Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A 14 éves húgom súlya szerinte...

A 14 éves húgom súlya szerintetek?

Figyelt kérdés

A szüleink azt mondják, hadd maradjon gyerek, es kicsit sem foglalkoznak a problemaval, de ő folyton mondja nekem hogy ő mennyire meghizott.

Adatai;

2022 tél; 160 cm 50 kg

2023 tél; 164 cm 57 kg

2024 tél(most); 170 cm 60 kg

Nagyon úgy hangzik mintha én lennék a 14 éves, de én mondom neked, a(z aggódó) nővére vagyok.

Nem értek ezekhez a dolgokhoz, most tényleg baj van a súlyával, vagy sürgessem a szüleimnél a segítséget (pszichológus pl)?

A gyerek egyébként heti 6 órában sportol, így erős, masszív combjai vannak.

tegnap 10:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

A súlyáról ennyi alapján semmit nem lehet mondani, nincs rossz tartományban.

14 éves, egy érzékeny korszakát éli, labilis az emberek önképe ilyenkor. Azt kell támogatni, hogy ne irreális ábrándjai legyenek, hanem fogadja el a testét úgy, ahogy van.

tegnap 10:27
 2/13 anonim válasza:
93%

Sztem te menj el pszichológushoz.

A testmagasságához normális ez a súly, ha még tényleg 6 órában sportol, ahogy írtad, akkor az izom, tehát nem kövér.

tegnap 10:53
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Az átlagos alsó tartományában van, az viszont, hogy önmagát kövérnek látja, és állandóan ezzel foglalkozik, egyáltalán nem jó jel.

A rendszeres sport épp nem tesz jót, mert az edzőket sokszor csak az eredmények érdeklik, képesek belehajszolni a tiniket irreális diétákba, testképbe.

Egyelőre inkább figyelném, bátorítanám, mint egyből pszichológus, de legyetek figyelmesek.

tegnap 11:34
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez a súly még ok, de ebből már ne tényleg fogyjon. Ha kövérnek látja magát még ilyen vékonyan is, akkor érdemes komolyan foglalkozni vele.
tegnap 12:48
 5/13 anonim ***** válasza:
93%
170 centivel a 60 kg tök jó.
tegnap 13:47
 6/13 anonim ***** válasza:
87%
Semmi baj nincs a súlyával. Oké, hogy hízott 10 kg-t 2 év alatt, de nőtt is 10 cm-t, ráadásul sokat sportol és izmos, szóval nincs ezzel abszolút semmi probléma.
tegnap 14:07
 7/13 anonim ***** válasza:
56%

Teljesen egészséges a súlya.

No meg semmi közöd hozzá. A pszichokógus neked kéne

tegnap 15:41
 8/13 anonim válasza:
70%
Én 16 évesen 167cm és 62 kg vagyok, max én vagyok akinek gond van a súlyával...nem ő:)
tegnap 16:17
 9/13 anonim válasza:
57%
Én 172 cm vagyok 62 kg, 16 éves, teljesen normális testalkatom van, az övé is abszolút okés
tegnap 17:11
 10/13 anonim ***** válasza:
23%
Általában aki 100+x cm, annak x kg körül kellene lennie. Ő ettől elmaard
tegnap 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!