Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mást is irritál, ha sok olyan...

Mást is irritál, ha sok olyan emberrel ( főként lánnyal) van körülvéve, akik szép vékonyak pedig nem mindegyikük sportol, bár az lehet hogy diétázik ?

Figyelt kérdés

Lehetséges, hogy míg valakiknek az elég nehéz, hogy pár kilót leadjank, egyeseknél addig az nehéz hogy felszedjenek ?

Bár fogyókúrázom, de azt vettem észre, hogy én már ha egy kicsit is többet eszek 1 nap a megengedettnél már akkor felszedek pár kilót ( még ha 1-et nem is teljesen. Annyira irigylem az ilyeneket! Más is van így ezzel ?

jan. 11. 02:16
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
*Csak ennyit is, elírtam.
jan. 11. 12:26
 12/19 A kérdező kommentje:
Ne haragudj 9-es, de azt nem tudom honnan veszed, hogy szülinapi bulin bevágok 3 szelet tortát/ 3 tortát, meg nasizok egész nap, péksüteményt eszek reggelire és zsíros húsokat, amikor ezt egy szóval nem mondtam és próbálok is minden nap kevesebb édességet, zsíros ételt, meg úgy egyáltalán kevesebbet enni, ami beis vált, hiszen az 1 hónappal ezelőtti súlyomhoz képest 6 kg-ot fogytam. Valamint szobabiciklizek is esténként, ami szerintem szintén segített. Csak egy kicsit az zavar hogyha egyetlenegy napon csak egy kicsit többet eszek az már 0,6 kg-os növekedésben meglátszik. Ezért írtam ki a kérdést, mert kíváncsi voltam rá, hogy más is van-e aki úgy érzi hogy kis napi többletevéstől is feltud valamennyit (még ha csak nagyon keveset is) szedni.
jan. 11. 12:42
 13/19 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező, de az a 0,6 kg az nem zsír, hanem mondjuk víz és kaki.

Napi 0,5-1 kg ingadozás meg teljesen normális. Mi a fenének kell ennyire rágörcsölni erre, hogy még a legalapvetőbb dolgokkal se vagy tisztában.

Bezabálsz egy nap, attól nem fogsz fél kg-t hízni. Ha több nap egymás után léped túl a keretedet, na, akkor lesz hízás.

jan. 11. 12:47
 14/19 anonim ***** válasza:
86%
12 ahhoz képest elég bunkón írtad ki a kérdést ledegradálva ezzel az összes vékony embert. Ha nem tetszik, amit a tükörbe nézve látsz, kezdj el mozogni.
jan. 11. 13:52
 15/19 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy kicsit rosszul írtam ki a kérdést elnézést kérek, de mondom, hogy engem az a 0,6 kg zavart egy kicsit, de hiszek a 13-asnak, hogy az még normális. Nagyon kivoltam amúgy bukva, amikor a kérdést kiírtam, mert mint mondtam már egy ideje keményen dolgozok a fogyáson és már van is némi eredménye.
jan. 11. 14:05
 16/19 anonim ***** válasza:
66%

Kedves kérdező, szerintem nagyon szuper, hogy odafigyelsz az étkezésedre és van eredménye is, de szerintem olvass utána a dolgoknak kicsit. Csak iránymutatásul: a “fogyás” az, amikor zsírszövetet vesztesz, a “hízás” amikor zsírszövetet építesz. Hosszú távon ez a kilókban is megmutatkozik, de 1 kg zsírszövet kb 7700 kalóriát tartalmaz - ennyivel kell a szükségleted fölött enned, hogy 1 kg zsírt felszedj. Attól, hogy egy nap többet eszel a szokásosnál, nem fogsz zsírt felszedni.

