Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire kevés kalóriát...

Tényleg ennyire kevés kalóriát kellene bevinnem?

Figyelt kérdés

Soha nem számoltam még a kalóriákat, soha nem figyeltem oda ezekre. Egy átlag napomat kiszámoltam, így néz ki:

Reggeli általában zab, gyümölcs kb 650 kalória

Ebéd 900-1200 kalória között

Uzsonna mandula, alma, kb 400 kalória

Vacsorára valami meleg étel kb 6-700 kalória

Ezzel nem húzom ki estig, szóval még egy szendvics lecsúszik, kb 2-300 kalória

Ez kb 3000-3200 kalória, ami fix. És ebben nincs benne a kávéba a cukor, tejszín, a nasik, édességek, stb, plusz ugye a folyékony kalóriák. Átlagban szerintem 3500 kalóriát simán megeszek egy nap, még többet is.

Eddig nem volt baj a súlyommal, most viszont nagyon hamar felcsúszott egy 10-es, és a kalkulátorok szerint 1700-at kellene ennem, hogy fél kilót fogyjak. Ez brutálisan kevés, konkrétan a reggelim és az ebédem..

Normális ez, hogy ennyire keveset kellene ennem?

dec. 10. 15:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

A férjem 56 éves, 178 cm magas, 72 kg (25 éve) és napi átlag 2500-3000 kcal-t eszik/iszik, este 9-kor vígan szalonnázik. Fizikai munkát végez, napi 10 óra.

Ez a fent említett 3500 kcal annak sok,aki irodában ül, nem sportol.

Ha eddig 3500 kcal-t ettél, akkor első körben 2500-as kezdenék úgy, hogy elhagynám a nasikat, alkoholt, cukros üdítőket, tésztákat, péksüteményeket.

dec. 11. 14:24
 12/18 A kérdező kommentje:
175 centi magas vagyok, sport nincs, ülőmunka.
dec. 11. 14:57
 13/18 anonim ***** válasza:
52%

Minden esetre ne ugy kezd, hogy ma 3500at eszel, holnap 1700at. Felejtsd el, belebuksz 3 nap alatt.

Halvany gozom sincs, hogy vagy ilyen vekony ennyi éves mellett 😄

Nah, tegyuk fel hogy 3000kcalt viszel be minden nap. Kezdj kb 2500kcal 1-2 hetig. Aztan szepen csokkentsd. Ne tulsagosan. Pont annyira, hogy ne erezd lefekveskor hogy megdoglesz reggelig olyan ehes vagy. Szepen kb 1 honap alatt allj be 2000 kcalra. Utana latni fogod a merlegen is es magadon is, hogy mennyire csokkentsd tovább. Heti 1kgnal ne nagyon fogyj többet.

dec. 11. 22:36
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Nwm írtál sportot. De 70 kilósként ez mindenhogy rengeteg

Óriás luxus 650 kcalt megenni zabból meg nogyorövajból meg banánból.

A 9p0-1200 kcalos ebéd is luxus.

A mandula-gyümölca uzsi is lehetne nagyon max 300

Persze hogy éhes vagy este mert rengeteg szwnhidrátot eszel és kevés fehérjét

Az 1700 fogyáshoz okésnak tünik. Súlytartáshoz nyilván több lesz.

Reggelit vidd le 70 zabra, 2 ev mogyoróvajra, fél banán és mellé még 50-80 fr más gyümölcs és belekevwrni joghurtot vagy túrót hogy legyen benne fehérje. 450 kcal körül

Ebédnek veheted a kétharmadát, egészótad ki zöldséggel. Max 6-700 kcal

Uzsit írtam. 20-25 gr mandula, mwllw gyumolcs rendben. Kb 250 kcal

Vacaira marad egy 350 kcalod az elég kényelmea 1.5-2 szelet kwnyér, humusz/sajtkrém,/babkrém, sonka, zöldségek

Nagyon nem a mennyiségtől lakik jól az ember hanem a minőségtől

dec. 12. 06:40
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

Folyékony kalóriákat felejtsd el. Teljesen és örökre. Mondjuk ünnepkod egy sör vagy egy pohár narancslé.

Nasi lehet az uzsi részben. De a zab is édesség meg az uzsid is. Az a nasi. A mandulát lecseréled mandulavajra, a gymilcsöt datolyároa, kimagozod, beletöltöd, pici csokit csurgatst rá és király nasid van.

Kávéba cukrot tenni legnagyobb kalóriapocsékolás és intilingyilkolás. Tehetsz, keveset és szepen lassan fokozatosan leszoksz. Mindsn másnap egy grammal kevesebb cukrot teszel bele.

És a kv reggeli után legyen mindig.

A tejszínes kávé is tök oké. Pl egyszer, hétvégén. Vagy a reggeli zabba 2 helyett 1 ev mogyoróvaj és akkor 15-20 gr tejszín mehet.

dec. 12. 06:44
 16/18 anonim ***** válasza:
32%
Az adagokat lefelezed, kis nasi és rendben lesz. Volument zöldséggel növeld
dec. 12. 07:04
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Kezd el mondjuk 2500 kalóriával és csináld így 1-2 hétig. Látni fogod, hogy van e változás. Biztos, hogy lesz ezt csinálhatod addig ameddig fogyni tudsz vele.

Ha már leadtál pár kb-ot és nem akar lejjebb enni de te még fogyni szeretnél akkor lejjebb kell vinni a kalóriát. Ha ennél úgy érzed nem tudsz kevesebbet enni akkor nincs mese, mozogni kell, heti 4 minimum 1 órás kicsit tempósabb séta is sokat segítene.

Ahogy előttem is írták, a folyékony kalóriákat hagyd el....teljesen felesleges.

A mandula jó, de iszonyat mennyiségű kalória van benne. Ezt is jócskán lecsökkenteném...maximum megijeszteném vele a zabkásámat.

A mogyoróvajat a reggelihez szintén elhagynám, ismét csak rengeteg kalória.

Egyél több zöldséget, akár minden étkezés előtt vagy után...akkor is ha nem illik az ételhez.

dec. 12. 07:25
 18/18 anonim ***** válasza:
Vannak olyan ételek, amelyekben kis adagban is rengeteg kalória van. Pl. Mandula és mogyoróvaj. Ezeket kellene lecsökkenteni.
dec. 19. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!