Holnaptól egy 5 napos léböjt kúrába kezdek. Nagyon jót tesz a szervezetnek, kitisztulok. Szerintetek mennyit fogyhatok? Tapasztalat?
Igazából csak ártasz magadnak, de hát mindig lesz valami új marhaság. Az a fél kg súlyveszteség is izom lesz, amitől csak rosszabbul fogsz kinézni. Szerinted, ha megvonod a tápanyagot, akkor miből lesz a szervezetnek energiája? Mert nem zsírból, az biztos, azt nem ilyen célra tartalékolod. Az izmot könnyebben tudja lebontani a szervezet, ezért ahhoz fog nyúlni először.
Inkább normális diétát csinálj, amely tartalmaz mindent, valamint sportolj.
Amúgy mitől akarsz kitisztulni? A szervezet folyamatosan tisztítja magát, főleg, ha normálisan kajálsz, mindenféle szemét nélkül, amire nincs szüksége a szervezetnek, akkor az egyáltalán nem megterhelő neki.
Sokat ennyi idő alatt nem lehet fogyni zsírból, arra sokkal jobb módszerek vannak, amik vigyáznak az izmokra is...
A test ilyenkor ketózisba kerül, mert mit tudna mást tenni szegény, s elkezdi bontani a zsírt, de tápanyagbevitel nélkül azért az izmokat is. Az agynak ilyen rövidtávon még mindig kifejezetten glükózzal működik, amit a test szépen meg tud oldani izombontással. Fehérje is kell a test működéséhez, ami megint csak az izmokból kell jöjjön, mert nincsenek külön fehérjeraktáraink.
Inkább a szénhidrátot vidd le, az nem eszenciális tápanyag, de fehérje és zsír kell a testnek (én ugyan szénhidrát nélkül sem vagyok jól, de koplalva sem, bár az még mindig könnyebb, mint nagyon keveset ennem. viszont az egészségem többet számít még a kényelmemnél is).
Azt nem hiszem, hogy különösebben ártana egy egészséges szervezetnek az ilyesmi, max. hogy nem éri meg az izomveszteség... Többet nem fogsz fogyni s szerintem méregtelenedettebb se leszel, mint rendesen étkezve...
A fogyás egy része tehát izom s víz lesz, illetve salakanyag... S csupán nem jelentős mennyiségű zsír (szerintem nincs ember a világon, aki megmondaná, mennyi, gondolom eléggé emberfüggő).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!