Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 3 napos léböjt kúra? Mit...

3 napos léböjt kúra? Mit gondoltok?

Figyelt kérdés
Sajnos jó egy éve evészavarral küzdök, lelki eredetű. Volt egy 2 éves se veled se nélküled kapcsolatom, és így jött ki rajtam. Pár hónapig csinálok olyat, hogy néha napi 8-900 kalória, van, amikor 1000, de ha 1300ra felmegy, bűntudatom lesz. Ezt jó pár hónapig tudom csinálni, aztán elgurul valami és több hétig zabálok. Az évben másodjára van ez most is. 3 hete, szinte mindennap 3-4 ezer kalória körül eszek. Voltak napok, amikor visszafogtam kb 1500ra, de összességében a hetekben szar szemét kaják voltak. Egyszerűen bedepiztem. Ma belegondoltam, hogy ez mennyire rossz lehet a szerveimnek és nagyon rajta vagyok azon, hogy holnaptól egészségesebben akarnék enni. Nem a két végletben. Általában 69 kiló szoktam lenni, már ment volna le 68ra is, de... 175 cm vagyok és persze lány. Az elmúlt 3 hétben nem mértem súlyt, mert biztos kiakadnék. , gondolom sok megkötött víz, salakanyag, de szerintem zsír is jött fel.Először egy 3 napos léböjt kúrára gondoltam, ami abból állna, hogy napi max 2 kávét és csak vizet innék. A kávét én cukor nélkül, és vízzel iszom, így szerintem az nem vészes. Persze tudom, hogy nem egy jó dolog és nehéz lesz, nem így szeretnék fogyni, de lehet most jót tenne. 25én lesz egy nagyszülői látogatás, de ott is max 1-2 szelet sütit és kis adag ételben gondolkoznék, utána próbálnék kialakítani egy egészséges rutint. Kb napi 1300-1400 kalóriára gondolnék. Sokat sétálok, járkálok, napi 10-11 ezer lépés megszokott lenni. Szivesen fogadok bármilyen ötletet, tanácsot! (:

dec. 21. 17:17
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
86%

Eddig is rettentö keveset eszel, ha emellett még három napig teljes koplalást tartasz, azzal jó esetben kórházban kötsz ki.

Szerintem kezdj el normális adagokat enni (Amit más madagol, nem te) az ünnepek után meg keress egy jó szakpszichológust, mielött éhenhalsz!

dec. 21. 17:28
 2/20 anonim ***** válasza:
82%
Nem létezik, hogy magadtól nincs annyi eszed, meg a családodnak és barátaidnak se, hogy tudjátok, hogy evészavarban járatos klinikai szakpszichológusra vagy pszichiáterre van azonnali szükséged! Meddig akarod ezt még így csinálni?
dec. 21. 18:28
 3/20 A kérdező kommentje:
Épp ezért tettem fel a kérdést. Mert tudom, hogy baj van, de változtatni szeretnék minél hamarabb, ésszel. Pszichiáterekkel ezen a téren nincs jó tapasztalatom, Szerintem 69-70 kilósan még menthető a dolog jó irányba, nem 40-50 kg vagyok. Szakorvosi segítség nélkül is, ha én fejbe rájöttem, hogy normálisan kell csinálnom mostmár.
dec. 21. 18:53
 4/20 anonim ***** válasza:
86%
Nem, nem tudod segítség nélkül. A viselkedésedet nem tudod megváltoztatni az ok feltárása nélkül. Kell, hogy egy szakember kísérjen ezen az úton, mert most tök hektikus, amit csinálsz. Először koplalsz, éhezteted a szervezetedet, aztán zabálsz, aztán most megint koplalni akarsz - szerinted ez jó neked? Normálisan csinálásra hivatkozol, miközben éhezni akarsz? Durva evészavarod van, ha az üres kávé 3 napig egyáltalán felmerül! Ez nagyon durva! (Még ráadásul nem is léböjt, abban legalább zöldség van.) Nem értem, mi kifogásod van az erre szakosodott, tapasztalt szakember ellen. Nem biztos, hogy pszichiáter, de klinikai szakpszichológus. Akinek fáj a torka, az gégészhez megy, aki nem lát, az szemészhez, aki meg lelkileg határozottan maga alatt van hónapok óta, az klinikai szakpszichológushoz.
dec. 21. 19:38
 5/20 anonim ***** válasza:
84%

"ha én fejbe rájöttem, hogy normálisan kell csinálnom mostmár."

