Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez már alultápláltság?

Ez már alultápláltság?

Figyelt kérdés
18.5 bmi alatti súly már az nőknél?

okt. 29. 17:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
49%
Nem feltétlen. Van, aki genetikailag vékony.
okt. 29. 17:51
 2/14 anonim ***** válasza:
91%
A legtöbb nö esetében az. Van, akik genetikailag ilyen vékony, de a legtöbb esetben azért soványak, mert nem esznek annyit, amennyire szükségük lenne.
okt. 29. 20:57
 3/14 anonim ***** válasza:
86%
Elvileg igen, de lehetnek kivételek. Én 19.5 BMI körül érzem magam jól a bőrömben, de ez én vagyok, az én izomzatom, az én csontozatom... Így is nagyon vékony vagyok, 18.5-el ÉN alultáplált lennék, az tuti.
okt. 30. 08:23
 4/14 anonim ***** válasza:
49%
A BMI hülyeség, mert nem tudja a kalkulátor, hogy hány kiló izom van rajtad. Én BMI szerint túlsúlyos lennék, pedig fitness versenyző vagyok.
okt. 30. 12:08
 5/14 anonim ***** válasza:
85%

4, az egy dolog, hogy a felső határa a bmi-nek nem veszi figyelembe, hogy azért is lehet valaki "nehezebb", mert izmosabb.

De az alsó határ nem tudod mással magyarázni.

Egyedül nagyon fiatal nőknél fér bele, max. 20-ig, hogy az alultápláltság határán is egészséges legyenek, mert sokan akkor még nem érték el a végleges "nőies" formájukat.

okt. 30. 16:02
 6/14 anonim ***** válasza:
21%

159 centihez vagyok 45 kg 34 éves nőként. Teljesen makk egészséges vagyok. Odafigyelek arra, hogy mit eszem, szeretek mozogni, súlyzós edzést is végzek, néhanapján futok is 10 km-t.

A bmi kiadja, hogy 17,8 Enyhe soványság, vagy a másiknál ugyanerre simán soványság, és..ezt most jelent bármit is? Semmit. Enyhén van rajtam izom, izmos a felkarom, kerek a popsim, nem egy csontkollekció vagyok. Bordám sincs ki.

okt. 30. 16:23
 7/14 anonim ***** válasza:
49%

6-os, van 161 centis munkatársam 47 kilóval - és de, rhadtul látszik rajta, hogy mennyire sovány.

Csak éppen egészséges, ezért tesz ellene, nem magyarázza a bizonyítványt, hogy miért jó kvázi alultápláltként élni ;)

okt. 31. 11:21
 8/14 anonim ***** válasza:
65%

A "genetikailag vékony" nők 95%-a nem eszik megfelelő mennyiségű és minőségű ételt, azért "genetikailag vékony".

Csak elvan kis adagokon, meg salátán és közben marha büszke rá, hogy ő milyen vékony. Hát, ha nem eszik normálisan, akkor persze, hogy.

Mondjuk egy étkezésétől én kvázi éhen halnék, pedig nem vagyok túlsúlyos, csak normális súlyú (168/57-58), de szerinte ő eleget eszik.

okt. 31. 11:24
 9/14 anonim ***** válasza:
34%

Ha fájna az ostobaság, te már rég ordítanál.

Egyébként hiába szavaztátok le a válaszomat, gondolom irigyek vagytok. Ez van. Nem kell nekem hinni. Ne, ne is higgyetek nekem. A ti szemetekben úgyis csak egy alultáplált ember vagyok, vagy nem. 😉

okt. 31. 11:26
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

6

A 17.8-as BMI marha kevés szerintem, de ha jól érzed magad, és egészséges vagy, akkor tök jó. Persze tényleg nehezen hihető hogy nem egy csonotkollekció vagy, de végülis bármi megeshet. :) Engem itt már a 165/54-emmel is lealultápláltoztak, pedig az 19.8-as BMI, ami tökéletes. De mondjuk aki világ életében túlsúllyal küzdött, annak ez nyilván elképzelhetetlenül vékonynak tűnhet.

okt. 31. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!