Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért nem megy lejjebb a súlyom?

Miért nem megy lejjebb a súlyom?

Figyelt kérdés

Nő vagyok és 158cm

Nagyjából 20 kg-ot fogytam le, de valamiért szeptember óta azt csinálja, hogy a súlyom lemegy 76 kg-ra és utána hirtelen mondjuk 75,6-ra én meg örülök magamnak hogy jaj de jó akkor ez majd megy még lejjebb aztán jön a fekete leves és napról napra dkg-on ként visszajutok 75,9-hez. Aztán ezt eljátsza -1 számmal is és ezért valami borzasztóan lassan fogyok. Ez mitől lehet? Tippeket/tanácsokat nagyon szívesen fogadnék hogy gyorsítsam fel a dolgokat! (Már amennyire lehetséges)

okt. 18. 05:57
 1/10 A kérdező kommentje:
Úgy értem hogy ez megtörtént 77, 76 és 75 kg-osan is, a fent említett dolog
okt. 18. 05:58
 2/10 anonim ***** válasza:
78%

Ez súlytartás. Egyszerű az oka: ugyanannyi kalóriát viszel be mint amit elhasználsz.

Vagy többet kell edzeni vagy kevesebbet enni.

A konkrét fogyási módszer nélkül mást nem tudok mondani

okt. 18. 07:58
 3/10 anonim ***** válasza:
75%

Mivel már sokat fogytál, ezért a szervezeted kcal szükeséglete is kevesebb lett mint eddig. A 20 kg elég sokat számít már ebből a szempontból. Így ha ugyanannyit eszel mint amennyivel eddig fogytál, akkor valószínűleg most nem vagy Kcal deficitben. Illetve még az is közrejátszhat, hogy itt az ősz, kicsit kevesebbet mozdulsz ki, kevesebbet sétálsz, és ennyivel is kevesebb kalóriát égetsz.

Mondanám hogy csak stagnálás ami normális, de ahhoz már túl sok idő telt el. Szerintem újra kell fogalmaznod a módszeredet. De ez tök jó, mert azt jelenti hogy jól haladsz. :)

okt. 18. 08:06
 4/10 anonim ***** válasza:
89%

A fogyás ahogy csokken a sulyod, lassul. Ez normális. Egy kg fogyáshoz 7000 kcal ddfiictbe kell kerulni.

Ha valaki heti 4x sportol és mondjuk 160 cm 90 kilo a bmr-ja 1800 (pelda szamok, csak nagyjabol stimmelnek) akkor kb 2700 a súlytartási kalóriája. Ha eszik 750nel kevesebbet akkor havi 3 kg-t fogy. Ez 1950 kcal.

Ha valaki ugyanezzel a magassaggal 70 kilo akkor a bmr 1400, a sulytartasi kcal kb 2200. Ha eszi a korábbi 1950 kcalt akkor havonta fogy 1 kg-t. Tehát hetente 25 dekát.

Neked is kb ez történik. A régi módszerrel, étkezéssel, aktivitással olyannszonten belassult vagy megállt a fogyás hogy már nem észrevehető.

Két dolgot tudsz tenni. Növelni a sulytartasi kcalt, amit sporttal lehet. Illetve csökkenteni az ételbevitelt. És akkor nagyobb lesz a deficit, gyorsabba fogyás

okt. 18. 08:14
 5/10 anonim ***** válasza:
Ugyan ez van (és volt is mindig) nekem is. Jelenleg 9 kg mínusznál járok. Az első 6 lement simán, az utóbbi 3 ugyan így. 90 és 89 között kettő hét telt el. Aztán hirtelen leugrott 89-re. Most azt is kb. 2 hete tartottam, ma reggel mutatott a mérleg 88,7-et :-) Ilyenkor azt csinálom, hogy tartok egy csalónapot. Nem zabálok bármit, de úgy eszem, hogy kb. 300 kcal-val több legyen, mint általában. Majd a követőkező napon szigorúan betartom a szokásost. Utána megmozdul a súlyom lefele.
okt. 18. 11:42
 6/10 anonim ***** válasza:
19%

Csökkentened kell a kalóriát / növelned a mozgást, nem vagy deficitben.

Eddig nem ennyit ettél és nem ennyit mozogtál az 1000%, mert -20kg különbség BMR-ban kb. 100 kalória se. 100 kalória meg értelmezhetetlen mennyiség.

okt. 18. 12:40
 7/10 anonim ***** válasza:

6

Én most megnéztem egy kalkulátorban a saját adataimmal, a jelenlegi súlyommal és 20 kilóval többel is, sportot nem állítottam be, tehát mintha tök inaktív lennék. Közel 300 kcal a különbség. Azért az már jelentős.

okt. 18. 13:26
 8/10 anonim ***** válasza:
Érdemes lenne endokrinológussal konzultálni. Lehet inzulinrezisztencia, pajzsmirigy probléma, vagy egyszerűen csak még kevesebbet kell enned. Végtére is már 20 kilóval kevesebbet cipel a tested, az erre jutó kalóriát el kell hagyni.
okt. 18. 19:30
 9/10 A kérdező kommentje:
1300 kcl szoktam enni, ezt már nem igazán szeretném csökkenteni,viszont 1 héten 6 napot edzek, kb 1-1,5 órás edzéseket tartok. Ugyhogy akkor mennyit kéne mozognom 2 órát? 3-at?
okt. 19. 08:02
 10/10 Senior Séf ***** válasza:
0%
Cseréld le a bolti élelmiszernek látszó tárgyakat valódi ételekre.
okt. 19. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!