Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az létezik, hogy 10-12 évvel...

Az létezik, hogy 10-12 évvel ezelőtti ruháim, amik 28 évesen jók voltak rám, most passzosak, pedig nem híztam? 41 F

Figyelt kérdés
Heti szinten 3x 1 órát szobabiciklizem, előtte 50 fekvőtámasz, 50 guggolás, 50 hasprés, mégis passzosak rám a 20-as éveim végén vett ruháim. Normálisan, változatosan kajálok, odafigyelek a kalóriákra is azért, gyümölcs, zöldség mindig van. Azt olvastam, hogy az embernek változik a teste 35 éves korában és úgy tűnhet, hogy hízott, valójában csak megváltozott kicsit a teste struktúrája (ergo "öregszik"). Ez mennyire lehet így?
szept. 12. 08:20
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
36%
Nem létezik. Nagy eséllyel híztál
szept. 12. 08:27
 2/20 anonim ***** válasza:
97%
12 év alatt változhatott a struktúrád, a testösszetételed, az izomzatod, a nem pontos kalóriamenedzsmentből adódóan a testzsírod is (stb.).
szept. 12. 08:31
 3/20 anonim ***** válasza:
81%
Nőhetett a testzsír arányod, így a térfogatod, azonos testsúly mellett. Ez tulajdonképpen hízás, csak a mérleg nem mutatja.
szept. 12. 08:43
 4/20 anonim ***** válasza:
80%
Megváltozhat a tested, akkor is ha nem hízol. Főleg 40 felett. Én is annyi kiló vagyok, mint huszonévesen (most 44 vagyok) mégis máshogy nézek ki.
szept. 12. 08:52
 5/20 anonim ***** válasza:
70%

Ha súlyra ugyanyannyi vagy, de a ruhák passzosabbak, az azt jelenti hogy kicsit csökkent az izomtömeg és nött a zsírtömeg. A zsírnak ugyanis nagyobb a térfogata mint az izomnak. Tehát 1 kg zsír, nagyobb helyet foglal mint 1 kg izom.

Nekem is a korral jött ez el (40 éves nő vagyok). Természesetesen vissza lehet fordítani a folyamatot, de sokkal jobban oda kell figyelni mint fiatalon. Én heti 200 km-t bringázom, heti 2x súlyzós edzést végzek, folyamatosan kontroll alatt tartom az étkezésem, és így tartok ott, hogy jó rám az a szoknya amit 25 évesen hordtam. De amint kisit elengedem magam, peregnek is vissza a kilók. Fiatalabban ez nem így volt. Sokan tagadják itt, de a korral tényleg nehezebb tartani a megfelelő zsír-izom arányt.

szept. 12. 09:41
 6/20 anonim ***** válasza:
89%

"10-12 évvel ezelőtti ruhákat hordani, szerinted mekkora igényszintre utal"

Miért, stylist úr? Több pólóm és pulóverem is van, amit 2014-ben vásároltam, és semmi bajuk, nem sérültek, nem kopottak.

Ha felveszem őket, akkor igénytelen vagyok? Hány évente kell kidobjam a hibátlan ruháimat, és újravásárolnom őket, hogy megfeleljek a törvénynek?

szept. 12. 09:47
 7/20 anonim ***** válasza:
4%
Sokkal kevesebb idő alatt is összemennek vagy kinyúlnak a ruhák, adott körülményektől függ.
szept. 12. 10:04
 8/20 anonim ***** válasza:
93%

"Sokkal kevesebb idő alatt is összemennek vagy kinyúlnak a ruhák"

Gyengébb minőségű ruhák igen, de a jobbaknál 10 év nem számít problémás időtávnak.

szept. 12. 10:06
 9/20 anonim ***** válasza:
23%

8: persze, ha rossz a minősége, ha alig van egy-két ruhád és mindig ugyanazt kell hordanod és állandóan mosni.

Nekem is van elég sok régebbi ruhám, aminek semmi baja. Kabát meg még régebbi is van. Van 20 éves szövetkabátom, ami jobban néz ki, mint a pár éves, mert sokkal több gyapjú van benne, jobb az anyaga.

szept. 12. 10:10
 10/20 anonim ***** válasza:
57%

,,az embernek változik a teste 35 éves korában és úgy tűnhet, hogy hízott, valójában csak megváltozott kicsit a teste struktúrája"

Igen, ez így van 40 felé és késobb talán még jobban.

A 10-12 éves ruhának pedig semmi baja ha jo minoségu, nekem van még régebbi is és azok sokkal jobb minoséguek, mint a mostani ruhák.

szept. 12. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!