Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 3 napos léböjt kúra? Mit...

3 napos léböjt kúra? Mit gondoltok?

Figyelt kérdés
Sajnos jó egy éve evészavarral küzdök, lelki eredetű. Volt egy 2 éves se veled se nélküled kapcsolatom, és így jött ki rajtam. Pár hónapig csinálok olyat, hogy néha napi 8-900 kalória, van, amikor 1000, de ha 1300ra felmegy, bűntudatom lesz. Ezt jó pár hónapig tudom csinálni, aztán elgurul valami és több hétig zabálok. Az évben másodjára van ez most is. 3 hete, szinte mindennap 3-4 ezer kalória körül eszek. Voltak napok, amikor visszafogtam kb 1500ra, de összességében a hetekben szar szemét kaják voltak. Egyszerűen bedepiztem. Ma belegondoltam, hogy ez mennyire rossz lehet a szerveimnek és nagyon rajta vagyok azon, hogy holnaptól egészségesebben akarnék enni. Nem a két végletben. Általában 69 kiló szoktam lenni, már ment volna le 68ra is, de... 175 cm vagyok és persze lány. Az elmúlt 3 hétben nem mértem súlyt, mert biztos kiakadnék. , gondolom sok megkötött víz, salakanyag, de szerintem zsír is jött fel.Először egy 3 napos léböjt kúrára gondoltam, ami abból állna, hogy napi max 2 kávét és csak vizet innék. A kávét én cukor nélkül, és vízzel iszom, így szerintem az nem vészes. Persze tudom, hogy nem egy jó dolog és nehéz lesz, nem így szeretnék fogyni, de lehet most jót tenne. 25én lesz egy nagyszülői látogatás, de ott is max 1-2 szelet sütit és kis adag ételben gondolkoznék, utána próbálnék kialakítani egy egészséges rutint. Kb napi 1300-1400 kalóriára gondolnék. Sokat sétálok, járkálok, napi 10-11 ezer lépés megszokott lenni. Szivesen fogadok bármilyen ötletet, tanácsot! (:

dec. 21. 17:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Az nem léböjt kúra, hogy 3 napig vizet és kávét iszol.

Azt gondolom, hogy esetedben bőven elég lenne szimplán egy normál, változatos, egészséges étkezésre beállni, rendszeres mozgással. Ha erre nem vagy pszichésen képes,

akkor tényleg szakemberre van szükséged. Keress addig, amíg olyat nem találsz, akiben megbízol!

dec. 21. 23:49
 12/20 anonim ***** válasza:
62%

Én is 175 centi vagyok és 69 kiló, de egyáltalán nem nézek ki úgy, mint akinek olyan szinten fogynia kellene, hogy napi 1300 kalórián kellene tengődnie vagy léböjt kúrát kellene tartania... Ez full a normál BMI tartományban van.

Normális étkezés mellett egy kis extra mozgás (nem séta, rendes kardio) is bőven elég lenne pár kiló leadásához, ami még egyszer írom nem is feltétlenül lenne szükséges.

dec. 22. 12:01
 13/20 A kérdező kommentje:
Hát igazából most az zavar, hogy biztos feljött valamennyi a hetek alatt, de ugye nem nézem mérlegen most egy jó ideg, így nem tudom pontosan mennyi jött fel 3 hét alatt, de nagyon szépen köszönöm mindenkinek eddig a segítségét, kezdem jobban átlátni. (:
dec. 22. 15:20
 14/20 anonim ***** válasza:
Hát nézd a mérlegen, mert így a semmire alapozva akarod éheztetni magad.
dec. 22. 16:10
 15/20 Senior Séf ***** válasza:
49%

"Volt egy 2 éves se veled se nélküled kapcsolatom, és így jött ki rajtam."

Hát persze. Az első az, hogy másokra mutogatunk.

dec. 22. 16:37
 16/20 A kérdező kommentje:
Akármilyen hihetetlen, mások miatt is kialakulhat lelki probléma, szerintem senki se akar magától étkezési problémákkal küzdeni. (;
dec. 22. 17:06
 17/20 A kérdező kommentje:
14-es: Nem igazán tervezem mostmár éheztetni magam, de egyszerűen most tényleg a kevesebb több, nem igazán vagyok éhes az elmúlt túlzabálós hetek után. Eszek gyümiket, datolyát is, pár szemet, hús, zöldségek, túró rudit is szoktam enni, napi 1et, kalóriadeficitben. Plusz ugye séta, itthoni takarítgatás, pakolás.
dec. 22. 17:09
 18/20 anonim ***** válasza:
40%
Mérd meg a súlyodat, hogy tudd, hogy egyáltalán hányadán állsz.
dec. 22. 17:57
 19/20 A kérdező kommentje:
Most meg is néztem, 72,2 kilót mutat, de nyilván bennem van még a mai kaja + nagyon sokat is ittam, így kb 1-2 kiló "hízással" számolok. Kicsit megnyugodtam, mert többre számítottam.
dec. 22. 19:07
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Butaság a léböjt, egyél normálisan, egészségesen.
dec. 23. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!