A gond az, hogy NEM JÖTTÉL RÁ!!

A kérdésed alapján még egyelöre KOPLALNI akarsz, ez nem a jó irány!

dec. 21. 19:56
 6/20 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, én most tényleg túlságosan szemét kajákat ettem, így úgy érzem, hogy pár napig jól esne egy ilyen kis szünet vagy hogy is mondjam, esetleg szőlővel és banánnal kiegészítve. Abban a térségben, ahol lakok, egyszerűen nem találtam normális szakembert, bármennyire akartam volna, csak gyógyszer, semmi beszélgetés erről vagy az okok feltárása. Egyszerűen érzem, hogy lelki eredetű, de most pár napig kb a kaja közelébe se lesz kedvem menni, úgy érzem. Utána, ha visszaáll 69re a súlyom, mert most tényleg nem tudom hány kiló jött fel, ha csak vízbe is, de abból olyan 60 kilóra le szeretnék menni, de nem éheztetve magam, egy olyan 1400 kalóriát szeretnék belőni, többször kevesebb, és egészséges ételekből.
dec. 21. 22:04
 7/20 anonim ***** válasza:
87%

Ez kifogáskeresés: senki nem mondta, hogy csak személyesen lehet szakembert találni.

Az 1400 az éheztetés. A kalóriaszükségleted legalább 1800. 175 centivel nem 60 kilónak kell lenned. Nem is értem, honnan jött ez a random szám. A boldogságod nem a kilóid számától függ. Szakemberre van szükséged, mert lelkileg nem vagy egészséges. Hány éves vagy? Nagykorú vagy már?

dec. 21. 22:13
 8/20 A kérdező kommentje:
Igen, nagykorú vagyok, 20 éves. Azt aláírom, hogy egyébként ez a kalóriaszámlálás sem a legjobb dolog a mentális egészséget érintve, hiszen egy egész életet úgy leélni, hogy minden falatnak számolom a kcalját, nem jó. Szóval most igazából próbálok tényleg kitalálni egy fenntartható ütemet, ilyen nagyobb kilengések nélkül. Nagyon erről személyesen másoknak nem is igazán szeretek beszélni, bevallom őszintén, kicsit szégyellem, de igaz, hogy ezt nem egészséges, most én is tapasztaltam, nem szeretnék ilyet többet. Szerintem a legjobb mód a tényleg mindenből keveset, nem sanyargatom magam és szokásosan naponta 1-1,5 óra séta, mert azt viszont szeretem nagyon. Hát az alakomat tekintve, zavar, hogy úgy mindenhol van egy kis felesleg, és régen voltam 59-60 kiló, és akkor azt éreztem, hogy szuperül nézek ki, nem vagyok deszka de mégis nagyon jó. Én sajnos ha már van pár kiló felesleg, nem érzem jól magam tökéletesnek.
dec. 21. 22:20
 9/20 anonim ***** válasza:
83%
Nincs felesleg! Ehhez a magassághoz a 68-69 pont jó. Ne is akard magad "tökéletesnek" lenni, soha nem leszel az a saját mércéddel. Minden ember az egészséges súlysávon belül, és az vagy 10 kiló mozgásteret jelent, tökéletes. Nem leszel boldogabb, ha 60 leszel se, mert nem a súlyoddal van a bajod, hanem az éneddel. Nem szereted magad. Jó eséllyel anya-lánya viszonyból eredően. Ehhez kell a pszichológus, nem tudod egyedül megoldani, mert rosszul látod a helyzetedet. Nem súlyprobléma! Keress pszichológust, az interneten van pszichológuskereső.
dec. 21. 22:28
 10/20 anonim ***** válasza:
80%

Ha nem keresel szakembert, meghalsz. Ez a nagy helyzet.

Én is 56 kilósan lettem anorexiás, amikor még "wow"-knézetem volt, és ca. 5 év alatt 35 kilósan majdnem belehaltam.

MENJ ORVOSHOZ, mert súlyos beteg vagy!

dec. 21. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!