4, az egy dolog, hogy a felső határa a bmi-nek nem veszi figyelembe, hogy azért is lehet valaki "nehezebb", mert izmosabb.
De az alsó határ nem tudod mással magyarázni.
Egyedül nagyon fiatal nőknél fér bele, max. 20-ig, hogy az alultápláltság határán is egészséges legyenek, mert sokan akkor még nem érték el a végleges "nőies" formájukat.
159 centihez vagyok 45 kg 34 éves nőként. Teljesen makk egészséges vagyok. Odafigyelek arra, hogy mit eszem, szeretek mozogni, súlyzós edzést is végzek, néhanapján futok is 10 km-t.
A bmi kiadja, hogy 17,8 Enyhe soványság, vagy a másiknál ugyanerre simán soványság, és..ezt most jelent bármit is? Semmit. Enyhén van rajtam izom, izmos a felkarom, kerek a popsim, nem egy csontkollekció vagyok. Bordám sincs ki.
6-os, van 161 centis munkatársam 47 kilóval - és de, rhadtul látszik rajta, hogy mennyire sovány.
Csak éppen egészséges, ezért tesz ellene, nem magyarázza a bizonyítványt, hogy miért jó kvázi alultápláltként élni ;)
A "genetikailag vékony" nők 95%-a nem eszik megfelelő mennyiségű és minőségű ételt, azért "genetikailag vékony".
Csak elvan kis adagokon, meg salátán és közben marha büszke rá, hogy ő milyen vékony. Hát, ha nem eszik normálisan, akkor persze, hogy.
Mondjuk egy étkezésétől én kvázi éhen halnék, pedig nem vagyok túlsúlyos, csak normális súlyú (168/57-58), de szerinte ő eleget eszik.
Ha fájna az ostobaság, te már rég ordítanál.
Egyébként hiába szavaztátok le a válaszomat, gondolom irigyek vagytok. Ez van. Nem kell nekem hinni. Ne, ne is higgyetek nekem. A ti szemetekben úgyis csak egy alultáplált ember vagyok, vagy nem. 😉
6
A 17.8-as BMI marha kevés szerintem, de ha jól érzed magad, és egészséges vagy, akkor tök jó. Persze tényleg nehezen hihető hogy nem egy csonotkollekció vagy, de végülis bármi megeshet. :) Engem itt már a 165/54-emmel is lealultápláltoztak, pedig az 19.8-as BMI, ami tökéletes. De mondjuk aki világ életében túlsúllyal küzdött, annak ez nyilván elképzelhetetlenül vékonynak tűnhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!