből is rájöhetsz, hormont adagol a progeszteron egy típusát kettős védelmet ad, a mentés pedig csak megakadályozza a beágyazódást.
Nekem hormonos volt szülés után, de sajnos nem bírta a szervezetem.
A méhnyálkahártya izgatásával ( ne értsd félre 😆) steril gyulladáaban tartja azt,és így nem tud a megtermékenyített petesejt beágyazódni.
A hormonos ezen kívül a hormonokkal is eléri,hogy ne legyél alkalmas terhességre.
Nekem pl most aranytartalmút ajánlott az orvos,mert nem bírom a hormonos fogamzásgátlót.
Csak hozzá kell tenni, hogy a hormonmentesnek sokkal rosszabb a védekezési hatékonysága, mint a hormonosnak vagy a fogamzásgátlónak pl.
Nekem nem valt be egyik fogamzásgátló sem, így mentes spirált akartam ( több gyereket semmi szín alatt nem szeretnék).
A dokik (2en rendeltek egyszerre), egyöntetűen azt mondták, ha nem akarok tutira több gyereket, akkor ezt a védekezési formát felejtsem el.
A hormonmentes nem.
Nézd meg a pearl indexet.
"Az egyes fogamzásgátlási módszerek megbízhatóságát az úgynevezett Pearl-index (PI) segítségével lehet meghatározni. Ez azt mutatja meg, hogy 100 nő közül, akik az adott módszert alkalmazták, egy év alatt hány esett teherbe."
Hormonmentes spirál esetén ez 1.5-4.5 (tehát 100ból 1-4 nő)
Hormonos esetén ez a szám 0.1-0.8
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!