A súlyod, amit a mérleg mutat az a pillanatnyi állapotot tükrözi. Ha ráállsz a mérlegre, mutat x kilót. Ha megiszol 1 liter vizet fel óra alatt és nem mész el pisilni és nem egy szaunában ülsz, akkor a mérleg kb 1 kilóval többet fog mutatni. Pedig nem híztál. Ami ennél is fontosabb: ha megeszel egy ültő helyedben két tábla csokit, akkor 200 grammal leszel nehezebb - de ez több mint 1000 kalória! Ha megeszel 1 kg almát, 1 kilóval leszel nehezebb, pedig fele annyi kalória mint a 2 tábla csoki (és a rostok tovább is időznek a testedben). Ezen kívül pl ha sósat eszel, vagy alkoholt fogyasztasz, vizet tart vissza a szervezeted, és annak is van súlya. Ha nő vagy, akkor a menstruáció előtt ugyancsak vizet tart vissza a szervezet, ami távozik és a pirosbetűs napok után csökken a testsúlyod.

jan. 11. 16:01
 17/19 anonim ***** válasza:
63%
16. 7700kcal pluszt akár napi szinten össze lehet hozni, még csak nem is megterhelő, vagy nehéz, ha valaki nagyon rá van függve pl a csokira, csipszre, péksütikre, tehát akár hízhat is az ember napi 1 kilót is.
jan. 11. 16:19
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Azt vettem észre, hogy sok nagyon vékony lány szereti úgy beállítani, mintha ő rengeteget enne, nullát mozogna és így is ilyen alakja van. Tesóm is ilyen, minden családi rendezvényen belapátol rengeteg mennyiségű kaját, szereti hangoztatni is, hogy ő mindig ennyit eszik. De ez nem igaz. Mert máskor meg vannak elejtett mondatai, hogy például már délután 3 van és nem evett semmit de nem is tudna. Sokszor ideges, emiatt amúgy hétközben alig eszik, de mások előtt meg azt mutatja, hogy zabál. Nem sportol, de a munkája miatt sokat mozog. Egy volt munkatársam pedig szintén nagyon vékony volt és ha ránéztél, azt láttad, hogy egész nap eszik jó tömény zsíros kajákat. Egy Interfoodról rendelt kisadag ebéd volt az, amit 11 és 15 óra között evett meg, kb fél óránként egy kanállal magába tolt, ezenkívül pedig semmit nem evett. De van olyan is, aki szerintem tényleg azt hiszi, hogy rengeteget eszik, közben nem, csak úgy érzi, mert hamar eltelik. Fiúban is van ilyen, egyik exem, nagyon sovány volt, mondta, hogy ő mindig sokat eszik, de sehogy nem tud hízni, pedig nagyon akarna. Hát én többször voltam vele egész napokat, mindig csak miattam kellett megállni valahol kaját venni, ő 9 óra alatt evett egy levest kb, ha emlékeztek még a KFC-s longer szendvicsre, annak a felét bírta csak megenni és elcsomagolta, pedig az egy átlagos embernek rohadt kevés, még két egész db is belőle. Sokszor amúgy a nem sportolnak semmit szöveg azt jelenti, hogy nem mennek konditerembe, de egész nap mozgásban vannak, sokat kirándulnak, bicikliznek, de nem kifejezetten sportolni mennek.

Sőt, saját sztorit is mondok. Én nem vagyok vékony, fogyni szeretnék. Van egy tinikori traumám, ami azt eredményezte, hogy nem merek nemet mondani, ha étellel kínálnak. Néha próbálkozom vele, de 10 ből 1 érti meg, a maradék 9 mindig tömne. Hát ha mindig elfogadom, akkor sosem fogyok le, ezért csinálom azt, hogy pl munkahelyen megkínálnak sütivel vagy csokival, elveszem és hazahozom a páromnak, bár volt olyan is, hogy kidobtam (igen tudom szörnyű emberi lény vagyok). Így azt a látszatot keltem, hogy minden édességet megeszem, amit adnak, valójában pedig nem fogyasztom el. Nem jöttek még rá (vagy nem mondták, de kétlem, hogy utána egész nap azt figyelték, megeszem-e).

jan. 11. 18:06
 19/19 anonim ***** válasza:

Nekem van olyan ismerősöm aki 38 évesen lefogyott, hízott, lefogyott,hízott, sokat szenvedett, másfél év után derült ki, hogy pajzsmirigy betegsége van.

Szóval nem kell irigykedni a vékony emberekre. Nem lehet tudni mi áll a háttérben

Viszont vannak akik koplalnak, anorexiások, bulimiások, vagy egyszerűen tényleg nem tudnak hízni, akármennyit esznek, de ők vannak kisebbségben.

jan. 19. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!