Tényleg ennyire kevés kalóriát kellene bevinnem?
Soha nem számoltam még a kalóriákat, soha nem figyeltem oda ezekre. Egy átlag napomat kiszámoltam, így néz ki:
Reggeli általában zab, gyümölcs kb 650 kalória
Ebéd 900-1200 kalória között
Uzsonna mandula, alma, kb 400 kalória
Vacsorára valami meleg étel kb 6-700 kalória
Ezzel nem húzom ki estig, szóval még egy szendvics lecsúszik, kb 2-300 kalória
Ez kb 3000-3200 kalória, ami fix. És ebben nincs benne a kávéba a cukor, tejszín, a nasik, édességek, stb, plusz ugye a folyékony kalóriák. Átlagban szerintem 3500 kalóriát simán megeszek egy nap, még többet is.
Eddig nem volt baj a súlyommal, most viszont nagyon hamar felcsúszott egy 10-es, és a kalkulátorok szerint 1700-at kellene ennem, hogy fél kilót fogyjak. Ez brutálisan kevés, konkrétan a reggelim és az ebédem..
Normális ez, hogy ennyire keveset kellene ennem?
Zab-gyümölcs 650 kalória? Hát az jó sok lehet!
5 deka mandula? Minek? Meleg vacsora meg utána még éjszakai? Hát azt nem kéne!
De ki vagy, mi vagy? Ha egy átlagos magasságú nő, aki nem aktív, akkor napi 3000 kalória nagyon sok. Ha egy nagydarab férfi, aki még sportol is, akkor akár kevés is lehet.
Ha az előbbi, akkor 2000 kalória körül teljesen rendben van a napi étkezés, és nyilván a fogyáshoz kicsit kevesebb kell. 1700 nem koplalás, jól lehet lakni vele.
10 kiló plusz csak úgy, azért eléggé sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!