Ha most lepucolnám magamról a zsírt, alatta szép tónusos/izmos lennék, vagy ez nem így működik?
Én egész életemben sportoltam és azt gondoltam (aerobik, kocogás, trx, cross), hogyha kicsit csökkentek a testzsíromon, akkor majd szép tónusos leszek.
Lementem 25%-ról 19%-ra és tudod mit tapasztaltam? Hogy abszolút semmi izmom nincs :') Szóval elég csutka lettem, abszolút nem azt kaptam, amire számítottam... :D
Már rájöttem, hogy kondiban, nagy súlyokkal lehet izmot felszedni, szóval ezek alapján azt mondom, hogy ha ledobsz egy kis zsírt, akkor úgy fogsz járni, mint én.
Az utolsó 1 évben már trx, cross ment, az saját testsúlyos, erősítő jellegű edzés szerintem.
A "zsírégető/aerob" mozgás nem bontja le az izmot. A nem megfelelő táplálkozás és a megfelelő megterhelés hiánya miatt tűnhet el.
Nálam az volt a baj, hogy nem volt minek eltűnnie, mert valószínűleg soha nem is került rám nagyobb mennyiségben.
Lábra pl nőként is keményebb súlyok kellenek az izmosodáshoz, mint egy 15 kg-os súlyzó, szóval szerintem ha egy éve ezekkel nyomod, akkor nem volt progresszív a terhelésed, tehát nem izmosodtál meg olyan mértékben, ahogy te várod.
Ezt most is ellenőrizheted. Ha megfeszíted a bicepszedet így 💪, akkor kitüremkedik valamennyi izom? (De pl. ha a kézisúlyzók közül a 10kg-ossal bicepszezel, akkor eléggé biztos, hogy izmos a bicepsz.)
A hasadat ha megfeszíted, ki tudod tapogatni a kockákat a zsír alatt? Ugyanez a combodnál, fenekednél stb. Ha izmos vagy a zsír alatt, az nem skinny fat. Ha ilyesmit látsz, akkor nem túl sok az izom.
Igen, a bicepszem talán az egyetlen, illetve a vállaim és a hátam valamennyire, ahol azért meglátszik az edzés, és ennek nagyon örülök. De a hasamon, combjaimon egyáltalán nem, a fenekem mondjuk kerekebb lett, de szerintem nem izmos.
Szerintem arról lehet szó, amit írt is a 3.hozzászóló, hogy 2x15 kg alsó testre nem elég. Felső testre viszont jól el vagyok látva a súlyokkal, ezért az jobban is fejlődik, meg gondolom ott az sem zavar be, hogy nem teljesen tisztán kajálok, mert nem oda rakódik le a felesleg.
Időközben eszembe jutott egy kérdés.
Ha ez tényleg nem így működik, márpedig a szavazatok alapján nem így működik, akkor miért van az általánosan elterjedve, hogy a testépítők is először tömegelnek, izmot epitenekm, esznek, közben zsírt is felszedve magukra, utána pedig diétával lepucolják a felesleges zsírt, azaz szálkásítanak? Ez hasonló elmélet, nem? Vagy kamu lenne az egész?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!