Hogyan lehet fogyni koplalással?
Ami egyébként nálam nem minősül koplalásnak, mert én csak unalmamban szoktam enni, nem azért, mert komolyan éhes vagyok.
Kórosan elhízott egyébként.
Csak reggelit ennék egész nap, de azt is csak azért, hogy hasson a reggeli gyógyszerem, amit az orvor felírt.
Így gondoltam.
Én amikor kb. 20 éve lapos has után felszedtem pár kilót, beijedtem. És ez ahhoz vezetett véletlenül (tudtomon kívül egy tudományosan érthető folyamatot kapcsoltam be), hogy megszűnt az éhségem.
Az amigdala vezérli a metabolizmusunk két üzemmódját: az energiafelhasználó üzemmódot, és az energiafelhalmozó üzemmódot. Ha ez a primitív agytörzsi terület halálfélelmet társít az evéshez, akkor energiafelhasználási módba kapcsolja a testet, ha pedig a félelem primitív képzete szerint az élelem hiányában fogsz meghalni, akkor energiafelhalmozásba kapcsolja.
Ezek után sosem voltam éhes, úgy ettem, hogy emlékeztetőt állítottam be, de éhség nélkül sokszor azt is figyelmen kívül hagytam. Tovább nem híztam ugyan, de mindezzel persze sikerült 20 év alatt elbsznom az egészségemet, mivel minőségi koplalást okoztam. Szóval nincs mese, nincsenek trükkök: rendesen egyél, sokat mozogjál.
Oké, az éhség kikapcsolása praktikus, mert legalább visszakapod a kontrollt.
Van, aki naponta egyszer eszik, és nem marad éhes, egész napra jóllakik. Azonban kétséges, hogy ez mennyire egészséges.
Megjegyzés: Nem bírnád ki. A napi három étkezés sem menne, azon kapnád magad, hogy újra és újra bekapsz valamit, ami már felül van a tervezett kalórián. Neked naponta legalább öt étkezésre van szükséged, amire beosztod a kalóriát. De lehet, hogy még többször kellene enned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!