Milyen edzést ajánlanátok egy erősen túlsúlyos fiatal nőnek?
157 centi vagyok, sajnos 100kg. Szeretnék ezen változtatni (volt már rá példa, de sajnos félbehagytam és visszahíztam). Kaja terén nem kérek tanácsot, azzal úgy ahogy képben vagyok mi jó és mi nem :D de edzőteremben még sosem voltam. Kezdetben inkább kardióra (?) gondoltam, emelkedőn sétálás, lépcsőzés (ha bírom, rendes lépcsőn már nem bírja a térdem, ezért is vágnék bele). Meg kisebb súlyokkal inkább ilyen átmozgatásra. de mindent meghallgatok :)
Kérlek vegyétek figyelembe a nagy súlyfelesleget, így például a futás egyelőre kiesik. Köszönöm!
Rollereztem minden reggel a munkahelyemre, de mostmár a hideg és rossz útviszonyok miatt buszozom. Sajnos természetben kerékpározásra nincs lehetőség, belvárosban lakunk és a környéken sincs olyan hely mint pl Tatán a tókör. (Plusz egy kerékpárunk van, és mindenképp közös program lenne a gym, mert a párom alapból jár)
De akkor mindenképp a kerékpárt kipróbálom majd, update lesz október végefelé (addig meg kell írnom a szakdogám🤣)
Mondanám hogy állj neki kocogni, az elején sokat belesétálva, de ekkora túlsúllyal nem biztos, hogy jó ötlet megpróbálni futni.
Szerintem a tempósabb, minél hosszabb sétálás lenne a megfelelő, ehhez edzőterem sem kell. De igazából bármilyen kardió jó lesz, bár megjegyzem, hogy a fogyásod 99%-ban az étrendeden fog múlni. Csak példaképp: a napi fél órás futásom kalória égető hatását kb. másfél szelet csoki tönkrevágná.
13. A napi kalóriaégetésedhez képest valóban kicsi a mozgás hatása. A deficited nagy részét viszont mozgással tudod elérni (már ha azt nem nézem, hogy orvosi értelemben vett éhezéssel - mennyiségi és/vagy minőségi éhezéssel - is el lehet érni).
Egészséges kaja, mellette mozgás -> egészséges életmód -> fenntartható fogyás -> megtartott kisebb súly. És hajad se hullik ki, meg a fogad sem lyukad ki, meg a körmöd sem repedezik e.
"A deficited nagy részét viszont mozgással tudod elérni (már ha azt nem nézem, hogy orvosi értelemben vett éhezéssel - mennyiségi és/vagy minőségi éhezéssel - is el lehet érni)."
Szerintem ez nem feltétlenül igaz. A kérdező, ha átlagos alkatú lenne, akkor valószínűleg sokkal kevesebb kalóriát kellene ennie a testsúlya fenntartásához, mint a mostani súlyának fenntartásához. Ergo nem is éheznie "kellene", csak normál mennyiségűt ennie. 157 centihez a 100 kiló iszonyú sok, ebből könnyű normál étrenddel, éhezés nélkül is kilókat ledobálni. Aztán ha már lefogyott annyira, hogy ne terhelje szét az izületeit, mehet a komolyabb mozgás.
Ja, hát ha no shit Sherlock, mert mindent tudsz, akkor minek írsz ide, már ne is haragudj :D Mondjuk akkor nem tudom, minek hoztad fel a hormonális bármit. Az ország döntő többsége rosszul eszik és rossz mennyiséget, semmilyen extrém hibát nem követtél el, ezért is írtam, hogy nem kell mentegetőzni. Ez kb. az átlag...
A fogyásod szinte teljes egészében a normális étkezésen fog múlni. Ekkora túlsúllyal bármilyen komolyabb sportot ki lehet csukni, kb. 2x annyi vagy, mint kéne, ezt nem fogják az izületeid bírni. Rekrecáiós céllal el lehet járni sétálni meg úszni vagy kíméletesen biciklizni, de ennyi. Majd ha lehajintottál egy 20-ast, akkor lehet elkezdeni gondolkodni ezen komolyabban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!