A 14 éves húgom súlya szerintetek?
A szüleink azt mondják, hadd maradjon gyerek, es kicsit sem foglalkoznak a problemaval, de ő folyton mondja nekem hogy ő mennyire meghizott.
Adatai;
2022 tél; 160 cm 50 kg
2023 tél; 164 cm 57 kg
2024 tél(most); 170 cm 60 kg
Nagyon úgy hangzik mintha én lennék a 14 éves, de én mondom neked, a(z aggódó) nővére vagyok.
Nem értek ezekhez a dolgokhoz, most tényleg baj van a súlyával, vagy sürgessem a szüleimnél a segítséget (pszichológus pl)?
A gyerek egyébként heti 6 órában sportol, így erős, masszív combjai vannak.
A súlya igazából rendben van, felteszem, hogy az alakja is nőiesedik ebben a korban.
Ha őt zavarja, akkor indokolt lehet a pszichologus, de ha beszélgetsz, foglalkozol vele, azzal segítesz neki.
Súlytól függetlenül nem hülyeség, ha igyekeztek minél egészségesebben étkezzetek.
Meghesszeltem egy bmi táblázatot (gyerekeknél a táblázatos módszer a használatos) és a húgod bmije kb ilyen 21 ami egészséges testalkatra utal. A túlsúly 25-ös bmi-től kezdődik amúgy tehát elég messze van tőle. Ha fut is mellé az ragyogó és valszeg a "hízása" az izmai miatt van.
Nem baj ha elkezd figyelni az étkezésére (gondolok itt a kevesebb édességre, több zöldségre, vagy akar a mediterrán diétára) biszont NINCS szüksége fogyásra. Ha kövérnek látja magát vagy drasztikusan (koplalás, étkezés után még több sport) küldd el pszichológushoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!