Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kis súlyból fogyók, ti hogy...

Kis súlyból fogyók, ti hogy csináljátok, illetve a célt elérve hogy tartjátok meg a súlyt?

Figyelt kérdés
60 kiló alatt nagyon kevés a szervezet Kcal felhasználása. Hiába egészítem ki sok-sok sporttal, még úgyis... Egyszerúen lehetetlennek érzem tartani a kalóriakeretet, képtelen vagyok ilyen 1600-1800 kalóriákon élni, iszonyú kevés, márpedig a fogyáshoz kb ennyi kéne. És ezt már úgy hogy RENGETEGET sportolok mellette. Persze ideig-óráig tudom tartani, de fogyás után sem lehet sokkal többet enni, mert eleve a fogyás közben is nagyon kicsi a deficit (napi 2-300 Kcal). Szóval hosszú távon olyan 2000 körül ehetnék, de szerintem az is bazi kevés. Nem ehetek meg nyugodt szívvel jólesően egy tál bolognait vagy egy szelet tortát, folyamatosan figyelnem kell mit eszem és mennyit, és kezd nagyon elegem lenni belőle... 40 éves vagyok ammúgy, fiatalabban nem volt ilyen gondom, de most vért izzadva, szenvedve tudom csak megtartani a vékony testalkatomat. Ha nem sportolnék átlagon felüli mértékben, akkor meg nem is tudom mi lenne, már bálnára híztam volna... Ti hogy bírjátok ezt ki, vagy mit csináltok hogy vékonyak maradjatok??
szept. 17. 12:16
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

20.

Nem mindig erről van szó.

Az én kajálásom mindig is gazdag fehérje és zöldség alapú volt, persze belefér alkalomadtán pl. pizza, és nem fogom a kalóriákat "elpocsekolni" gyenge minősegre, de hidd el, hogy változatlan étkezés és normális edzés mellett is van akinél gyötrelmes.

Én 17

szept. 21. 13:01
 22/31 A kérdező kommentje:

17

Tudom, át is van alakítva az étkezésem, vékony vagyok most is, és közben nem éhezem, finomak is amúgy ezek a kaják is. De pont ezzel az átalakítással van a bajom, mert nem úgy eszem ahogy igazán jól esne... Idegesít hogy nem ehetek meg nyugodt lélekkel mondjuk egy tál carbonarat, és pláne nem szedhetek belőle még ha nagyon ízlett. Vagy hogy nem ehetek meg egy szelet tortát... Egy pizza meg ne legyen karfiolból, az nem pizza. :D Ez mind-mind önmegtartóztatás.

szept. 22. 07:46
 23/31 A kérdező kommentje:
Bocsi, 20-nak szólt a válaszom. :)
szept. 22. 07:47
 24/31 anonim ***** válasza:

22.

Igen, ez a folyamatos figyelem, önmegtartóztatás, másképp zsírdisznósodás van. :(

szept. 22. 07:49
 25/31 A kérdező kommentje:
De zsírdisznónak lenni meg még rosszabb... Az a szomorú hogy a sok mozgás sem elég, mert azzal bincs gondom. De mondjuk 10 vagy 20 év múlva már simán lehet hogy nem fogok tudni ennyit mozogni sem, akkor meg hátrányozottan nehezebb lesz az egész.
szept. 22. 09:05
 26/31 anonim ***** válasza:
22%
Valamit nem jól csinálsz az étrendedbe ha nem ehetsz meg egy tortát vagy egy pizzát egyszer-kétszer… a karfiol nem pizza, de itt kezdődik az odafigyelés, ha teszem azt heti kétszer mert annyira rá vagy kattanva a pizza ízvilágra karfiolból csinálod meg akkor nyugodtan belefér az is hogy egyél rendes pizzát is a héten.. az hogy nem elég pl egy tányér tészta az valami hibára utal az étkezésben.
szept. 22. 11:36
 27/31 A kérdező kommentje:
Persze, egyszer egyszer belefér a pizza. Meg egyszer egyszer egy torta. Meg egyszer egyszer egy carbonara, meg egyszer egyszer... Túl sok finom dolog van, amiket egyszer egyszer be lehetne szorítani, de akkor az már nem is egyszer egyszer, akkor már megint ott lennék hogy túl sokat eszem.
szept. 22. 19:11
 28/31 anonim ***** válasza:
0%

Én 164 cm vagyok és 66 kg.

Fogytam az utóbbi fél évben 10 kg-ot.

1600-1800 kalória szerintem kicsit sem kevés egy olyan testsúlyú nőnek mint te...abból én degeszre zabálom magam kb.

Nekem vannak valós és elég komoly hormonproblémáim, így ma már csak a napi 1200 kalóriával fogyok, de így sem éhezek, de nyilván sokkal nehezebb, nem sok mozgás lehetőségem van csalókaja terén ha fogyni szeretnék.

Ilyen alapon lehet, hogy az ételeid összetételével van a gond.

"Nem ehetek meg nyugodt szívvel jólesően egy tál bolognait vagy egy szelet tortát "

De megehetsz, pont ez a kalóriaszámolás lényege.

Nyilván nem mértéktelenül, de erre nincs is szükség.

A súlyzós edzés (amit most nem csinálhatok sajnos :( ) sokat segít, a nagyobb izomtömeg több kalóriát éget.

Erre is érdemes lenne irányt venned.

Egyébként pedig legyél büszke magadra, hogy 40 évesen nem hagyod el magad és karcsú vagy.

Kitartást :)

szept. 24. 07:25
 29/31 A kérdező kommentje:
Nem azt mondom hogy nem elég az 1800, én is degeszre tudom így zabálni magam ennyiből.:) Csak ezt ugye ezt nem olyan ételekből tudom megtenni amikből igazán szeretném. És igen, tudom hogy ehetek tortát meg pizzát alkalmanként. De ha én minden nap akarok enni tortát, az már nem fér bele. Amit el is tudnék fogadni, ha csak a kanapén tespednék egész nap. De így hogy ennyit sportolok meg mozgok, így nagyon dühítő. Belegondolni is rossz, hogy mi lenne ha nem lenne ennyi időm sportra...
szept. 24. 07:43
 30/31 anonim ***** válasza:
70%

29.

Ötletel itt mindenki, én érzem a jószándékot is, de látható hogy egyáltalán nem értik mi a problémánk.

Vagy fiatalok, vagy írtó szerencsések, akik majd a klimax környéken sem vesznek észre semmilyen változást.

A sport ráadásul tovább fokozza a étvágyat.

szept. 25. 09:32
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!