Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha most lepucolnám magamról a...

Ha most lepucolnám magamról a zsírt, alatta szép tónusos/izmos lennék, vagy ez nem így működik?

Figyelt kérdés
Edzek kb.másfél éve nem túl nagy, de mégiscsak súlyokkal (kézisúlyzóim vannak, 2x7.5 kg, 2x10 kg és 2x15 kg). Érzem, hogy rengeteget erősödtem, nagyon jó lett az állóképességem és a fizikai erőnlétem. De látszani nem sok látszik ebből kívülről. Ez azért van, mert a kajálásra eddig nem figyeltem oda komolyan, bár javarészt egészségesen eszek, de viszonylag sokat, illetve alkalmanként rengeteg édességet (mondjuk heti egyszer, de olyankor sokat). Nem vagyok kövér, skinny fat vagyok, zsíroska azért, de viszonylag vékonyan zsíros. Ha most elkezdek deficitben enni és lemegy rólam a zsír, akkor egyből, mondjuk 2-3 hónap után látványos lesz a változás az eddigi edzés miatt, vagy mivel eddig ne figyeltem oda a kajára, felesleges volt az edzés is kinézet szempontjából?
2022. febr. 26. 15:03
A kérdező szavazást indított:
Igen, ha lemenne rólad a zsír, egyből tónusos/enyhén izmos lennél, mert a zsír alatt már most is az vagy.
Nem, ha tónusos/enyhén izmos lennél, az még így is meg kellene hogy látsszon, rossz kajálás mellett nem lehet izmot építeni.
11 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
80%

Én egész életemben sportoltam és azt gondoltam (aerobik, kocogás, trx, cross), hogyha kicsit csökkentek a testzsíromon, akkor majd szép tónusos leszek.

Lementem 25%-ról 19%-ra és tudod mit tapasztaltam? Hogy abszolút semmi izmom nincs :') Szóval elég csutka lettem, abszolút nem azt kaptam, amire számítottam... :D

Már rájöttem, hogy kondiban, nagy súlyokkal lehet izmot felszedni, szóval ezek alapján azt mondom, hogy ha ledobsz egy kis zsírt, akkor úgy fogsz járni, mint én.

2022. febr. 26. 16:18
 2/7 A kérdező kommentje:
Értem, de te kimondottan zsírégető/aerob mozgásfajtákat végeztél, ahogy látom, ezek inkább lebontják az izomzatot, nem? Én semmi ilyesmit nem csinálok.
2022. febr. 26. 16:28
 3/7 anonim ***** válasza:

Az utolsó 1 évben már trx, cross ment, az saját testsúlyos, erősítő jellegű edzés szerintem.

A "zsírégető/aerob" mozgás nem bontja le az izmot. A nem megfelelő táplálkozás és a megfelelő megterhelés hiánya miatt tűnhet el.

Nálam az volt a baj, hogy nem volt minek eltűnnie, mert valószínűleg soha nem is került rám nagyobb mennyiségben.

Lábra pl nőként is keményebb súlyok kellenek az izmosodáshoz, mint egy 15 kg-os súlyzó, szóval szerintem ha egy éve ezekkel nyomod, akkor nem volt progresszív a terhelésed, tehát nem izmosodtál meg olyan mértékben, ahogy te várod.

2022. febr. 26. 20:02
 4/7 anonim ***** válasza:

Ezt most is ellenőrizheted. Ha megfeszíted a bicepszedet így 💪, akkor kitüremkedik valamennyi izom? (De pl. ha a kézisúlyzók közül a 10kg-ossal bicepszezel, akkor eléggé biztos, hogy izmos a bicepsz.)

A hasadat ha megfeszíted, ki tudod tapogatni a kockákat a zsír alatt? Ugyanez a combodnál, fenekednél stb. Ha izmos vagy a zsír alatt, az nem skinny fat. Ha ilyesmit látsz, akkor nem túl sok az izom.

2022. febr. 26. 20:08
 5/7 A kérdező kommentje:

Igen, a bicepszem talán az egyetlen, illetve a vállaim és a hátam valamennyire, ahol azért meglátszik az edzés, és ennek nagyon örülök. De a hasamon, combjaimon egyáltalán nem, a fenekem mondjuk kerekebb lett, de szerintem nem izmos.

Szerintem arról lehet szó, amit írt is a 3.hozzászóló, hogy 2x15 kg alsó testre nem elég. Felső testre viszont jól el vagyok látva a súlyokkal, ezért az jobban is fejlődik, meg gondolom ott az sem zavar be, hogy nem teljesen tisztán kajálok, mert nem oda rakódik le a felesleg.

2022. febr. 26. 20:14
 6/7 A kérdező kommentje:

Időközben eszembe jutott egy kérdés.

Ha ez tényleg nem így működik, márpedig a szavazatok alapján nem így működik, akkor miért van az általánosan elterjedve, hogy a testépítők is először tömegelnek, izmot epitenekm, esznek, közben zsírt is felszedve magukra, utána pedig diétával lepucolják a felesleges zsírt, azaz szálkásítanak? Ez hasonló elmélet, nem? Vagy kamu lenne az egész?

2022. márc. 1. 18:13
 7/7 anonim ***** válasza:
Az úgy működhet, ahogy mondod, csak a te edzésterved nem ismerjük. Leírod, hogy hogy edzel, az egyes feladatokat milyen súlyokkal végezted másfél éve, milyennel most és milyen ismétlészámokkal dolgozol?
2022. márc. 1. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!