Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen edzést ajánlanátok egy...

Milyen edzést ajánlanátok egy erősen túlsúlyos fiatal nőnek?

Figyelt kérdés

157 centi vagyok, sajnos 100kg. Szeretnék ezen változtatni (volt már rá példa, de sajnos félbehagytam és visszahíztam). Kaja terén nem kérek tanácsot, azzal úgy ahogy képben vagyok mi jó és mi nem :D de edzőteremben még sosem voltam. Kezdetben inkább kardióra (?) gondoltam, emelkedőn sétálás, lépcsőzés (ha bírom, rendes lépcsőn már nem bírja a térdem, ezért is vágnék bele). Meg kisebb súlyokkal inkább ilyen átmozgatásra. de mindent meghallgatok :)

Kérlek vegyétek figyelembe a nagy súlyfelesleget, így például a futás egyelőre kiesik. Köszönöm!

szept. 28. 19:03
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
90%
Kerékpározás. Nagyon sok kalóriát égetnél vele. :) Illetve súlyzós edzés akár otthon, hogy megtartsd az izomtömegedet.
szept. 28. 19:06
 2/22 anonim ***** válasza:
63%

A helyzet hogy a súlyzós edzés előnyösebb hisz változik az ízületek terhelese és az utóégetes miatt több kaloriát is éget. Plusz aki karidoval fogy az sokkal plottyedtebb mint aki sulyzos edzésssel.

100 kilósan semmiképp se lépcsőzz. Majd 80 alatt.

Ha pedig ígyis úgyis elmész terembe, akkor inkább biciklizz. Emelkedőn séta is jó, max fel óra de az is terheli a térdet. A bicikli nem terhel ízületet és kcalból is többet éget. Az simán mehet olyan intenzitással hogy vegig megerolteto legyen, de még pont bírd a végéig.

Ha megteheted, pár alkalomra keress egy személyi edzőt és utána kezdj el egyedül erősítő edzést végezni

szept. 28. 19:35
 3/22 A kérdező kommentje:

Párom szerencsére edz, nyilván nem egy személyi edző, de a súlyzós edzéseket majd rá bízom :)

de akkor mindenképp ránézek a biciklire. az edzőterem honlapján láttam olyat amin nem is bicikli ülés volt, hanem "sima szék" szerű akármi :D az alapjáraton felkeltette az érdeklődésem

szept. 28. 22:28
 4/22 anonim ***** válasza:
10%
Bármennyire állítod, hogy az evés oldallal tisztában vagy, biztosan nem így áll a helyzet. A feleségemet jópár évtizede ismerem és látom is, hogy mennyit és mit eszik. Nem csodálkozom azon, hogy nem fogy, sőt... Rendszeresen jár úszni, de 3 óránként eszik is....
szept. 28. 22:30
 5/22 anonim ***** válasza:
91%

4

De a kérdező nem a feleséged. :)

szept. 29. 07:17
 6/22 anonim ***** válasza:
40%

#3 az a bicikli nálunk fekvő bicikli néven fut, nem tudom ez e a neve hivatalosan is. Egy fokkal kényelmesebb mint a másik.

A párod meg egy életre tönkretehet mert nincs meg benne az a szakmai tudás hogy elkora túlsúllyal mit szabad és mit nem.

szept. 29. 07:35
 7/22 A kérdező kommentje:

Kiskoromban is küzdöttem túlsúllyal, akkor a szakemberek mondták hogy lovaglás helyett inkább futkározzak és ugráljak mert az nem sport :D szóval egy szakember is képes tönkretenni. Nem hinném, hogy egy átmozgató edzés annyira ártalmas lehet, nyilván nem kezdek el féllábbal guggolásból 50 kilót emelgetni xD

#4 nem a feleséged vagyok, illetve alapjáraton a 3 óránkénti evés nem probléma, annak mennyisége és tartalma a kérdéses inkább. be tudod vinni ugyanazt a kalóriát 10 étkezésből meg kettőből is.

szept. 29. 12:20
 8/22 anonim ***** válasza:

Oké, hogy a futás kezdetben kiesik, de tényleg érdekelne mások véleménye erről, hogy egy futópad nem lenne jó otthonra? Kezdetben gyaloglásra, intenzív gyaloglásra, dőlésszög növeléssel nehezítve, később pár perces lassabb futással váltogatva.

A hidegben, esőben, hóban, sötétben úgysincs kedve kimenni az embernek, míg egy benti futópad napi szinten megmozgatni, pl. naponta egyszer-kétszer rááll az ember fél órákra, közben megnéz valami műsort a tévében, máris több, mintha csak a fotelben ült volna.

Vagy a futópadon gyaloglás nem éget annyi kalóriát? És csak a sarokban végezné összehajtva?

szept. 29. 14:09
 9/22 renton9999 válasza:
68%
séta futopadon
szept. 29. 16:20
 10/22 anonim ***** válasza:

Kerékpár, leginkább a szabadban. Elég változatos ahhoz, hogy sokáig csináld, és elég könnyen adagolhatod az intenzitást, hogy sokáig bírd is. Persze a teremben is lehet, de én azt halálosan unnám.

A terembe járás ráadásul rengeteg idő, míg a bicajozást be lehet csempészni a napodba (már ha szerencsés vagy és nem 80 km-t vonatozol a munkahelyedre). Mondjuk most már jönnek a hidegek, meg a korai sötét, szóval nem most kezdődik a szezonja...

Emellett érdemes kipróbálnod a küzdősportokat is, a te súlyoddal a brazil jiu jitsu, vagy a judo földharc (ez utóbbit nehéz külön találni) igen jó választás. Nagyon nagy részt a földön fekve, térdelve, négykézláb zajlik, és teljesen átmozgat mindent. Az pedig nagyon motiváló, hogy "az életedért küzdesz" - persze valójában nem, mert nagyon is vigyáznak rád. Viszont a súlyod nem hátrány (úgyis hasonló súlyú partnerrel fogsz gyakorolni, edzeni, küzdeni), tehát nem kell neked sem visszafogni, óvatoskodni a súlyod miatt.

szept. 30. 08:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!