Miért nem tudok fogyni az étkezés jelentős csökkentésével?
24. Ez van. Vannak szerencsésebb anyagcseréjű emberek. Az én tesóm is ilyen. Nem tud hízni. Napi 4-5-6 ezer kalóriát is megeszik nőként, és 60 kilónál nem nagyon volt több soha. Poénból még számolgattuk is neki kalóriabázison több hónapig és semmi érdemi hízás nem volt. Én meg nem ettem sose olyan durván sokat mint ő, mégis ehhez képest aránytalanul gyorsan , sokat képes a testem felhízni. Elég ha csak nem figyelnék szigorúan ahogy már teszem lassan 6 ève( mégcsak nem is kell zabálni 2 pofára) és 5-6 kg simán feljönne havonta.
A fogyás is egy örökkévalóságnak tűnt, hosszú évekig tartott, borzasztó nehéz volt, mellette sokat kell mozognom sajna ami nagyon megterhelő, fárasztó,heti 10-12 óra sport/mozgás meló után és hétvégén is, és vért izzadok, hogy megtartsam az elvileg egészséges súlyom, és még mindig nehezebb vagyok a tesómnál pár kilóval. Meg 4 centivel alacsonyabb is. Igazságtalan az élet. Hát mindegy, ez van.
31. Kellett volna , de nem mindenkinek a szervezete működik így. Van akinek gyorsabb az anyagcseréje és nem kell odafigyelnie, megválogatnia mit/mennyit eszik és így sem hízik meg. Akkor sem ha tènyleg sokat eszik.
Én kènyszerítem magam mert muszáj, és kevesebbet ehetek csak, sosem lakom igazán jól, mert akkor kifutok a keretemből, pár hét és jönne a hízás.
Fogyás után 1800 és 2300kcal közt vagyok havi 10-12 óra sport, ülőmunka. 64kgt vértizzadva tartom csak meg.
1 hetet nem lazíthatok, mert több kg jön fel amit hónapokig tart leadni utána.
A tesóm csak pár centivel magasabb de a dupláját eszi minimum, vagy többet, sport nélkül, ülőmunka, és ő a 4-5-6 kilóval vékonyabb. A világon Semmi erőfeszítést nem tesz érte, mégis jobban néz ki, viszont többet eszik és nem kell bajlódnia a fárasztó mozgással se.
Illetve van még egy ok. Vannak akik jobban érzik, hogy elég az evésből. Ilyen is van. Másoknál meg ez az érzékelés valahol elcsúszott. Akár leptinrezisztencia problémájuk is lehet ( jóllakottság érzésért felelős hormon).
Szerinted mindenki akinek egészséges súlya van, vagy pl vékonyabb, az számolhatja a kalóriákat meg méricskél, hogy a megfelelő mennyiségű kalóriát vitte be és sportol? Abszolut nem. A többség azt se tudta mi az a sport, a kalória, makrotápanyagok, alapanyagcsere stb. Sose kellett vele foglalkozniuk.
33
Ez így van, nekem sose kellett vele foglalkoznom, világ életemben vékony voltam, pedig nem sportoltam, zabáltam.... Aztán mikor a kor előrehaladtával és a cigileszokással utolért a dolog, jól meg is voltam lőve hogy most mégis mit kéne csinálnom... Nulla, azaz 0 ismeretem volt a témáról. Ekkor már sportoltam (szerencsére ezt én nem élem meg tehernek, imádom), de még így is marha nehéz volt megtalálni a helyes utat, kialakítani egy helyes étkezést. Végül sikerült leadni a plusz kilókat, de baromi idegesítő hogy azóta is folyamatosan figyelnem kell az étkezésemre... Olyan jó lenne megint 2 lekvárosfánkot reggelizni egy bögre kakaóval.... Ne mindegy, én legalább hálás lehetek hogy az életem első felében nem kellett ezzel foglalkozni, most meg kezdem elfogadni hogy ez innentől már ilyen lesz, nincs mit tenni.
34
Hát azért nem volt könnyű felnőttként átállítani az agyam arra, hogy ez most már nem úgy megy mint régen... De igen, még mindig jobb mintha egész életemben ezzel kellett volna szívnom.
39. Igaz, elég megtéveztő volt a kérdező, ugyanakkor valahol meg is értem, hogy úgy érzi mintha nem fogyott volna semmit.
Én régebben egyszer fél év alatt fogytam 7kgt 150ből. konkrétan koplaltam. amennyire az emberileg lehetséges, pontosan számoltam a kalóriát is, mindent grammra mértem stb. És ahhoz képest amennyit kinlódtam, valóban semmiségnek éreztem azt a nyamvadt 7 kilót. Valószínű a kérdező is ezért írta hogy nem fogy, miközben -6kg megvolt neki. Bár azt tényleg nem ertem hogy 2 hónap alatt mégis mire számított.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!