Az létezik hogy van az embernek egy viszonylag pontos 'saját súlya'?
Mivel az 52 kg a te magasságodhoz már majdnem enyhe soványság, szóval nem meglepő hogy nem tudtad tartani.
Minél közelebb van az ember a soványsághoz annál nehezebb tartani a súlyt.
Az 54 kg már sokkal könnyebben tartható normál kategória alja.
1 Köszi, ezt a kérdést nem láttam, de úgy látom másnak is van hasonló tapasztalata.
2 Na de 2 kiló csak a különbség, azért fura nekem picit, hogy az 52-t nem tudom tartani, az 54-et meg simán.
Egyéni, hogy ki milyen testsúlyt tud könnyebben tartani. Ha szeretsz sokat enni, akkor a BMI-d felső határát tudod könnyebben tartani, ha viszont nem szeretsz sokat enni, akkor a BMI-d alsó határát.
Én 180 centivel 69-70 kg lennék, ha nem figyelnék a kalóriabevitelre, mert úgy szocializálódtam, hogy nagyon keveset eszek, de sport és izomépítés szempontjából szuboptimális az alacsony kalóriafogyasztás, ezért nagy erőfeszítéssel tartom a 81-82 kilót, mégha nem is kényelmes. A feleségem úgy szocializálódott, hogy sokat eszik, így neki arra kell figyelni, hogy az egészséges BMI felső határa alatt legyen, mégha nem is kényelmes.
"én is 180 cm és nagyon kényelmes tartani a 83 kgt"
Mert te ugyanezzel a magassággal kényelmesen be tudsz vinni annyi kalóriát, hogy 83 kg légy. Az a kalóriabevitel, ami számomra kényelmes, azzal én 69-70 kg lennék. Te szeretsz ennyit enni, nekem nehezemre esik. Egymagasak vagyunk, de máshogy szocializálódtunk.
Jó, tehát akkor azt a következtetést vontam le az eddigiekből, hogy a számomra kényelmes kalóriabevitel és mozgásmennyiség, az 54 kilóra jó.
De tényleg érdekes amúgy hogy mennyire jól tudja szabályozni a testünk a dolgokat, és hogy ez milyen pontos! 2 kilóval kevesebben már ugye voltak kellemetlen fizikai tünetek, és azt nem is tudom tartani. Ami meg már egészségügyileg jó, az könnyedén tartható. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!