Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan kellene elkezdeni...

Hogyan kellene elkezdeni valamilyen életmód váltást ha súlyos problémáim vannak?

Figyelt kérdés

Férfi vagyok 27 éves 124 kg vagyok és 186cm utóbbi 6 évben miotta külön élek és nem a szüleimmel híztam durván 45 50 kg

Az a baj Asperger szindromam is van mentálisan se vagyok egészséges gondot okoz a napi étkezés megszervezése, ebédet menza kaját kapok hétköznap, de a többi étkezés altalabban gyorsétterem vagy peksuti vagy kenyér mert nem igazán tudok mást kitalálni főzni nemtudok,legfeljebb tojást ..

Dolgozni is épphogy tudok ilyen mentális állapotban szerencsémre találtam munkát csak az a baj 3 műszak tudom az ejszakazas is isszonyat egészségtelen de nemtudok mit csinálni nem nagyon valogathatok a munkahelyek teren,

Elég vészes már az elhízás azt érzem hogy már futni se tudok annyit csak sétálni .úszni szoktam havi 2 3 alkalommal ennyi a testmozgasom.

Elege szét vagyok már esve alkoholizalni is szoktam mert az az egyetlen amitől jobban érzem magam de hát az is hizlal.

Nemtudom hogyan kéne elkezdeni egyáltalán egy új életmódot,tudom hogy kellene mert meg fogok így halni rövid úton de annyira mély a válság amibe kerültem a mentális problémám miatt hogy nem látom a kiutat.

szept. 8. 14:44
 1/6 anonim ***** válasza:

Ekkora súllyal nem is szabad futni.

Pszichológust mindenképp keress, anélkül nem fog menni.

Mellette dietetikushoz is menj el.

szept. 8. 14:52
 2/6 A kérdező kommentje:

Jártam pszihologushoz csak vele inkább a szociális dolgaimmal foglalkoztunk nálam sajnos azzal is nagyon nagy gond van .

Pszihiaternel is voltam O meg antidepreszanst írt fel és antipszihotikumot ami miatt szinte fojamatosan aludni akartam így azt abba is hagytam. Úgy tudom az is hizlal alap esetben .

Amúgy nem sajnálnam a pénzt az egészséges ételekre csak nekem kellene egy lista arról hogy mik is azzok és honnan tudom beszerezni nem nagyon vagyok tudatos sokszor csak rogtonzok úgy cselekszem ez is baj

szept. 8. 15:16
 3/6 anonim ***** válasza:

nem tudom, mennyire van pénzed... de több cégnél is lehet akár egész napos diétás menük is rendelni, akkor nem kell foglalkoznod a főzéssel vásárlással, csak hát ez nem olcsó.

A másik, hogy egész egyszerűen beállsz egy adott kalóriamennyiségre, ami a e súlyoddal elég magas, mert szerintem 2000 kalórián is simán fogynál. Írod a kalóriákat, és igyekszel normális dolgokat enni, pl. legyen meg napi 500 zöldség, 2 adag gyümölcs, minden étkezésben fehérje és kmplex szénhidrát. Emellett sétálj napi 1 órát.

Ha ezeket betartod, az nem egy rakétatudomány, egészségesebb leszel hosszú távon, és fogyni is fogsz.

szept. 8. 16:37
 4/6 anonim ***** válasza:

Pszoichológua nélkül nem fog mwnni.

Egyébként meg egyél kevesebbet. Ehhez konyhatündérnek se kell lwnni. Kb 40 ezer ftot spórolhatnál havonta ha a regelit és a vacsorát nem vennéd hanem elkészítenéd magadnak. Nem kell tudomány szeletelni 2 szelet kenyeret, megkenni sjatkrémmel, rárakni 4 szelet sonkát és megenni egy paprikát

szept. 8. 16:42
 5/6 A kérdező kommentje:

4# csak az a baj hogy nem 2 kenyeret eszek és ha csak annyit ennek őrült módon fájni kezd a gyomrom rosszul vagyok ha nem eszek.

A kalória szamolgatas jó lenne csak ehhez még kéne tanulnom mi mennyi ennek lehet utána nézek.

Sétálni szoktam mert szeretek egyedül lenni lehet ha nem lesz már kánikula újra elkezdem.

szept. 8. 18:41
 6/6 anonim ***** válasza:
keresel egy szimpatikus weboldalt, vagy alkalmazást, pl kaloriabazis.hu vagy myfitnesspal, és semminek nem kell utánanézni, beírod, hogy mit ettél, hány grammot, és kiszámolja neked a kalóriákat, még az egyes étkezésekre összesítve is...
szept. 8. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!