Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért nem tudok fogyni az...

Miért nem tudok fogyni az étkezés jelentős csökkentésével?

Figyelt kérdés
Nagy súlyról indulok,126 kg,így a mozgás egyelőre minimális,csak heti 1-szer úszni jàrok és itthon tornázom. Saxendával szúrom magam,ami elveszi az étvàgyat,nem is eszem többet,mint napi 1200,nagyon max 1500 kcal. (Előtte jóval többet ettem) Pajzsmirigy alulműködésem van és IR-es vagyok. Ez így megy 2 hónapja,de fogyni semmit nem sikerült. Mit kellene tennem,hogy meginduljon a fogyás?
okt. 15. 14:50
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
Kellett volna hízzon ilyen étkezéssel
okt. 17. 13:37
 32/42 anonim ***** válasza:

24. Ez van. Vannak szerencsésebb anyagcseréjű emberek. Az én tesóm is ilyen. Nem tud hízni. Napi 4-5-6 ezer kalóriát is megeszik nőként, és 60 kilónál nem nagyon volt több soha. Poénból még számolgattuk is neki kalóriabázison több hónapig és semmi érdemi hízás nem volt. Én meg nem ettem sose olyan durván sokat mint ő, mégis ehhez képest aránytalanul gyorsan , sokat képes a testem felhízni. Elég ha csak nem figyelnék szigorúan ahogy már teszem lassan 6 ève( mégcsak nem is kell zabálni 2 pofára) és 5-6 kg simán feljönne havonta.

A fogyás is egy örökkévalóságnak tűnt, hosszú évekig tartott, borzasztó nehéz volt, mellette sokat kell mozognom sajna ami nagyon megterhelő, fárasztó,heti 10-12 óra sport/mozgás meló után és hétvégén is, és vért izzadok, hogy megtartsam az elvileg egészséges súlyom, és még mindig nehezebb vagyok a tesómnál pár kilóval. Meg 4 centivel alacsonyabb is. Igazságtalan az élet. Hát mindegy, ez van.

okt. 18. 01:42
 33/42 anonim ***** válasza:

31. Kellett volna , de nem mindenkinek a szervezete működik így. Van akinek gyorsabb az anyagcseréje és nem kell odafigyelnie, megválogatnia mit/mennyit eszik és így sem hízik meg. Akkor sem ha tènyleg sokat eszik.

Én kènyszerítem magam mert muszáj, és kevesebbet ehetek csak, sosem lakom igazán jól, mert akkor kifutok a keretemből, pár hét és jönne a hízás.

Fogyás után 1800 és 2300kcal közt vagyok havi 10-12 óra sport, ülőmunka. 64kgt vértizzadva tartom csak meg.

1 hetet nem lazíthatok, mert több kg jön fel amit hónapokig tart leadni utána.

A tesóm csak pár centivel magasabb de a dupláját eszi minimum, vagy többet, sport nélkül, ülőmunka, és ő a 4-5-6 kilóval vékonyabb. A világon Semmi erőfeszítést nem tesz érte, mégis jobban néz ki, viszont többet eszik és nem kell bajlódnia a fárasztó mozgással se.

Illetve van még egy ok. Vannak akik jobban érzik, hogy elég az evésből. Ilyen is van. Másoknál meg ez az érzékelés valahol elcsúszott. Akár leptinrezisztencia problémájuk is lehet ( jóllakottság érzésért felelős hormon).

Szerinted mindenki akinek egészséges súlya van, vagy pl vékonyabb, az számolhatja a kalóriákat meg méricskél, hogy a megfelelő mennyiségű kalóriát vitte be és sportol? Abszolut nem. A többség azt se tudta mi az a sport, a kalória, makrotápanyagok, alapanyagcsere stb. Sose kellett vele foglalkozniuk.

okt. 18. 02:06
 34/42 anonim ***** válasza:

33

Ez így van, nekem sose kellett vele foglalkoznom, világ életemben vékony voltam, pedig nem sportoltam, zabáltam.... Aztán mikor a kor előrehaladtával és a cigileszokással utolért a dolog, jól meg is voltam lőve hogy most mégis mit kéne csinálnom... Nulla, azaz 0 ismeretem volt a témáról. Ekkor már sportoltam (szerencsére ezt én nem élem meg tehernek, imádom), de még így is marha nehéz volt megtalálni a helyes utat, kialakítani egy helyes étkezést. Végül sikerült leadni a plusz kilókat, de baromi idegesítő hogy azóta is folyamatosan figyelnem kell az étkezésemre... Olyan jó lenne megint 2 lekvárosfánkot reggelizni egy bögre kakaóval.... Ne mindegy, én legalább hálás lehetek hogy az életem első felében nem kellett ezzel foglalkozni, most meg kezdem elfogadni hogy ez innentől már ilyen lesz, nincs mit tenni.

okt. 18. 07:42
 35/42 anonim ***** válasza:
Nagy szó az is 34 es, hogy legalább tinikorodban ehettél és nem volt ez a hendikepp. Felnőttként könnyebb kezelni
okt. 18. 08:56
 36/42 anonim ***** válasza:

34

Hát azért nem volt könnyű felnőttként átállítani az agyam arra, hogy ez most már nem úgy megy mint régen... De igen, még mindig jobb mintha egész életemben ezzel kellett volna szívnom.

okt. 18. 09:33
 37/42 anonim ***** válasza:
36. Igen, neked legalább volt pár szabad éved😁 az is valami. Én egész pici kisgyerek koromtól nagyon hízékony vagyok. 14 éves koromtól próbálgattam lefogyni, persze nagyon nem tudtam mit is kéne csinálnom, ajánlgatták az 1000 kalóriát, meg hogy mindenből csak nagyon keveset, aztán ebből lett az hogy egy iseig bírtam, aztán meg nem mert egyszerűen nem életszerű folyton éhesnek lenni, és évekig jojóztam. Ez betett mégjobban, még hízékonyabbá váltam és felfele sokkal gyorsabban is jött. Aztán szakszerű segítséggel de nagy nehezen sikerült, de ekkor már bőven 30+ felett voltam.
okt. 18. 14:31
 38/42 anonim ***** válasza:
0%
Elárulom ha mindez igaz akkor a világ 8.csodája vagy. Ennyi kalóriabevitellel már bőven fogynod kellett volna, fix h nem?jól számolod a kalóriát, a te súlyodnál az konkrétan éhezés, és azt mondod nem fogytál semmit? Kizárt.
nov. 3. 02:19
 39/42 anonim ***** válasza:
44%
Már két és fél hete kiderült, hogy a kérdező 2 hónap alatt 6 kilót fogyott, 38-as! El kéne ám olvasni a közbülső levelezést is!
nov. 3. 13:20
 40/42 anonim ***** válasza:

39. Igaz, elég megtéveztő volt a kérdező, ugyanakkor valahol meg is értem, hogy úgy érzi mintha nem fogyott volna semmit.

Én régebben egyszer fél év alatt fogytam 7kgt 150ből. konkrétan koplaltam. amennyire az emberileg lehetséges, pontosan számoltam a kalóriát is, mindent grammra mértem stb. És ahhoz képest amennyit kinlódtam, valóban semmiségnek éreztem azt a nyamvadt 7 kilót. Valószínű a kérdező is ezért írta hogy nem fogy, miközben -6kg megvolt neki. Bár azt tényleg nem ertem hogy 2 hónap alatt mégis mire számított.

nov. 4. 20:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!