Ha napi 1 órát szobabiciklizek vagy tornázok, mellette odafigyelek a kajára (cukor,liszt,péksüti,üdítő elhagyásával) tudok fogyni?
Nem tudjuk megmondani. Ahogy fentebb írták, akkor tudsz fogyni, ha kalóriadeficitben vagy. A neten találsz nagyon sok kalkulátort, ami megmondja, hogy jelenlegi magasságod és súlyod alapján mennyi az alapanyagcseréd (ha semmit sem mozogsz, csak a szerveid működnek) és a napi kaloriaszükségleted (amit akkor kell bevinni, ha tartani akarod a súlyod). A napi kaloriaszuksegleted alatt kell tartósan maradni, 300-500 kalóriával, de az alapanyagcsere alá nem szabad menni. Nagyjából bármit ehetsz a kereteden belül - de vsz akkor fogod tudni tartani, ha a cukros üdítőket, és a nagyon kalóriadús sütiket elhagyod, de pl a liszt elhagyása nem szükséges, ehetsz kenyeret is.
Célszerű letölteni egy kalóriaszámoló applikációt (pl kalóriabázis), és elővenni a konyhai mérleget. Egy idő után tudni fogod, hogy mi az ami belefér, és mi az ami nem.
Mozogni nem felesleges. Ilyen ökörséget ne írjon már senki.
hozzájárul a fogyáshoz is ( az egészséges mivolta mellett), mert kalóriát éget), és a későbbi súlytartáshoz is.
Csak az evéssel kapcsolatos kontroll sokaknál édes kevés a fogyáshoz,( vagy a normál súly tartásához), főleg ha lassabb az anyagcseréje.
Én heti 10 órát kell mozogjak ( sportoljak) diéta mellett, hogy tartsam az egészséges súlyomat. Évekig fogytam előtte. A mozgást fokozatosan növeltem. Részben azért kezdtem el, mert a fogyás a kezdetek után már nem igazán ment mozgás nélkül. Az evés olyan mértékű, amit még élhetőnek érzek. Mivel azért a koplalás nem életszerű, főleg hosszútávon, élethosszig, és nem is egészséges. Így lett az életmódváltásom része a diéta ( tudatos táplálkozás) mellett a mozgás is.
Ha sokat ettél péksütiket, cukrosat, sok cukros italt ittál, ezek elhagyásával is lehet hogy megindul a fogyás, mert nagyon sok üres kalóriát tartalmaznak.
Egy életmódvaltás rendkívül nehéz dolog, első lépésként ez is megteszi, biztosan lesz pozitív hatása.
A későbbiekben valószínű hogy szükség lesz komolyabb odafigyelésre is a további fogyáshoz. A mozgás pedig mindig hasznos, segít a fogyásban, későbbi súlytartásban, és egészséges is. + Ha ebben is akarsz fejlődni, az sem haszontalan, mert a nagyobb izomtömeg magasabb energiafelasználással jár nyugalmi állapotban is, tehát ha sportosabb, izmosabb vagy, az alapanyagcseréd magasabb lesz. Nagyobb lesz a kalóriaigényed és valamivel többet ehetsz:)
Ha kalóriaszámolásra adnád a fejed, egy kalóriaigény kapkulátorral mindenképp számoltasd ki, hogy a nemed, magasságod, súlyod, aktivitásod alapján kb mennyi energiára van szükséged.
Ne dőlj be random számoknak 1000, 1200kcal 1500 kcal és hasonló számoknak amiket a neten látsz,barátnőid, vagy egyéb hozzá nem értők mondanak, vagy csak mert valaki ezt írta, vagy egy nők lapja cikkben szereplő diétán ezek szerepelnek, hogy ennyit kell enni ha valaki fogyni akar. Ezek a számok legtöbb esetben tévesek, sablonosak, borzasztó kevés, és az emberek többségének nem is életszerű, így nem is tudják betartani.
Nekem pl anno javasoltak 1200 és később 1500 kcal-t is. A minőségre is figyeltem. Mégis Élhetetlen volt. Állandóan éhes voltam, fáradt, csomókban hullott a hajam stb.
Most már hosszú évek óta Havi átlagban 2300 kcal körül szoktam enni. Fogyás alatt sem ettem kevesebbet, a mozgással is lassan elértem a határt aminél többre már se időm, se energiám, se kedvem nincs, ( heti 10 órám megy rá). És így értem el azt a szintet kilóban ami alá már nem megy a súlyom, bár már nem is kell neki:), így tartok súlyt fogyás után.
Nem azt írtam, hogy felesleges, okosok, de egy ilyen fogalmazásnál, "Ha napi 1 órát szobabiciklizek vagy tornázok...", valószínűleg nem lesz az élete része, úgy pedig a test becsapása történik arra a kis időre!
Amennyiben az élete részévé teszi, mint egy hobbit, munkát, gyereknevelést, szolgálatot, stb., akkor oké, de egyébként öngól!
Ha Ő úgy fog élni, hogy nem fog élete végéig napi egy órát tekerni a szobainason, vagy tornázni, akkor kár is beépíteni a fogyásba...
14. Azt írtad oda, hogy felesleges.
Egyébként ennyi erővel a kalóriacsökkentés is felesleges a fogyásért, mert ha nem tartja egy életen keresztül a kevesebb kalóriát, vissza fog hízni.
A fogyásnak meg csak akkor van értelme ha meg is tartja a lefogyott súlyt. Az össze vissza jojózás pont olyan egészsègtelen legalább, mint a súlyfelesleg. Vagy rosszabb.
A te elméleted alapján mindkettő felesleges ezek szerint önmagában, a kevesebb kalória és a mozgás is. Miért csak a mozgást emelted ki akkor feleslegesnek? Hiába háborogsz, rosszul fogalmaztál/ értelmetlen amit írtál.
Olvassuk el a mondatot, ne ragadjunk ki egy szót, azt írtam, felesleges fogyási cél esetében.
Nem azt, hogy felesleges mozogni.
Mindegy is, én kérek elnézést, ha félre érthető voltam valakinek.
Eddig napi mennyit mozogtál?
Soha többé cukor, liszt, péksüti, üdítő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!