Édességfüggők,hogy sikerült lejönni a "szerről"?
Elsősorban kisgyerekes anyukák válaszainak örülnék,de ha ezt így korlatozom a kérdésben,talán senki sem ír.
Két totyogoval (másfél éves ikrek) vagyok itthon,segítség semmi, a férjem este jön,csak furdetesre. Az évek alatt én eléggé elfogytam,de sajnos a külsőm épp ellenkezőleg. Ennek mind a csoki,édesség az oka. Másfél éve nem aludtam normálisan,énidőm minimális. Sokszor érzem azt,ahogy a csoki,édesség adja az agyamnak meg azt,hogy kibírjam a napot. Tudom hogy ez átmeneti,pár év és nagyobbak lesznek,nekem is több alvás jut,de addig is tippeket szeretnék,hogyan lehet kivergodni az édesség csapdából? Egy két napig bírom,aztán puff,megint kell a löket. A napi kis pici valami nekem sajnos nem segít,csak olyan,mint drogosnak a drog. Talán ha két három hétig nem ennek,valahogyan kibirnam,csak akkor soha többet nem szabad ennem,mert visszaesek.
Csak és kizárólag a kérdésemre kerek választ,mozgás,illetve egyéb diétás tanácsokat nem kérek,azokkal nincs problémám.
Nem vagyok anya. De kimerültséggel, hízással, cukorfuggéssel kúzdöttem. Sokáig azt hittem hogy egyedul menni fog de végül csak a terápia segített.
Illetve esetedben valószínüleg kelene életmodbeli változás, nem dieta es sport hanem a kapcsolatodban es az életedbsn
#1 nem nagyon tudok az életemben mit változtatni most,anya vagyok,kicsik a gyerekeim. A kapcsolatom rendben van.
Terápia .nem tudom. Kihez és mikor? Annyi szemétrevalo szakember van (sajnos tapasztalat) nekem meg nincs időm üres köröket futni.
"A kapcsolatom rendben van." Nincs rendben. Az nem rendben lévő kapcsolat, hogy este látjátok egymást két órára. Neked nincs kapcsolatod. Magányos vagy. Mi van a hétvégékkel? Nem tudsz segítséget kérni? Kimozdulni, élni?
Egyébként nekem úgy sikerült kikeverednem az édességspirálból, hogy kaptam egy ER és kezdődő cukorbetegség diagnózist. Akkor bepánikoltam. 2-3 édességmentes nap után (nem szabad, hogy itthon legyen) már nem hiányzik. Ha eszem is, csak egy falatot. Még az édes íz igényem is elment, a teát már cukor nélkül iszom, a gyümölcsös üdítő már elviselhetetlenül gejl.
Látszik,hogy nincs gyereked,pláne ikreid. Nem bantasbol. A kisgyerekes lét ezzel jár. Hétköznap sajnos nagyon kevés idő jut egymásra,ha egyáltalán. Hétvége ugyan van,de a megmaradt házimunka,plusz a gyerek null huszonnégy háromszázathatvanot. Ha épp minden csillag együtt áll,és látszik mind a kettő egyszerre,krumplis zsakkent dőlünk ki mi is. Másfél éves ikreim vannak,plusz egy tíz éves Nagylány is (ő már eléggé önálló,de azért nem felnőtt, sőt,kamaszkor a küszöbön). Kétlem,hogy igazán átmegy,mit jelent ez. Ha átmennek,nem irndad,hogy szar a kapcsolatom,mert nem az.
A válaszod második fele már tetszik. Nekem minden rendben van,nemrég csináltattam egy teljes kivizsgálást,labor,pajzsmirigy,de még vastagbél tükrözes is. Minden is rendben van.
Az egyetlen járható utat a drasztikus megvinasban látom,csak akkor folyton figyelni kell,vissza ne essek. A kis apró falatka- édesség minden nap- ez az ami sajnos nem vált be.
Egyébként en nem voltam régen édességfüggő. A kimerültség tett azzá.
Minden fajta édességet, Négyes. Keksz,csoki,süti,teasutemenyek.mknden is ami édesség.
A mennyi változó. Attól függ milyen napjuk,illetve ejszakajuk van az ikreknek
#8 ismét,a kérdés:
Édességfüggők,hogy sikerült lejönni a szerről?
Tehát,neked hogy sikerült lejönni róla,nyolcas?
(Btw,nem találtad fel a spanyol viaszt,tudok róla)
Kicsit bánom, hogy a kérdésen kívül bármit is írtam.
Nem kérek több tanácsot,a kérdésre kérek választ. Hogy mit kezdek vele,legyen az én dolgom.
Meg tudom erősíteni a 8-ast. Hasonló helyzetben voltam, mint te, csak nem ikrekkel.
Sokszor próbáltam lejönni a cukorról, sikertelenül.
Teljesen más problémával fordultam pszichológushoz, de megemlítettem neki ezt a cukorfüggőséget is, és szépen lassan feltártuk a lelki okait. Nem a cukorfüggőségemnek, hanem úgy általában minden rossz lelki mechanizmusomnak, aminek a cukorfüggőség az egyik úgymond "tünete" volt.
Lelkileg kellett rendbe tenni magamat, azóta nem kell ez a "pótszer". Picit ma is teszek cukrot pl. kávéba-teába, néha eszem sütit, édességet, de közel sem olyan mértékben, mint azelőtt, és nagyon szépen le is fogytam. Persze nemcsak a cukrot hagytam el, hanem ráálltam a sok zöldség-gyümölcs étrendre, sok víz, mozgást is beiktattam. Nagyon nehéz volt néha még 5 percet is rászánni, nekem tudatos tervezéssel sikerült fokozatosan időt szakítanom magamra... de ha nekem ment, akkor neked is menni fog. De a lényeg h nálam a lelki okok feltárása volt az első lépés, anélkül én csak tikitakáztam volna életem végéig a cukorhabzsolós-cukormentes időszakokkal, és nem lett volna megoldva ez soha.
Ja és persze a férjemmel is megbeszéltem ezt, ő nagyon támogató volt, és egyrészt többet voltunk együtt, a szexet is sikerült helyre rakni - eredetileg ezzel fordultam a pszichológushoz -, meg néha elvitte hármasban a kicsiket h legyen énidőm.
TL;DR: Pszichológussal feltártuk a lelki problémáimat, aminek egyik tünete volt a cukorfüggőség, és teljes életmódváltással 2 kisgyerek mellett is le tudtam tenni a cukrot, mint függőséget + lefogytam mint a sicc.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!